Det tværkulturelle forældresamarbejde - Seminarer
Priser-alm.

Det tværkulturelle forældresamarbejde

Denne kursusdag sætter fokus på, hvordan vi etablerer et godt forældresamarbejde på tværs af kulturelle barrierer.

Sådan navigerer du i det tværkulturelle forældresamarbejde! 

Quick navigation


Når etniske minoritetsforældre bliver væk fra forældremøder, betyder det så, at de er ligeglade? Hvordan kan det være, at nogle forældre bliver hængende i institutionen hele dagen? Ved forældrene hvad der forventes af dem? Og hvordan formidler vi vores værdier og forventninger uden at falde i “forældreopdragelsesrollen”?

Det professionelle samarbejde med forældre til børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund byder på en række spændende udfordringer. Ofte er der dog risiko for, at værdier, traditioner og religion – og ikke mindst vores forestillinger herom – lægger helt unødige hindringer i vejen for et godt og konstruktivt samarbejde. Det kan være i den daglige kontakt, på forældremøder, samtaler eller ved sociale arrangementer.
For at samarbejdet lykkes forudsætter det, at vi som professionelle har en viden om kultur og minoritetsborgerens situation – og at vi er bevidste om egen kultur, reaktion og mønstre. Hvordan bliver vi mon selv forstået – eller misforstået? Og hvordan knækker vi vores egne kulturelle koder? Derudover er det altafgørende, at vi forholder os åbent til de konflikter, der måtte opstå i samarbejdet.

Indhold på kursusdagen det tværkulturelle forældresamarbejde:

Denne kursusdag sætter fokus på, hvordan vi etablerer et godt forældresamarbejde på tværs af kulturelle barrierer. Dagens undervisere antropolog Marianne Nøhr Larsen og psykolog Basim Osman kommer med faglige indspark til, hvordan vi navigerer i et krydspres mellem forskellige kulturers værdier, normer og adfærdsmønstre. Der stilles skarpt på samarbejdspraksis samt interkulturel kommunikation- og konflikthåndtering. På dagen får I også mulighed for at præsentere vanskelige situationer fra egen praksis – disse vil blive belyst og besvaret med konkrete handlingsmuligheder.

Dagens udbytte:

Dagens undervisere:


Tværkulturelle forældresamarbejde - Marianne nøhr LarsenMarianne Nøhr Larsen, antropolog, konsulent, underviser og forfatter til en række fagbøger. Marianne Nøhr Larsen er indehaver af Center for Interkulturel Dialog. Hun har mange års erfaring med at arbejde med kulturelle knaster og interkulturel kommunikation. Hun har tilmed ekspertise inden for kulturel intelligens, motivation, inklusion og antidiskrimination. Med udgangspunkt i hendes erfaringer med kulturmøder og det svære forældresamarbejde sætter Marianne Nøhr Larsen fokus på:

basim_osman_300pxBasim Osman, cand.psych. og autoriseret psykolog. Basim Osman har beskæftiget sig indgående med børn, unge og voksne med etnisk minoritetsbaggrund, blandt andet i forhold til traumer, æresrelaterede generationskonflikter, vold i familier, mægling, social kontrol og identitetsudvikling. Desuden har han som selvstændig psykologisk konsulent omfattende erfaring med interkulturelle problemstillinger, herunder forældresamarbejde. Med baggrund heri stiller Basim Osman skarpt på:

Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her