Angst og utryghed hos udviklingshæmmede - Seminarer
Angst og utryghed hos udviklingshæmmede

Angst og utryghed hos udviklingshæmmede

Dette kursus er afholdt.

Er du interesseret i arbejdet med angstramte børn, unge og voksne?

Vi har samlet alle vores kurser, uddannelser og artikler om angst her på siden: Angst-kursus oversigt

 

Lene Metner sætter fokus på, hvordan vi bruger KRAP-redskaber og -forståelser til at kryptere den udviklingshæmmedes følelsessprog. Og ikke mindst, hvordan vi lægger en plan for det langsomme og systematiske arbejde, der skal til for, at vi kan minimere angst og utryghed hos den udviklingshæmmede.

Quick navigation



Få konkrete redskaber til at forstå og håndtere angst og utryghed hos udviklingshæmmede

Undersøgelser viser, at angst er en meget hyppig lidelse hos udviklingshæmmede. Men mange udviklingshæmmede kan ikke gøre rede for deres følelser, hvilket gør det svært for os som personale, at få angsten og usikkerheden frem i lyset, så følelserne bliver synlige og håndterbare både for os og dem. Ikke kun fordi den udviklingshæmmede ofte har svært ved at sætte ord på sine følelser. Men også fordi, vi ved at italesætte angsten og de situationer, den opstår i, kan aktivere den. Den udviklingshæmmede kan med andre ord ikke distancere sig selv fra angsten og utrygheden, og det sender os på noget af et detektivarbejde.

Hvordan kan vi forstå den udviklingshæmmedes følelsessprog? Hvordan viser utryghed og angst sig i deres adfærd? Hvordan hjælper vi dem med at sætte ord på følelserne, uden at de pludselig er i deres vold? Hvordan motiverer vi udviklingshæmmede til at arbejde med utrygheden og angsten, selvom det betyder, at de bliver bange undervejs? Og hvordan støtter vi udviklingshæmmede i at finde passende metoder til at dæmpe utrygheden og håndtere angsten, så de ikke så let bliver overvældet?

Om kurset “Angst og utryghed hos udviklingshæmmede”

Svarene får vi på denne kursusdag, hvor Lene Metner, psykolog og hovedarkitekten bag KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik), sætter fokus på, hvordan vi bruger KRAP-redskaber og -forståelser til at kryptere den udviklingshæmmedes følelsessprog. Og ikke mindst, hvordan vi lægger en plan for det langsomme og systematiske arbejde, der skal til for, at vi kan minimere angst og utryghed hos udviklingshæmmede.

Udbytte

På kursusdagen kommer Lene Metner bl.a. ind på:

● Hvad angst er, og hvordan den kan vise sig hos udviklingshæmmede
● Hvordan vi oversætter den udviklingshæmmedes følelsessprog, så vi kan afsløre, hvilke tanker og forestillinger, der ligger bag angsten og utrygheden og hjælpe med at forstå, genkende og handle på de tanker og situationer, som sætter følelserne i gang
● Hvordan KRAP-redskaber og forståelser kan bruges i arbejdet med at håndtere angst og utryghed i pædagogisk praksis

Med udgangspunkt i KRAP giver Lene Metner dig redskaber til at:

● Forstå den udviklingshæmmedes følelsessprog
● Se angst fra den udviklingshæmmedes perspektiv
● Undgå at vedligeholde angst og utryghed
● Støtte den udviklingshæmmede til at finde strategier, som kan minimere de voldsomme følelser

Dagens underviser

Lene Metner er psykolog og leder af PsykologCentret Viborg-Skive. Hun har mange års erfaring inden for socialpædagogik blandt andet som forstander på en institution for unge og voksne med psykiske lidelser og udviklingsforstyrrelser.

Lene Metner har også holdt oplæg og undervist på nationale og internationale konferencer og efteruddannelsesforløb. I Seminarer.dk regi roses hun især for sin praksisnære tilgang og gode formidling.

En tidligere kursist beskriver hende som: “Vanvittig kompetent, inspirerende og velformuleret”. Og så har hun udviklet den pædagogiske tilgang KRAP – Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik. Ligesom hun er gennemgående forfatter til alle KRAP-bøgerne.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her