Bo Vinnerljung og Mariagerfjord Kommune: Skab en fremtid med succes for udsatte og anbragte børn og unge - Seminarer
Bo Vinnerljung og Mariagerfjord Kommune: Skab en fremtid med succes for udsatte og anbragte børn og unge

Bo Vinnerljung og Mariagerfjord Kommune: Skab en fremtid med succes for udsatte og anbragte børn og unge

På denne kursusdag sætter Bo Vinnerljung og Mariagerfjord kommune fokus på anbragte børn og unges skolegang og sundhed, der hjælper dem med at styre uden om arbejdsløshed, kriminalitet eller misbrug.
Se vores nyeste arrangementer her.

Bo Vinnerljung og Mariagerfjord Kommune

Professor Bo Vinnerljung er anerkendt for sin forskning inden for udsatte og anbragte børn og unge. Han peger på, at den mest signifikante beskyttelsesfaktor for udsatte og anbragte børn er, at de klarer sig godt i folkeskolen og resten af uddannelsessystemet. Hvis de ikke mislykkes i skolen, styrker det deres chancer for at lykkes i livet markant.

Et andet centralt parameter er børnenes fysiske sundhed. Op mod 40 % af alle udsatte og anbragte børn og unge lider af en fysisk skavank, der giver dem vanskeligheder med at fungere socialt, lære eller trives. Hvis vi vil hjælpe børnene, er det derfor alfa og omega, at vi først og fremmest sætter ind på disse områder.

Men hvordan gør vi i praksis?

Hvordan kan vi med små ændringer gøre en stor forskel for børnene så de gennemfører folkeskolen? Hvordan arbejder vi systematisk med sundhedstjek og opfølgning, og hvilke faktorer påvirker udfaldet negativt eller positivt? Hvordan skaber vi et godt samarbejde til både plejeforældre og biologiske forældre? Og hvordan kan en praktisk organisering af hele indsatsen se ud?

Svarene på disse spørgsmål har de fundet i Mariagerfjord Kommune. På temadagen sætter de sammen med professor Bo Vinnerljung fokus på, hvordan vi omsætter teori til praksis, så vi er med til at sikre en opvækst, hvor børn og unge styrer uden om arbejdsløshed, kriminalitet eller misbrug.

Udbytte

På dagen får I blandt andet:
Viden om, hvorfor vi skal fokusere på udsatte og anbragte børns sundhed og skolegang
Viden om, hvordan et øget fokus på skolegang og fysisk sundhed på lang sigt styrker barnets forudsætninger for at nå sit fulde potentiale
Indsigt i, hvordan vi arbejder mere målrettet med sundhedstjek
Viden om, hvordan Mariagerfjord Kommune i praksis arbejder målrettet med at styrke børns skolegang
Inspiration til, hvordan vi kommer i gang med at arbejde målrettet med at styrke skolegang og sundhedstjek

Dagens oplægsholdere

Bo Vinnerljung
Professor ved Institut for socialt arbejde ved Stockholms Universitet. Bo Vinnerljungs forskning fokuserer på, hvordan indsatser i forhold til udsatte og anbragte børns skolegang og sundhed skaber gode forudsætninger for livet. Hans forskning har inspireret arbejdet med børn og unge i hele skandinavien med udgangspunkt i at målrettet indsatsen og støtte op omkring barnets udvikling. Derudover er Bo Vinnerljung forfatter og medforfatter til en række artikler netop omkring anbragte børn og unge.

Bo Vinnerljung kommer blandt andet ind på:

Bo Vinnerljung underviser på letforståeligt svensk

Mariagerfjord Kommune
v/ familiechef Kit Borup, leder af sundhedsplejen Pia Ballentin og sundhedsplejerske Mette Ejby Bjørnvig:

Mariagerfjord kommune er en af de danske kommuner, som arbejder mest aktivt med Bo Vinnerljungs forskning. De har blandt andet arbejdet systematisk med at koordinere samarbejdet mellem barnets omsorgspersoner, udføre sundhedstjek og arbejde målrettet med at støtte op om barnet eller den unges skolegang ved bl.a. at tilknytte en læreruddannet til plejefamilier.

Oplægget fra Mariagerfjord Kommune sætter fokus på:

Fakta

Undersøgelser viser, at helt op mod 40 % af alle anbragte børn og unge ikke gennemfører folkeskolens afgangsprøve – hvilket kun gælder for 6 % af de børn, som bor hos deres biologiske forældre. Derudover viser undersøgelser, at 2 ud af 5 anbragte børn har en eller flere fysiske lidelser såsom: eksem, nedsat syn eller hørelse, allergi eller kroniske smerter, som desværre ofte bliver mistolket som mistrivsel, utilpashed i skolen eller en psykisk lidelse.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat.

Rabatten er knyttet til jeres EAN-nummer (for arbejdspladser uden EAN-nummer: CVR-nummer). Klik her og se hvor stor rabat I kan opnå ->