E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Aktuelle arrangementer / Digitalisering og pædagogik med succes

 

digitalisering

Digitalisering og pædagogik med succes

TID & STED

Den 13. november 2017 på Scandic Hvidovre
Den 16. november 2017 på Scandic Bygholm Park  

Begge dage kl. 09.00-16.00.

En kursusdag til dig der arbejder i daginstitution, indskoling eller fritidstilbud.

Tilmeld

Digitalisering og pædagogik: En kursusdag til dig der arbejder i daginstitution, indskoling eller fritidstilbud

Generation “touch”

Digitale medier har ikke aflivet god gammeldags leg. Opfattelsen af, hvad leg er, har forskudt sig, og det betyder, at digitale elementer indgår sammen med mere traditionelle aktiviteter.

Men ofte er digitale medier en udfordring, som vi ikke ved, hvordan vi skal forholde os til. Kommer det til at gå ud over nærværet med børnene? Hvordan inddrager vi digitale medier i det pædagogiske arbejde, så det giver mening? Hvad kan vi opnå ved at inddrage digitale medier, og kan det medføre utilsigtede konsekvenser?

Dette og meget mere får du viden om, i selskab med de to digitale frontløbere; medieforsker Stine Liv Johansen og konsulent Camil Hesse.  

Børns brug af medier – digitalisering 

Børn leger ikke mindre end hidtil – de leger bare på en anden måde, da deres liv, leg og læring i høj grad finder sted i og gennem medierne. Digitale medier kan fungere som en inkluderende faktor og en platform til at opdage skjulte talenter, som øger selvtilliden. Men din rolle som fagprofessionel er vigtig, da digitale medier også indebærer en risiko for, at børnene isolerer sig.

På dagens første halvdel giver Stine Liv Johansen dig teoretisk viden om:

  • medialiseringens kulturelle forandring: herunder hvordan mediekultur er blevet legekultur
  • et forskningspræget indblik i børns legekultur
  • hvad du i din pædagogiske hverdag kan opnå, og ikke kan opnå, ved at implementere digitale medier i børnenes hverdag
  • hvordan og hvilke digitale medier du fremadrettet kan inddrage i den pædagogiske hverdag – i form af workshop

Den digitale værktøjskasse

Børns medievaner og forbrug har indflydelse på deres læring, trivsel og sociale adfærd. Men det er ikke nok med den fornødne viden, du skal også vide, hvordan du gør “hands on” i praksis. Som fagprofessionel har du mulighed for at fremme børnenes udvikling- og læringsmuligheder gennem digitale strategier, kreativitet og leg. På dagens anden halvdel sætter Camil Hesse praksisorienteret fokus på legen med medier, med særligt fokus på brugen af iPads. Du får bl.a.:

  • viden om, hvordan du bruger digitale teknikker til at styrke børnenes leg og kreativitet, samt deres lyst til at lære
  • introduktion til didaktisk forståelse; herunder hvordan medierne kan understøtte det pædagogiske arbejde med læreplanstema
  • råd til, hvordan du skaber positive forandringer i den digitale kultur i din institution herunder: inklusion, bedre trivsel og evnen til at kunne begå sig teknisk – for både børn og voksne
  • workshops, som introducerer dig til en række apps, som fremadrettet styrker børns leg og kreativitet med medier, og som kan anvendes i forskellige pædagogiske sammenhænge

Dagen udspiller sig som en udveksling mellem oplæg og workshops. I løbet af dagens workshops får du udarbejdet et idékatalog, som indeholder ideer til digitale lege, som du nemt kan gøre brug af, når du kommer tilbage på din arbejdsplads.  

DAGENS UNDERVISERE

Stine Liv Johansen, lektor og ph.d. ved Aarhus Universitet. Hun forsker i børns legende aktiviteter med særligt afsæt i, hvordan medierne i dag er en uomgængelig del af børns liv og leg. Desuden indgår hun i et fælleseuropæisk forskningsprojekt, hvor digitale medier kortlægges i familier i 18 lande. Stine Liv Johansen er bl.a. forfatter til bogen: Børns liv og leg med medier (2014).

Camil Hesse, Cand.IT. i digital design og kommunikation. I 2013 opstartede Camil Hesse konsulentvirksomheden Leg med Medier. Camil Hesse har specialiseret sig i at undervise både børn og fagprofessionelle i digitale teknikker, og har derfor et helt særligt blik for, hvad der fungerer i praksis. Derudover har Camil Hesse en baggrund som pædagog, som gør, at han nemt kan sætte sig ind i de digitale behov i institutionerne.


På denne kursusdag skal du medbringe din egen eller din institutions tablet eller iPad. Inden kurset skal du have hentet følgende 3 apps: Book Creator (45,-), Stop Motion Studio (gratis) og Puppet Pals HD/ Director’s pass (35,-).


Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Deltagerbevis

Du får deltagerbevis på dagen.

Gå til top