Hjernemad i praksis - Seminarer
Hjernemad i praksis

Hjernemad i praksis

På temadagen sætter Umahro Cadogan og Erik Holst fokus på, hvordan vi bliver klogere på kostens påvirkning af hjernen, og hvordan den bliver en vigtig medspiller i arbejdet med behandling af børn og unge med diagnoser. Derudover kigger vi på den forskning, der ligger bag sammenhængen mellem kost, stress, søvn og hjernensfunktioner.

Kurset er udsolgt. Ring 66 15 90 43 og kom på venteliste

Kom i køkkenet med Umahro Cadogan og Erik Holst og lær at lave kost til hjernen i teori og praksis

Børn med udviklingsforstyrrelser, diagnoser og indlæringsvanskeligheder kan spise sig til færre symptomer og nyeste forskning viser nu mere og mere klart, at der er mange flere fordele at hente i kosten for disse børn.

Eksempelvis viser forskningen, at 6 ud af 10 ADHD-børn får det bedre eller helt slipper for deres symptomer, når de får den rette kost, og der er meget mere at komme efter, ved at tilføje den rigtige kost til det centrale fokuspunkt i dagligdagen med børn med udviklingsforstyrrelser, diagnoser og indlæringsvanskeligheder.

Men hvordan omsætter vi denne viden til praksis i vores professionelle hverdag, til glæde for børnene? Hvordan får vi den rigtige mad under neglene, i forhold til de børn og unge vi arbejder med og netop deres specielle hjerner?

Det lærer du på denne revolutionerende temadag, hvor du både får forskningen og teorierne, så du i praksis bliver helt skarp, når maden skal tilberedes og sammensættes.

Indhold

På temadagen sætter Umahro Cadogan fokus på, hvordan vi bliver klogere på kostens påvirkning af hjernen, og hvordan den bliver en vigtig medspiller i arbejdet med behandling af børn og unge med diagnoser. Derudover kigger vi på den forskning, der ligger bag sammenhængen mellem kost, stress, søvn og hjernens funktioner.

Udover Umahro Cadogan underviser også tidl. forstander på Specialskolen Bramsnæsvig Erik Holst, som har fokus på, hvordan du i praksis implementerer den nye viden hos netop jer.

Dagen handler ikke bare om teori: Du skal også arbejde i praksis med at lave hjernemad – ved at tilberede din egen frokost sammen med Umahro Cadogan.

Udbytte

På dagen får du bl.a.:

Dagens undervisere
Umahro Cadogan, ernærings- og sundhedsekspert med speciale i biokemi og adjunct professor i ernæring og functional medicine, University of Western States, Oregon USA. Umahro Cadogan har undervist og/eller eksamineret en stor del af de danske kostvejledere og ernæringsterapeuter. Han er konsulent for amerikanske ‘The Institute For Functional Medicine’, som arbejder for at skabe et sundhedsvæsen med patienten i centrum og de har på den baggrund skabt nogle bemærkelsesværdige resultater.

Umahro er en energisk underviser, som forstår at formidle kompliceret stof om biokemi, ernæring og neurofysiologi på en humoristisk og lettilgængelig måde.

Erik Holst er uddannet lærer samt bachelor i kommunikation og engelsk fra RUC. i 2006 grundlagde Erik Holst sammen med sin hustru Specialskolen Bramsnæsvig med missionen at give børn med særlige behov et mere intensivt undervisnings- og træningstilbud. På Specialskolen Bramsnæsvig er både fysisk aktivitet samt kosten i centrum.

Erik Holst fortæller med stort engagement om sine erfaringer med kost og motion, og hvilke resultater, de har opnået på Specialskolen Bramsnæsvig.

Viste du? 4 Facts om kostens påvirkning på hjernen

Gluten og mælkeprodukter hos nogle børn og unge omdannes til neurologisk aktive signalstoffer i samme biokemiske gruppe som opium og morfin, hvilket i høj grad påvirker hjernefunktionen.

Flere studier påviser øget indlæring og koncentration hos børn, som får tilført ekstra omega 3 fedtsyrer.

Kroppens reaktion på et ustabilt blodsukker svarer til at lege tænd og sluk for hjernens brændstoftilførsel, hvilket skaber unødvendig kaos og stress i børnenes hjerner.

Tilskud af zink og jern kan hos nogle børn mindske symptomer på ADHD og medicinbehovet betragteligt.

Se Umahro Cardogan forklare om sammenhængen mellem hjernen og det mad der kommer indenbords.

Unikke skræddersyede lokaler til dagen

Denne temadag bliver afholdt i nye og spændende lokaler hos Cookery i Odense. Lokalerne byder både på køkkenfaciliteter, som indbyder til læring og afprøvning i praksis samt nye og moderne undervisningslokaler. Lokalerne ligger centralt i forhold til den fynske motorvej.

C. F. Tietgens Boulevard 28, 5220 Odense SØ: Find det her

PRISER OG RABATMULIGHEDER

Pris pr. deltager kr. 1.709,- for kunder på vores mailliste og 1.895,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere – klik her

Hvis din arbejdsplads har deltaget flere gange før inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten er knyttet til jeres EAN-nummer (for arbejdspladser uden EAN-nummer: CVR-nummer). Slå Jeres loyalitetsrabat op – klik her