Agiteret adfærd - når dysfunktioner i hjernen skaber problemer - Seminarer
Agiteret adfærd – når dysfunktioner i hjernen skaber problemer

Agiteret adfærd – når dysfunktioner i hjernen skaber problemer

OBS: Kurset om agiteret adfærd er afholdt, men vi har flere kurser til dig der arbejder med borgere med agiteret adfærd.

På denne kursusdag med Marlene Jul Houmann, der dykker vi ned i behandlingsmetoden BBAUM i både teori og praksis. Efter kurset er du klar til at anvende BBAUM metoden i egen praksis og arbejde målrettet med at mindske adfærdsproblematikker og psykiske symptomer. Kurset er især brugbart for dig der arbejder med ældreområdet.

Low Arousal 2 (LA2)
Lær hvordan forebygger og afhjælper udadreagerende adfærd hos dine borgere. Tilgangen Low Arousal 2 (LA2) har vist sig særdeles effektiv til netop dét. På dette intensive 3-dages kursusforløb bliver du undervist af Trine Uhrskov, som er psykolog og medudvikler af LA2.

Se vores nyeste arrangementer her.


Quick navigation


Agiteret adfærd

– kom det i forkøbet og tilrettelæg en hverdag med positivt samspil, flere succesoplevelser og færre konflikter

Agiteret adfærd viser sig som pludselige vredesudbrud, skæld ud, “kort lunte”, manglende emotionel kontrol eller fysisk uro. Borgere med en agiteret adfærd handler ikke bevidst negativt. Deres adfærd er styret af fejl i hjernen.

F.eks. har Gert efter en alvorlig bilulykke fået en skade i hjernens styrende funktioner, som gør, at han ikke kan hæmme sine handlinger. Så indimellem bliver han vred og slår ud efter personalet. Men hvad er det, som Gert prøver på at fortælle os? Er det mon udtryk for smerte, ubehag eller afsavn?

Hvis vi bruger traditionel pædagogik, når vi arbejder med en hjerneskadet borger som Gert, så risikerer vi at misforstå ham. Viden om hjernes funktioner og årsagssammenhænge er nødvendigt, hvis Gert skal få det bedre og blive mindre opfarende.

I den neuropædagogiske forståelsesramme tænker vi kognitionspsykologisk, “bagom” adfærden og prøver på at forstå det, som Gert forstår/oplever. Vi sætter os grundigt ind i både diagnose, sygdomsforløb, men også Gerts tidligere liv.

Når først vi lærer Gert at kende, er der en anden logik i måden at tænke og handle på og vi lærer at forstå, HVORFOR Gert handler, som han gør. Det betyder, at vi langt bedre kan rumme og være på forkant med hans adfærd, herunder udarbejde konkrete strategier, der sikrer Gert den rette individuelle indsats/pleje.

Kursusopbygning – Agiteret adfærd

På denne kursusdag sætter de to neuro-specialister Bente Juul og Susanne Bommelund fokus på, hvordan agiteret adfærd hænger direkte sammen med dysfunktioner i hjernen.

Du får neuropædagogiske redskaber til at analysere og udvikle konkrete strategier, som giver mere ro, stabilitet og struktur i den enkelte borgers hverdag, hvilket samtidig minimerer agiteret adfærd og konflikter.

Du vil efter kurset have opnået en større viden om agiteret adfærd, herunder øget viden om, hvordan du håndterer det i praksis.

Dit udbytte af dagen

På dagen sætter de to oplægsholdere fokus på:

 

De to undervisere

Susanne Bommelund, Fysioterapeut, SD i formidling og klinisk uddannelse, certificeret Leadership coach mm. Susanne Bommelund er ansat som konsulent og VISO specialist i Hjernerådgivningen Fyn og har mere end 18 års praktisk erfaring, herunder rådgivning og undervisning af fagpersonale omkring mennesker med dysfunktioner i hjernen.

Bente Juul, Neuropædagog, PD psyk, Certificeret leadership coach mm. Bente Juul er ansat som konsulent og VISO specialist i Hjernerådgivningen Fyn og har mere end 28 års praktisk erfaring, herunder rådgivning og undervisning af fagpersonale omkring mennesker med dysfunktioner i hjernen.

Bente Juul og Susanne Bommelund har en bred neurofaglig viden og praktisk erfaring inden for hjerneforskning, lærings/forandringsteorier, psykologi, kognitiv terapi, coaching, agiteret adfærd og kommunikation.

De har igennem mange år arbejdet med alle kategorier af hjerneskadede i amts-, kommunal- og statsregi. Deres primære opgave er udredning af borgere og kompetenceudvikling af tværfagligt personale.

Bente Juul og Susanne Bommelund er derfor de helt rette til at undervise i agiteret adfærd – på en konkret og praksisnær måde.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her