Neuropsykologisk selvbeskyttelse - Seminarer
Neuropsykologisk selvbeskyttelse

Neuropsykologisk selvbeskyttelse

Få redskaber der styrker dine naturlige instinkter og reaktionsmønstre i mødet med aggressiv adfærd.
Neuropsykologisk selvbeskyttelse: Få redskaber der styrker dine naturlige instinkter og reaktionsmønstre i mødet med aggressiv adfærd. 

Quick navigation


Gør du dig klar til kamp eller flugt?

Ved du, hvordan din krop og hjerne reagerer i pressede konfliktsituationer? Når en borger f.eks. bliver vred eller truende. Det kan være, at du går i panik, bliver tøvende og handlingslammet i forhold til at gribe ind eller trække dig. Det er helt naturlige og instinktive reaktioner i pressede situationer. Det gælder også, hvis at du har lært forskellige forsvarsteknikker fra kampsport. Din krop er nemlig udviklet til at tilsidesætte de trænede bevægelser (teknikker), når du står i pludselig uventede og meget kritiske situationer.

Hvis du skal styrke din faglige håndtering og undgå at handle ud fra dine følelser og  instinkter, er det vigtigt, at du kender til dine naturlige reaktionsmønstre i pressede situationer. Med denne viden kan du handle med større faglig omtanke, og du kan udvikle dine reflekser til beskyttende ikke-voldelig respons, f.eks. ved at arbejde med dit tankesæt i situationer, hvor du reagerer med frygt eller vrede.

Derudover kan du langt bedre nedtone eller forebygge aggressiv adfærd, hvis du har kendskab til borgeren og viden om, hvad der ligger bag den aggressive og voldelige adfærd.

Det er altafgørende, at du som professionel lærer, hvad der er på spil i relationen og er opmærksom på borgerens signaler, så du er i stand til at vurdere og håndtere reelle trusler. Alt sammen uden at slippe omsorgen af syne.

Indhold

I samarbejde med specialist i konflikthåndtering, Kevin McPherson, har vi sammensat en workshop som fokuserer på dine færdigheder i at håndtere konflikter og beskytte dig selv i mødet med borgere, som udviser en aggressiv og truende adfærd. Workshoppen tager udgangspunkt i en neuropsykologisk tilgang, som giver dig indsigt i, hvordan hjernen, psyken og kroppen reagerer i pressede situationer – både hos dig selv, hos borgeren og i jeres indbyrdes relation.

Dagene veksler mellem teori og redskaber til f.eks. at holde hovedet koldt og kontrollere indre ubehag. Der vil også være praktisk træning og fælles sparring.

Dag 1: Observationsfasen: Lær at forstå og aflæse borgeren

På workshoppens første dag går vi tæt på borgerens adfærd. Hvorfor bliver borgeren udadreagerende? Hvornår bliver situationen farlig? Og hvilke signaler skal du være opmærksom på?

Det handler om at kunne aflæse borgeren, analysere situationen og vurdere risikoen for eskalerende aggressivitet og vold. Men det er også vigtigt at forstå drivkraften bag aggressiviteten.

Du bliver bedre til at:

Dag 2: Orienteringsfasen: Styrk dine reaktionsevner i pressede situationer

På dag 2 stiller vi skarpt på dine egne reaktioner og handlinger i voldskritiske situationer. Hvordan reagerer kroppen og hjernen instinktivt? Og hvorledes undgår du, at reaktionerne hæmmer din faglige håndtering af situationen?

Du får viden om, hvordan hjernen bearbejder sansedata, og hvordan beslutninger bliver taget i pressede situationer. Du lærer om neuro-associationer, sinds- og kropsharmonisering under stress, visuel kognition og emotionel tilpasning – som alt sammen er vigtigt for at kunne udvikle dine reflekser til en bevidst beskyttende ikke-voldelig respons.

Du bliver bedre til at:

Opfølgende dag 3: Beslutnings- og handlingsfasen: Få kontrol over situationen

Efter dag 1 og 2 får du mulighed for at arbejde videre i praksis, inden vi mødes til en opfølgende dag 3. Her bliver der tid til fælles refleksioner og debat, hvor cases fra dagligdagen anskueliggøres og bearbejdes. Vi finpudser dine kompetencer, så du ved præcis, hvornår og hvordan du skal handle. Derudover inddrages det juridiske, moralske og etiske perspektiv ved situationer, hvor en fysisk indgriben bliver nødvendig.

Du bliver bedre til at:

Det samlede formål med workshoppen er at styrke din evne til at handle korrekt i mødet med udadreagerende borgere og under stærkt pressede situationer med ro, overblik og “is i maven” – og uden at give afkald på den etiske og humane side af omsorgsrelationen.

Underviser

Kevin McPherson, specialist i konflikthåndtering og personlig beskyttelse. Kevin McPherson var i en årrække livvagt for blandt andet topledere i erhvervslivet og voldsramte kvinder. Han har desuden 14 års erfaring fra psykiatrien, specielt den lukkede modtagerpsykiatri, retspsykiatrien og skærmningsopgaver på socialpsykiatriske botilbud rundt omkring i hele landet. Det gør, at han har konflikthåndtering og til tider fysiske konfrontationer helt tæt inde på livet. Disse erfaringer har han omsat til et sæt af metoder, som kan hjælpe de offentlige ansatte, der i det daglige har kontakt med borgere, som til tider udviser en aggressiv, truende og udadreagerende adfærd. Kevin McPherson er forfatter til bogen “Aggressiv adfærd”.

PRISER

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Find din pris her:

Se status for din arbejdsplads på www.seminarer.dk under loyalitetsrabat v.h.a. EAN- eller CVR-nummer, hvor du også kan se vores øvrige arrangementer og tilmelde dig vores nyhedsmail. Her kan du også læse gældende betalings- og afbestillingsregler.

DELTAGERBEVIS

Du modtager deltagerbevis fra Seminarer.dk på den sidste dag.