E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Aktuelle arrangementer / Det SMAGer af læring

 

Det SMAGer af læring

TID & STED

Den 24. oktober 2017 på på Kold College, Odense

Dagen er fra 09:00 til 16:00.

Med fokus på at bringe det tværfaglige samarbejde i spil mellem pædagogikken og gastronomien, kan du skabe et pædagogisk rum i køkkenet.

Tilmeld

SMAG: Få redskaber til det pædagogiske arbejde i køkkenet med børn og unge

Blot ved at åbne dørene til køkkenet, og byde pædagogikken velkommen i nye omgivelser, kan du:

  • Være med til at øge børn og unges læringsbetingelser
  • Bidrage til at øger deres evne til at reflektere over smag som kvalitet
  • Og styrke deres lyst til at være en aktiv del af madlavningen.

Derved bringer du din store viden om kost i spil i din organisation, og bidrager til det pædagogiske arbejde.

Med fokus på at bringe det tværfaglige samarbejde i spil mellem pædagogikken og gastronomien, kan du skabe et pædagogisk rum i køkkenet. Derfor har  Seminarer.dk udviklet denne unikke temadag i samarbejde med professor Karen Wistoft og faglærer Simon Sørensen. De forener teori og praksis og viser, hvordan din organisation kan få endnu mere gavn af din viden om kost.

Indhold

Temadagen har fokus på din praksis. Du lærer ikke blot at have fokus på smag, men også hvordan du gør køkkenet til en del af det pædagogiske rum. Ved at give børnene et indblik i smagens-verden åbner du deres øjne for, at gastronomien er en vigtig del af menneskets hverdag. Du vil kunne bidrage til, at børn og de unge bliver endnu bedre til at træffe valg, og ikke mindst blive mere kritiske overfor, hvad de spiser og øge deres lyst til at nyde maden sammen med andre, så måltidet bliver en spændende oplevelse.  

Målgruppe:

Temadagen henvender sig til køkkenpersonale og pædagogisk personale, som arbejder med børn og unge, og som har lyst til at inddrage køkkenet i det pædagogiske rum.

Dagens program

09.00 – 11.30 Karen Wistoft, professor

Oplæg:

  • Smagsdidaktik/smagsformidling
  • Køkkenet som læringsrum

11.30-12.00: Frokost

12.00-15.50: Simon Sørensen, kok

I køkkenet:

  • Metode til at åbne gastronomien/køkkenet for børnene og de unge
  • Småretter som er lette og sjove at inddrage i pædagogikken
  • Tilsmagningenskunst – råvarerne – retter fra bunden – less is more
  • Smagning af dagens retter

15.50-16.00 Afrunding v. Seminarer.dk

INFO OM DAGEN: 

Undervisningen tager både udgangspunkt i at formidle teori om de fem grundsanser, hvad der er sundt og usundt, og fremstilling og tilsmagning af maden. Målet er at åbne madlavningen for børnene så de derigennem stifter bekendtskab med deres sanser, samt opdage råvarerne på en sjov, inddragende og anerkendende måde.

Udbytte

På dagen får du:

Indblik i:

  • Smagssystematik: Hvor kommer smagene fra? Hvorfor er den viden vigtig?
  • Smagsdidaktik: Hvordan du lærer smag fra dig
  • Hvordan køkkenet er med til at skabe gode læringsforudsætninger
  • Arbejdet om smag med børn og unge  

Viden om og redskaber til, hvordan:

  • Smag er med til at give børnene mere madglæde og forholde sig kritisk til, hvad de spiser
  • Køkkenet bliver en naturlig del af det pædagogiske arbejde

Derudover får du deltagerbevis og dagens opskrifter med hjem.

Dagens undervisere  

På dagen underviser professor Karen Wistoft og kok og faglærer Simon Sørensen. De er begge tilknyttet forsknings- og formidlingscentret Smag for livet, hvor de har til opgave at udbrede viden om smag gennem blandt andet leg og læring.

Ud over sit engagement i Smag for livet, er Karen Wistoft professor ved Aarhus Universitet, hvor hun til daglig forsker i læring, madkundskab, smag og trivsel i skolen med henblik på at skabe en ny smagspædagogik. Simon Sørensen er uddannet kok og ansat som faglærer på Food College i Aalborg, og har stor erfaring med smag fra sit arbejde som kok rundt i europa, bl.a. Spanien og Italien.

Det hele sker på følgende adresse: 

Landbrugsvej 55
5260 Odense S
09.00-16.00

Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Deltagerbevis

Du får deltagerbevis på dagen.

Gå til top