Uledsagede flygtningebørn og unge - Seminarer
Priser-alm.

Uledsagede flygtningebørn og unge

Få nyeste viden om traumekompleksitet og konkrete værktøjer til arbejdet med uledsagede flygtningebørn og unge.
Få nyeste viden om traumekompleksitet og konkrete værktøjer til arbejdet med uledsagede flygtningebørn og unge

Quick navigation


1.700 så mange uledsagede flygtningebørn og unge kom til Danmark sidste år. Det er en femdobling på kun to år – og tallet ser kun ud til at stige.
Med sig har de hver en kuffert fyldt med tab og traumer. Det stiller os overfor enorme udfordringer, hvad end vi møder dem i skolen, på asylcentrene, institutioner eller som værger eller familieplejer.

Hvordan støtter vi bedst muligt denne gruppe af både sårbare og stærke børn og unge? Skal de opfordres til at tale om traumer eller leve i nuet? Hvordan hjælper vi dem med at håndtere savn, tab, uvished og skyldfølelse? Hvad gør vi i de tilfælde, hvor der er flere sideløbende traumetyper? Og hvordan finder vi balancen mellem den anerkendende og udviklende pædagogik, samtidig med, at vi sætter tydelige grænser?

Indhold

Når vi arbejder med uledsagede flygtningebørn og unge, er det nærliggende at kigge på flugten. Men en flygtning er mere end sin flugt, og derfor er det altafgørende, at vi tør kigge deres mentale kuffert igennem, så eventuelle tilknytningstraumer ikke blive gemt bag krig og flugt.

Forskning har vist, at traumatiserede flygtninge, udover krigstraumer og flugt, også kan have vanskelige opvækstvilkår, børnemishandling og tilknytningsrelaterede tab bag sig, som medfører vanskelige psykologiske følgevirkninger og komplicerede symptombilleder. Men hvad betyder det for vores arbejde med uledsagede flygtningebørn og unge?

Til at svare på det, har vi allieret os med Ph.d og psykolog, Karin Riber, som giver os den nyeste viden om bl.a. tilknytningsteori og tilknytningsmønstre i et tværkulturelt perspektiv. Samt traumeteori, Traumetyper og traumereaktioner, herunder PTSD.

Hun bliver efterfulgt af traume- og familieterapeut, Tina Ammudsen, som giver os konkrete redskaber. Herunder redskaber til at arbejde med traumer, der manifesterer sig fysisk og psykisk. Og redskaber til at arbejde med selvregulering, så vi bedre kan håndtere og rumme reaktioner og adfærd, som kan være traumerelateret.

Dagens program og undervisere

Karin Riber uledsagede flygtningebørn og ungeKarin Riber, Ph.d. og autoriseret psykolog.

Karin Riber er ansat som klinisk psykolog på Psykiatrisk Center København.

Karin Riber har forsket i bl.a. i tilknytning, refleksiv funktion, alliance og effekt af psykoterapi/medicinsk behandling hos traumatiserede voksne flygtninge.

På dagen sætter hun fokus på: 

Tina Ammundsen FamilieterapeutTina Ammundsen, familieterapeut og socialpædagog.

Tina Ammundsen arbejder som traume- og famileterapeut hos Kompaskonsult.

Derudover arbejder hun som terapeut i DIGNITY Dansk Institut mod Tortur.

Tina Ammundsen giver dig bl.a. redskaber til:

 

 

Priser & Rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Artikler og video

Uledsagede børn er en særlig udfordring

IKON_Artikel-60-venstejustHvordan opbygger man tillid på kort tid – og hvordan håndterer man børnenes traumer og giver dem tro på fremtiden? Læs mere om udfordringer og tilgange til socialpædagogisk arbejde med uledsagede flygtningebørn.

Læs artiklen på Socialpædagogen.dk – klik her

 

IKON_video-60-venstejustDe taler ikke dansk: Alligevel sendes flygtningebørn direkte ud i almindelige skoleklasser

Mange af landets kommuner vil sende flygtningebørn direkte ud i almindelige folkeskoleklasser, selvom de endnu ikke taler dansk.

Se indslaget fra TV2 Nyhederne – klik her

 

IKON_Artikel-60-venstejustBaggrund: Hvem er de uledsagede flygtningebørn og hvad har de oplevet

UNHCR betegner de uledsagede flygtningebørn som en af de mest sårbare flygtningegrupper.

Læs mere om hvorfor på traume.dk – klik her