E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Ud med regneark, ind med fagligt fokus!

 

Fagligt fokus

Ud med regneark, ind med fagligt fokus!

Den 27. februar 2017 på Scandic Kolding
Den 28. februar 2017 på Scandic Hvidovre

Begge dage kl. 09.00-16.00

I en politisk styret organisation kan det være rigtig svært at få fokus på fagligheden. Du kan nu få en genvej til, hvordan du får fagligheden i fokus til trods for, at du er bundet af regler og regulativer ovenfra.

Temadag om faglig ledelse: Ud med regneark, ind med fagligt fokus!

Quick navigation


Få fagligt fokus

I mange år har ledelse i den offentlige sektor været defineret af New Public Management og dertil hørende regneark. Førstelinjelederen har haft for travlt med målstyring og andre teknokratiske virkemidler, til at koncentrere sig om, det der faktisk er vigtigt – nemlig det faglige fokus!

Det er ikke til at komme udenom, at der eksisterer et stigende pres på den offentlige sektor om hele tiden at forbedre sig gennem forandring. Presset eksisterer i alle ledelseslag, men selve forandringen udmøntes altid hos førstelinjelederen.
Hvis du skal lykkes med at forandre og forbedre, er det derfor vigtigt, at du har det rette fokus – det er trods alt dig og dine medarbejdere, som skal stå på mål for forandringerne.
Det, som i sidste ende er afgørende for, om forandringen lykkes, er, om medarbejderne kan og vil udøve en faglighed, der indfrier de mål, som er opsat. Det betyder i praksis, at forandringsledelse er lig med faglig ledelse. Det er vigtigt, at ansvaret for den faglige ledelse forankres hos lederen, som er tættest på de ansatte i hverdagen. Det er den leder, som kan drage personalemæssige konsekvenser, ligesom det er den leder, som kan pålægge medarbejdere, at dokumentere deres indsats.

Indhold:

faglig-fokus-citat

 

På denne temadag udfolder vi derfor en ny model for faglig ledelse. Forskellig fra tidligere tiders ideal om ‘den bedste blandt ligemænd’, men også en anderledes lederrolle end den professionelle rolle der i dag formuleres som ideal i litteraturen om offentlig ledelse.

Temadagen består af to oplæg: Lektor Søren Voxted udfolder et teoretisk koncept for faglig ledelse i den offentlige sektor, mens ledelseskonsulent Katrine Schumann kommer med bud på, hvordan organisationen arbejder konkret med at implementere et fagligt perspektiv på ledelse. Dermed får du både et bud på en lederrolle for dig som førstelinjeleder, og redskaber til hvordan din organisation konkret kan arbejde med at indarbejde denne rolle i sin praksis.

Udbytte:

Temadagen vil indeholde talrige eksempler, der illustrerer, hvad faglig ledelse egentlig er. Eksemplerne er hentet fra forskning, såvel som praktiske hverdagssituationer og i offentlige institutioner. Eksempler og oplæg vil tilsammen være med til at besvare følgende spørgsmål:

  • Hvad er det faglige indhold af kerneopgaven?
  • Hvordan oversættes og omsættes politiske og forvaltningsbestemte mål til fagligeløsninger?
  • Hvordan kan faglig ledelse blive forandringsledelse?
  • Kan faglig kvalitet dokumenteres?

 

Dagens undervisere:

Fagligt fokus - Søren VoxtedSøren Voxted er lektor på institut for Marketing og Management ved SDU. Han har gennem mange år beskæftiget sig med ledelse, og er blevet en af de største kritikere af den professionelle ledelse, der bl.a. er skabt i New Public Managements navn.

Han har netop udgivet bogen “Faglig Ledelse i Offentlige Organisationer”, hvor han giver sine bud på, hvordan vi bringer fagligheden tilbage i fokus.

Fagligt fokus - Katrine SchumannKatrine Schumann er selvstændig konsulent med mere end 20 års erfaring med lederudvikling, konsulentarbejde og organisatorisk læring. Hun er samtidig ekstern lektor på Aalborg Universitet.

Katrine brænder for at facilitere en innovation, som er bæredygtig og kan bruges til noget, fx gennem fornyelse af ledelses- og samarbejdsformer i det offentlige – der virker i hverdagen.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Gå til top