Sådan forebygger du angst og depression hos børn og unge - Seminarer
400x292px_Angst-og-depression_hos_BogU

Sådan forebygger du angst og depression hos børn og unge

Dette kursus er afholdt.

Er du interesseret i arbejdet med angstramte børn, unge og voksne?

Vi har samlet alle vores kurser, uddannelser og artikler om angst her på siden: Angst-kursus oversigt


Flere og flere børn og unge rammes i perioder af deres liv af angst og/eller depression. Men hvad kan årsagen være? Og kan vi som fagpersoner omkring barnet eller den unge arbejde forebyggende, og derved mindske risikoen for, at børn bliver offer for angst eller depression?

Den metakognitive metode som pædagogisk redskab. Forebyg angst og depression!Quick navigation


Den metakognitive metode

Den afgørende forskel på den metakognitive metode og andre terapiformer er, at den metakognitive tilgang ikke mener, at det er tankernes indhold eller følelserne, der er det vigtigste for vores psykiske trivsel eller mangel på samme. Det er istedet vores metakognitioner altså erkendelsen af tanker, følelser og kognitive processer, der har betydning for vores psykiske trivsel. Det vil sige, at vi finder løsningen igennem coping, og ikke i tankerne eller i de følelser, vi oplever.

Angst og depression hos børn og unge

Flere og flere børn og unge rammes i perioder af deres liv af angst og/eller depression. Men hvad kan årsagen være? Og kan vi som fagpersoner omkring barnet eller den unge arbejde forebyggende, og derved mindske risikoen for, at børn bliver offer for angst eller depression?

Det korte svar er ja!

Det lidt længere svar er, at den metakognitive terapi kommer med opdaterede, og på mange måde unikke forslag til, hvad visse psykiske symptomer skyldes. Derudover bidrager den metakognitive terapi med konkrete metoder til, hvordan symptomerne kan forebygges, ved at opnå en forståelse for de bagvedliggende mekanismer. Den metakognitive retning peger på, at et overdrevent indre fokus på bestemte tanker eller følelser (det såkaldte CAS – kognitivt opmærksomhedssyndrom) er den primære årsag til, at udvikle symptomlidelserne hos børn og unge og herunder angst- og depressionstilstande.

Indhold


Temadagen tager den metakognitive metode fra det terapeutiske rum ned i den pædagogiske praksis. Her ser vi på, hvad der ligger til grund for angst og depressionslidelser. Ved at forstå baggrunden for lidelserne, og have konkrete redskaber og copingstrategier, som mindsker fokuset på de negative tanker og følelser, kan du lære børnene at korrigere deres opmærksomhed. På den måde lærer de at kontrollere deres opmærksomhed og styrker deres psykiske robusthed.  

Udbytte

På temadagen får du bl.a.:

Underviser


Linda Burlan Sørensen, cand.psych, specialist i psykoterapi og supervision. Hun blev i 2013 specialist i psykoterapi efterfulgt af en 2-årig specialiseringsuddannelse i Metakognitiv terapi ved MCT-Institute i Manchester ved Professor Adrian Wells og Professor Hans Nordahl, som er grundlæggerne af metakognitiv terapi.

Linda Burlan Sørensen har videreuddannelser på masterclass-niveau inden for Kognitiv Adfærdsterapi (KAT), Metakognitiv terapi og Eksistentiel psykoterapi og har herudover fulgt kurser i blandt andet Neuropsykologi og Eksistentiel psykoterapi. Hun har specialiseret sig inden for de nyeste kognitive behandlingsmetoder og arbejder primært med metakognitiv terapi.

Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS

Du får deltagerbevis på dagen.