E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Dialektisk AdfærdsTerapi – hjælp borgere med personligheds-forstyrrelser

 

Dialektisk adfærdsterapi

Dialektisk AdfærdsTerapi – hjælp borgere med personligheds-forstyrrelser

DENNE WORKSHOP ER AFHOLDT!

Er du interesseret i at deltage, hvis vi genudbyder denne workshop? Så ring til os på 6615 9043 eller skriv til seminarer@seminarer.dk. Så kontakter vi dig, hvis workshoppen genudbydes.

Få indblik i DATs principper og konkrete metoder til at lave strategiske planer for borgere med personlighedsforstyrrelser.

Introduktion til metoden og redskaberne som hjælper borgere med personlighedsforstyrrelser.

Personer med personlighedsforstyrrelser, selvskadende-, misbrugs- og selvmordsadfærd eller spiseforstyrrelser har vanskeligheder ved at regulere deres adfærd og være i kontakt med sig selv. Det kommer blandt andet til udtryk ved angsten for at blive forladt, ikke at være tilstrækkelig og kæmper med et ustabilt følelsesliv.

Dialektisk adfærdsterapi (DAT) er en evidensbaseret metode, som har vist rigtig gode resultater i arbejdet med personer med bl.a. en borderline personlighedsforstyrrelse. Metoden hjælper med at regulere følelser, og afhjælper den dømmende tilgang, som personer med personlighedsforstyrrelser ofte har til sig selv og deres egen adfærd.

I samarbejde med forfatter og psykolog Casper Aaen har vi sammensat denne to-dages workshop, som giver dig viden om og redskaber til at bruge principperne fra DAT i dit arbejde med borgere, som lider af en personlighedsforstyrrelse. Du får også viden om, hvilken behandling disse personer har brug for.

Indhold

Personer med personlighedsforstyrrelser er ofte ustabile i deres evne til at regulere følelser, er sort/hvid tænkende, har en tomhedsfølelse og ude-af-kontrol følelser, som tager styringen over deres adfærd. Omdrejningspunktet i DAT er netop at lære disse personer at regulere deres følelser og understøtte deres kamp for at bremse deres selvdestruktive livsførsel og opbygge et meningsfuldt liv.

Dialektisk adfærdsterapi arbejder med færdighedstræning indenfor fire områder:

  • Bevidst nærvær
  • Krise færdigheder
  • Relationsfærdigheder
  • Følelsesregulering

Ud over at få et indblik i den Dialektiske Adfærdsterapis principper får du helt konkrete metoder til at lave strategiske ugeplaner for borgeren, som skaber struktur i deres hverdag. Struktur og rammesætning er nemlig afgørende for, at de bevare fokus på deres udvikling, og bevare kontrollen over deres adfærd.

Udbytte:

På denne to-dages workshop får du bl.a.:

  • Viden om, hvorfor personer med borderline reagerer, som de gør
  • Indsigt i, hvordan DAT håndterer de vanskeligheder, som personer med personlighedsforstyrrelser oplever
  • Indsigt i og redskaber til at træne opmærksomhed, følelsesregulering, relationsfærdigheder og hold-ud krisestrategier
  • Indsigt i, hvad der er i fokus under de terapeutiske samtaler
  • Redskaber til, hvordan du arbejder med tilbagefaldsforebyggelse og skaber stabilitet i hverdagen
  • Inspiration til at begynde en psykoedukationsgruppe med borgere

Under hele workshoppen er der fokus på, at det lærte kan omsættes til praksis, så du kan bruge redskaberne, når du kommer hjem.

Hvad er Dialektisk adfærdsterapi?   

DAT er udviklet af den amerikanske professor Marsha Linehan i 1990’erne.

Det er en evidensbaseret behandlingsmetode, som er rettet mod personer med en borderline personlighedsforstyrrelse. Formålet er at hjælpe personer med personlighedsforstyrrelser med at regulere stærke følelser. Metoden giver dem redskaber til at validere og stole på egne følelser, tanker og aktiviteter. DAT bygger på strategier fra adfærdsterapi og acceptstrategier, som er udviklet fra mindfulness og andre ikke traditionelle tilgange til psykoterapien.

Underviser

Cand. aut. psyk. Casper Aaen arbejder til daglig med klienter med borderline eller emotionel ustabile personlighedsforstyrrelser på Glostrup Hospital. Der arbejdes ud fra principperne i Dialektisk Adfærdsterapi. Han har tidligere arbejdet 8 år med svære spiseforstyrrelser på Gentofte Hospital og Rigshospitalet. Derudover er han efteruddannet i systemisk terapi og Dialektisk Adfærdsterapi ved bl.a. professor Marsha Linehan. Han er forfatter til bogen ”Lev med dine følelser” (2011) og ”Kom over dit livs traume” (2014).

Priser og rabatmuligheder

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms, men inkluderer undervisning, kursusmaterialer og overnatning på enkeltværelse. (Middag og overnatning kan fravælges)

Find din pris her:

Se status for din arbejdsplads på www.seminarer.dk under loyalitetsrabat v.h.a. EAN- eller CVR-nummer, hvor du også kan se vores øvrige arrangementer og tilmelde dig vores nyhedsmail. Her kan du også læse gældende betalings- og afbestillingsregler.

Deltagerbevis

Du får et deltagerbevis på workshoppen.

Gå til top