Dobbeltdiagnoser: Diagnosen & misbruget - Seminarer
Priser-alm.

Dobbeltdiagnoser: Diagnosen & misbruget

Temadag: Få inspiration og redskaber til et stærkt relationsarbejde i arbejdet med borgere med dobbeltdiagnoser. Læs mere om dagen her.
Dobbeltdiagnoser kræver gode relationer

Hvad kom først hønen eller ægget?

Hvad behandler vi først – misbruget eller diagnosen?! Svaret er begge dele dog altid individuelt fra borger til borger. En af de største udfordringer, i arbejdet med borgere med dobbeltdiagnoser er, at det kan være svært at skelne misbruget fra diagnosen og omvendt. For hvilken adfærd bunder i de psykiske lidelser og hvilke i misbruget?

På denne temadag fokuserer vores undervisere psykolog Steen Guldager og psykolog Louise Brückner Wiwe på, at fylde din rygsæk med redskaber, som hjælper dig med, at styrke dit arbejde med borgere med dobbeltdiagnoser og derved opnå gode resultater i samarbejde med dem. Du vil blive udfordret på at gøre op med dine grundlæggende antagelser, danne dig et realistisk billede af borgerens kognitive funktionsprofil, og derigennem øge samarbejdet og skabe bedre forudsætninger for behandlingsforløbet.

Den god relation er nøglen til boksen!

For at opnå de bedste resultater, er det vigtigt, at du har fokus på at danne en god og tryg relation. Den er nemlig med til at styrke samarbejdet, så borgeren ved, at de kan komme til dig, hvis de er ved at “falde i” eller mister overblikket.

For at opbygge et godt samarbejde er det vigtigt, at du får et helt billede af borgeren, herunder ikke mindst af borgerens kognitive funktionsprofil.

På dagen bliver Brückner boksen præsenteret. Den er et brugbart redskab til eks. at opbygge rapporter og give tilbagemelding til borgeren eller samarbejdspartner. Derudover er det et nyttigt redskab til personalemøder og tilrettelæggelse af forløb omkring borgerne – det er alt i alt, en uundværlig metode i arbejdet med sårbare borgere med bl.a. dobbeltdiagnoser.

Dagens program

Klokken 09.00-12.00

Psykolog Steen Guldager

Dobbeltdiagnoser kræver gode relationer

Dette oplæg fokuserer på, hvordan du styrker relationen med din borgeren. Hvordan du forholder dig professionelt til den enkelte sag, men samtidig vise borgeren, at du er et menneske, og forstå deres situation. Gode relationer bygger på velkoordineret, positivt og integreret samarbejde hele vejen rundt om borgen. Og er med til at styrke samarbejdet på tværs.

Steen Guldager sætter fokus på, hvordan du:

Psykolog Steen Guldager har i 30 år arbejdet med stof- og alkoholmisbrugere. Han har bidraget til afsnittet om dobbeltdiagnoser i de Nationale Retningslinjer for den Sociale Stofmisbrugsbehandling. Hans viden om ressourcesvage misbrugere kommer bl.a. fra arbejde som afdelingsleder på et værested for stof- og alkoholmisbrugere på gadeplan, samt som centerleder på Center for Misbrugsbehandling i Aarhus Kommune og som medlem af Narkotikarådet. I dag er han selvstændig med firmaet Socialpsykologisk Center.

Klokken 13.00-16.00

Psykolog Louise Brückner Wiwe

Dobbeltdiagnose er ofte polydiagnose

I dette oplæg bliver der lagt vægt på Brückner boksen, som et helt konkret redskab til at strukturere analysen af borgerne som et helt menneske. Med dette redskab kan du danne dig et overblik over fortiden, samspil i fællesskaber og et billede at mulige årsager og indflydelser på misbrugt og arbejde struktureret ud fra dine observationer. Hun giver dig også indblik i begrebet polydiagnose, som omfatter borgere med mere end to diagnoser.

Du kan bruge boksen til at:

Louise Brückner Wiwe, specialist i neuropsykologi og psykopatologi, underviser og supervisor med egen praksis. Hun har gennem årene specialiseret sig i supervision af personale ved institutioner med udviklingshæmmede, udredning af borgere med mange former for vanskeligheder samt borgere underlagt retspsykiatriske foranstaltninger. Louise Brückner Wiwe har desuden udviklet Brückner Boksen, og har undervist i anvendelse af dette analyseredskab til forståelse af komplekse borgere. Hun er en erfaren risikoudreder og indehaver af ”Brückner Praksis”. 

Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Deltagerbevis

Du får deltagerbevis på dagen.