Workshop om de eksekutive funktioner - Seminarer
400x292px_Workshop_Eksekutive_funktioner-1

Workshop om de eksekutive funktioner

På denne workshop får du specialpædagogiske redskaber, som du kan bruge i dit arbejde med børn og unge, som har udfordringer med de eksekutive funktioner.
Workshop om de eksekutive funktioner

Viden og redskaber som tager udgangspunkt i din praksis. 

Sebastian har svært ved at sidde stille i skolen, han kæmper med koncentrationen, og selv om at han forsøger efter bedste evne, har han svært ved at følge med i undervisningen. Psykologen siger, at han har udfordringer med sine eksekutive funktioner. Det har hans lærer Jette lidt svært ved at forstå, for det var samme besked hun fik i sidste måned om en anden elev med nogle helt andre udfordringer.

Dengang handlede beskeden om eleven Line, men hun har ikke svært ved at sidde stille. Tværtimod, Line har rigtig svært ved at engagere sig i klassen, og hun udviser en så indelukket adfærd at det er problematisk. Line har ifølge psykologen også problemer med sine eksekutive udfordringer.

NB: Denne workshop henvender sig både til dig som arbejder med børn i skolealderen, og dig som arbejder med børn i før-skolealderen. Så vidt det er muligt vil vi på selve dagen inddele kursisterne i grupper som tager udgangspunkt i det alderstrin den enkelte kursist arbejder med til dagligt, når vi skal lave gruppearbejde og øvelser.

Indhold:

Kan du genkende dig selv i Jettes undren? Så er denne workshop noget for dig! Dagen henvender sig til lærere, pædagoger, AKT-vejledere, ergoterapeuter, familieplejere o.lign. Workshoppen tager udgangspunkt i cases fra egen praksis, og bygger ovenpå med konkret viden om de eksekutive funktioner, samt praktiske redskaber, øvelser og perspektivering, som du kan tage med dig hjem. Workshoppen byder også på en teoretisk gennemgang af de eksekutive funktioner, for det nytter ikke noget, at vi ikke har samme referenceramme, når vi skal arbejde med Sebastian og Line.

Eksekutive funktioner er et såkaldt paraplybegreb, hvilket betyder, at det dækker over mange – og ganske forskellige – kognitive funktioner lige fra arbejdshukommelse til regulering af følelser! Begrebet dækker over et ikke præcist defineret antal funktioner, hvor nogle af de vigtigste, ud over de to tidligere nævnte, er regulering af opmærksomhed, motivation, forståelse og anvendelse af rækkefølger (fx prioriteringer), evnen til at lære af social feedback, planlægning, målsætning og initiativ.

Eksekutive funktioner – Udbytte:

På denne workshop bliver du præsenteret for specialpædagogiske redskaber, som du kan bruge i dit arbejde med børn og unge, som har udfordringer med de eksekutive funktioner. I løbet af dagen deler vi os ud i grupper, hvor vi tager udgangspunkt i cases fra egen praksis. Vi undersøger perspektiverne for det enkelte barn, samt hvilke pædagogiske tiltag som kan afhjælpe barnets konkrete udfordringer.

Vi bygger også på din teoretiske forståelse af de eksekutive funktioner, og præsenterer nyeste viden om, hvordan disse funktioner spiller sammen i hjernen. Vi skal se på, hvad eksekutive funktioner betyder i forhold til intelligens, læring og sociale fællesskaber. Og vi skal se på, hvad de mest centrale funktioner har af præcis betydning i den pædagogiske hverdag, og hvordan de spiller sammen.

Dagens undervisere:

Eksekutive funktioner

Helle Kjærgård, cand. psych. og specialist i klinisk børneneuropsykologi, foredragsholder og forfatter. Helle Kjærgård har i mere end 25 år arbejdet med børn og unge med særlige vanskeligheder; heriblandt børn med udfordringer i de eksekutive funktioner.

Helle Kjærgård har bl.a. arbejdet i kommuner, specialinstitutioner og amter, og hun har erfaring med at uddanne og undervise fagfolk. Helle Kjærgård er medforfatter til bogen: “Barnets lærende hjerne” (2012)

Eksekutive funktionerTacha Elung, Indehaver af konsulentfirmaet Systemisk-consult, foredragsholder og supervisor, specialpædagogisk vejleder og har bl.a. skrevet bogen “Brug hovedet – refleksive læringsstrategier” (2016).

Tacha Elung underviser desuden på Seminarer.dk´s certificerede AKT-/inklusionsvejleder-uddannelse, hvor hun har høstet stor ros for sin evne til at formidle sit stof, så det inspirerer og samtidig har stor gavn og effekt i praksis.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen.