E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / ForandringsFacilitator Uddannelse

 

ForandringsFacilitator Uddannelse

Lær at styre og designe forandringsprocesser, som motiverer mennesker til at indgå i en forandring. Tilmed dig vores ForandringsFacilitatoruddannelse i dag.

De største udfordringer for ledere i den offentlige sektor, er de konstante forandringer, de skal navigere i. Bliv rustet med ForandrignsFacilitator.

Quick navigation


Video fra kursisterne på hold 1 af ForandringsFacilitator Uddannelsen.

Om ForandringsFacilitator uddannelsen

Seminarer.dk’s ForandringsFacilitator uddannelse er til dig, der arbejder med at drive forandringer i organisationer og netop det er uddannelsens omdrejningspunkt. Du får bl.a. viden om og redskaber til at styre, designe og facilitere processer, som motiverer mennesker til at indgå i en forandring.

Udbytte – Forandringsprocesser og forbedret kommunikation

På uddannelsen udvikler du kompetencer i at designe, facilitere og forankre forandringsprocesser, som motiverer organisationen til medspil og medansvar for løsninger, der virker i virkeligheden. Står du ikke i en konkret facilitatorrolle, kan du bruge uddannelsen til at kvalificere dig til fremtidige omstillingsforløb.

Uddannelsen giver dig vigtig viden om forandringens dimensioner og en praksisnær forståelse for, hvordan du enkelt og effektfuldt kan facilitere og forankre forandringerne succesfuldt. Derudover får du inspiration, viden og redskaber, der hjælper dig selv og andre med at navigere i forandringsprocessen, og du udvikler din egen praksis til at skabe resultater og læring.

Målgruppe

Du er som leder, koordinator, projektansvarlig, konsulent, HR-medarbejder eller selvstændig involveret i at designe og drive forandringsprocesser i organisationer.

Tidligere deltagere udtaler:

“Fantastisk dynamik af faglighed, forskellighed og godt tilrettelagt forløb med udgangspunkt i teori og egen praksis”

“Pernille er en fantastisk formidler, hun har øje for den enkelte. God veksling mellem oplæg og praktiske opgaver”

“Super god uddannelse og meget kompetent underviser og som også har plads til at forholde sig individuelt til deltagerne”

Modul I

Dag 1: Forandringens drivkræfter
Det vigtigste spørgsmål at besvare, inden I iværksætter en organisatorisk forandringsproces, er HVORFOR. Når formålet med forandringen står klart for både ledelsen, dig som ForandringsFacilitator, og for medarbejderne, er det lettere at skabe motivation, holde kursen og måle, om I når resultaterne.

På modulet lærer du om teorien bag forandringens HVORFOR, og du lærer at tilrettelægge opstarten på en forandringsproces, hvor relevante aktører inviteres til at give deres bidrag til visionen.

Dag 2: Forandringens design
Den enkleste måde at opstille et design for en organisatorisk forandringsproces er at starte med at spørge: HVORDAN kommer vi bedst muligt fra A til B – og så lave planen. Men som regel opfører virkelighedens forandringsprocesser sig anderledes, end de planer, vi lægger for dem. Et godt design finder sted i samskabelse med forandringens aktører, og giver samtidig plads til løbende justering og implementering.

På modulet lærer du om forskellen mellem traditionel og processuel strategi, og du lærer gennem konkrete cases at opstille et processuelt design for forskellige typer forandringsprocesser.

Læringstransfer: Mellem Modul I og Modul II arbejder du med en konkret opgave, der efter eget valg er relateret til enten forandringens drivkræfter eller forandringens design i din egen organisation.

Modul II

Dag 1: Forandringens psykologi
Den største udfordring i forandringsprocesser er at gøre mulige modstandere til medspillere lige fra idéfase til implementering. Jo tidligere du som ForandringsFacilitator involverer de aktører, der har en aktie i forandringen, des større er sandsynligheden for medspil og medskabelse. Jo mere tydeligt du lader aktørernes viden kvalificere både vision og proces, des lettere bliver implementeringen og des bedre bliver kvaliteten af forandringen.

På modulet lærer du om forandringens psykologi og om de reaktioner, som forandringsprocesser naturligt skaber hos forskellige personprofiler. Gennem konkret arbejde med personaer får du greb til at vende potentielle modstandere til medspillere, og du får konkrete eksempler på, hvordan du reelt involverer aktørerne og deres viden.

Dag 2: Forandringens kommunikation
Den tilbagevendende opgave i forandringsprocesser er at oversætte visionen og at besvare de spørgsmål, som opstår i forbindelse med forandringen. Når visionen opleves som relevant, mobiliserer den energi og skaber medansvar. Når forandringens konsekvenser bliver håndgribelige, skaber det forudsigelighed og mening i organisationen. Som ForandringsFacilitator skal du løbende sikre mulighed for dialog om forandringens formål og processens forløb.

På modulet lærer du om forandringens kommunikation og om betydningen af at skabe løbende dialog frem for blot at informere. Du får inspiration og enkle værktøjer til at designe og facilitere møder, som understøtter kommunikationen i forandringsprocessen.

Læringstransfer: Mellem Modul II og Modul III arbejder du med en konkret opgave, der efter eget valg er relateret til enten forandringens psykologi eller forandringens kommunikation i din egen organisation.

Modul III

Dag 1: Forandringens kompetence
Den mest efterspurgte kompetence i fremtidens organisation bliver formentlig evnen til at navigere i forandringer, fordi forandringer bliver en permanent tilstand. Som ForandringsFacilitator viser du selv i indstilling og adfærd, at bevidst omstillingsparathed handler om balancen mellem at turde miste fodfæste for en stund uden at miste sig selv.

På modulet går vi i dybden med dit eget forhold til forandringer via personprofilen: Jungiansk Type Indeks. Derved får du spejlet både styrker og skygger i din tilgang til at facilitere forandringer, og du får indsigter i, hvordan du kan styrke forandringskulturen i din organisation.

Dag 2: Forandringens forankring
Den primære faldgrube i implementeringen af forandringer er at tro, at forandringen er gennemført, når forandringen går i luften. Den skal vise sig i ændret mindset, adfærd og praksis hos de involverede, før den er en succes. Som ForandringsFacilitator skal du derfor fra start til slut insistere på, at forandringens succes gøres så håndgribelig for alle, at den i bogstaveligste forstand er til at føle på.

På modulet lærer du, hvordan du kan øge sandsynligheden for, at forandringer bliver forankret. Du får inspiration og hjælp til at understøtte implementeringsdelen i kommende forandringer, og dermed er du i mål med din rolle som ForandringsFacilitator.

Om underviseren

Pernille Bøge har i samarbejde med Seminarer.dk udviklet denne uddannelse i facilitering af forandringer. Pernille Bøge er cand.mag., ID Coach og ID Mentor.
Hun er selvstændig rådgiver og faciliterer forandrings processer i en lang række organisationer. Derudover har hun tidligere undervist på vores topevaluerede uddannelse ”Den faciliterende Leder”.

Den nye uddannelse henvender sig til ledere, mellemledere, koordinatorer mv. der leder forandringer. 

Læs mere om Pernille Bøge på: www.pernilleboge.dk

Pris og rabat


Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Pris-forandringsfacilitator

Se hvilken rabatgruppe din arbejdsplads er i – klik her og find din arbejdsplads ->
Du skal bruge arbejdspladsens EAN eller CVR-nummer, for at vi kan finde jeres rabatgruppe

Tilmeld dig maillisten fra seminarer.dk og få nyeste kurser i din indbakke, samt rabat på en lang række kurser, seminarer og temadage. Så er du altid opdateret om, hvad der rører sig inden for dit arbejdsområde, og du kan udvide din faglige værktøjskasse til fordelagtige priser. – klik her og læs mere om nyhedsmail fra seminarer.dk ->


Deltagervurdering


deltagervurdering_forandringsfacilitator_h1

Gå til top