E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Styrk hjernens funktion hos ældre og demente – UDSOLGT

 

Styrk hjernens funktion hos ældre og demente - hjernemad

Styrk hjernens funktion hos ældre og demente – UDSOLGT

Tirsdag den 1. november 2016 på Cookery, Odense

Dagen er fra kl. 09.00 til 16.00

Quick navigation


Sådan laver du hjernemad i praksis til ældre borgere

Nu er det her! Det efterspurgte kursus som sætter fokus på, hvordan du gennem kosten styrker hjernens funktion hos ældre og demente.

Du ved allerede, at kosten er en vigtig medspiller, når det handler om at styrke hjernens funktioner. Men nogen gange bliver du nødt til, at tænke kreativt for at aktivere ældres sanser og styrke ældres lyst til at afprøve nye ingredienser. På dagen ser vi på, hvordan præsentationen af maden og atmosfæren omkring middagsbordet har en væsentlig betydning for appetitten hos ældre.

De udfordringer du møder i din hverdag er bl.a. ældres synkebesvær, mindsket appetit og indtag af små portioner. Alt dette er med til at mindske deres energiindtag. Derfor er det vigtigt, at den, mad du tilbyder de ældre, har den rette mængde energi til at styrke hjernen og kroppen.

Kunsten er derfor at tilberede mad, som er let at tygge, synke og samtidig indeholder den rette mængde næring. Men hvilke råvarer og ingredienser skal du bruge?
Hvordan tænker du nyt og kreativt, så måltiderne forbliver inspirerende og interessante?
Forskningen viser at japanerne har den næst højeste gennemsnitsalder, så kan vi hente inspiration til at nytænke danske klassikere fra det Japanske køkken?

Kort og godt, hvordan kan du underbygge ældre borgeres livskvalitet, gennem den rette kost og ernæring?

Indhold

På temadagen sætter Umahro Cadogan, en af Danmarks absolut førende sundhedseksperter, og Jens Rahbek, tidligere køkkenleder på plejehjemmet Lundevangen, fokus på, hvordan du bliver klogere på kostens påvirkning af hjernen.

Kosten er en af grundingredienserne, når du skal styrke ældres hjernekapacitet, det er også vigtigt at kende sammenhængen mellem kost, stress, søvn og hjernens funktioner. Derfor introducere de dig for forskningen bag sammenhængen mellem kost og hjernens funktioner.

Kom i køkkenet med Umahro – fra teori til praksis

Hjernemad handler ikke kun om teori, derfor får du på denne helt særlige dag også mulighed for, at komme i køkkenet med Umahro Cadogan og Jens Rahbek, som introducerer dig til nye og spændende opskrifter, du kan servere for dine borgere derhjemme. Du får også en forsmag på det ved at spise det til frokost.

Udbytte

På dagen får du bl.a. viden om

    • Hvordan hjernen ændrer sig ved aldring
    • Hvordan kost og ernæring påvirker hjernens aldringsprocess på godt og ondt
    • Hvilke fødevarer og næringsstoffer der er vigtige for at mindske forringelsen af hjernen
    • Hvordan du laver mad og drikke til ældre, som styrker dem ernæringsmæssigt, som de kan spise og faktisk får spist
    • Hvorfor præsentation, duft, smag og hele måltidssituationen og omgivelserne der spises i, er lige så afgørende, som hvad maden består af

 

 

Dagens underviser

Umahro Cadogan, ernærings- og sundhedsekspert med speciale i biokemi og adjunct professor i ernæring og functional medicine, University of Western States, Oregon USA. Umahro Cadogan har undervist og/eller eksamineret en stor del af de danske kostvejledere og ernæringsterapeuter. Han er konsulent for amerikanske ‘The Institute For Functional Medicine’, som arbejder for at skabe et sundhedsvæsen med patienten i centrum.

Jens Rahbek, tidligere køkkenchef på Plejehjemmet Lundevangen, som var kendt for deres spændende og nytænkende måde at lave mad til ældre på. Med fascination af det japanske køkken og viden om japanernes gennemsnitsalder, stod han i spidsen for, at få indført det smagfulde og traditionelle japanske køkken på plejecentret. Efterfølgende stiftede han den kendte sushi restaurant Sticks’n sushi og Ebidu & Etika.

PRISER OG RABATMULIGHEDER

Pris pr. deltager kr. 1.796,- for kunder på vores mailliste, og 1.995,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Gå til top