E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Aktuelle arrangementer / Unge i kulturelt krydspres – Få redskaber til at navigere i det interkulturelle samspil

 

Unge i krydspres

Unge i kulturelt krydspres – Få redskaber til at navigere i det interkulturelle samspil

TID & STED

Den 26. februar 2018 på Scandic Hvidovre
Den 28. februar 2018 på Scandic Kolding

Begge dage kl. 09.00-16.00

Tilmeld

Få redskaber til at bygge bro mellem minoritetsunge og deres familier

Mange unge med minoritetsbaggrund oplever at stå i et krydspres mellem to kulturer. Et krydspres som kan føre store personlige konsekvenser med sig i form mistrivsel, psykiske lidelser som angst, depression og stress.

Derfor er det vigtigt, at vi som professionelle støtter op om deres identitetsdannelse, så det bliver en udvikling, hvor den unge føler sig tryg i valget af bl.a. venner, kæreste og uddannelse. Men det er ikke let. For hvilken rolle spiller den unges kulturelle baggrund reelt, i forhold til de problemstillinger, den unge står i? Hvad har af betydning for vores professionelle samarbejde med den unge og dennes familie? Og hvordan spiller vores egne fordomme og tidligere erfaringer ind i det interkulturelle møde med den unge og familien?

Med en større interkulturel forståelse kan du være med til at skabe de bedste forudsætninger for mødet med unge og familier med minoritetsbaggrund. Du får indblik i de kulturelle udfordringer, der kan opstå i mødet. Du bliver bevidst om, hvordan fordomme kan føre til misforståelser i samarbejdet med familier. Derudover opnår du en forståelse for, hvordan du navigerer i det interkulturelle samspil, og dermed mindsker den distance, der kan opstå i samarbejdet. Ved at stille skarpt på det interkulturelle møde er du med til at skabe et rum for forståelse og et stærkere samarbejde.  

Interkulturelle samspil – Indhold

Med fokus på hvordan den unges adfærdsmønstre påvirkes af det krydspres, de står i, ser vi på, hvordan det afbildes i deres valg af bl.a. venner og sociale aktiviteter. Vi ser på den unges identitetsdannelse, herunder hvorfor social kontrol udspiller sig i nogle familier, og hvorfor nogle unge søger mod kriminalitet og radikalisering.

Dagen klæder dig på til at kunne gå i dialog med den unge, og støtte dem i at bygge bro mellem generationer og kulturer, og dermed hjælpe den unge med at finde vej ud af det krydspres de befinder sig i. Derudover kommer vi også ind på, hvordan dine egne fordomme spiller en afgørende rolle i mødet, og du vil derigennem kunne styrke samarbejdet.

Dagens forløb er præget af øvelser, casearbejde og oplæg, hvor der er mulighed for at diskutere de hverdagsproblematikker, du møder i dit arbejde med de unge. Dagen giver dig viden og redskaber til det interkulturelle møde og  samarbejde med unge og familier med minoritetsbaggrund, så du kan hjælpe de unge videre ind i voksenlivet.  

Udbytte

På temadagen får du

Indblik i:

  • hvordan vores egne fordomme kan have indflydelse på samarbejdet, og hvordan du undgår at tage dem ind i mødet og derved styrker samarbejdet
  • hvordan du igennem kulturforståelse og indsigt i din egen kulturelle identitet kan styrke samarbejdet på tværs af kulturer
  • hvordan unge med minoritetsbaggrund navigerer i identitetsskabelse mellem to kulturer
  • hvordan du betragter de unges problematikker fra forældrenes perspektiv, herunder hvorfor vi ser social kontrol i nogle familier  
  • hvorfor nogle unge med minoritetsbaggrund bliver draget af kriminalitet og radikalisering frem for medborgerskab og uddannelse

Redskaber til:

  • hvordan du slipper berøringsangsten og mindsker fordomme og misforståelser
  • hvordan du bliver bedre til at kommunikere, forstå og samarbejde med familierne, så kommunikationen er klar, tydelig og konstruktiv.
  • at indgå i den løsningsfokuserede samtale

Dagens undervisere

Jamilla Jaffer, uddannet jurist fra Københavns Universitet og ejer af Con3bute. Siden har hun beskæftiget sig med integration, herunder det sociale arbejde med udsatte unge, blandt andet i regi af ministerier, på folkeskoler og erhvervsskoler, i fagforeninger og i virksomheder. Hun har senest stået bag metodeudviklingsprojektet FIF – Faglighed og Inklusion i Folkeskolen i Vallensbæk Kommune. Jamilla Jaffer er medforfatter til bogen “Hassan og Grete – inklusion i folkeskolen”.

Jamilla Jaffer suppleres af Mohamad Hassan, som har en politibaggrund samt en overbygning i kriminologi. Mohamad Hassan er mentor for unge som, har brug for ekstra vejledning og støtte for at kunne sortere i de holdninger og informationer de bliver udsat for i familier og gennem medier. Siden 2010 har han arbejdet forebyggende med radikalisering.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top