E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Kriminalitet, misbrug og marginaliserede unge

 

marginaliserede unge

Kriminalitet, misbrug og marginaliserede unge

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Få ekspertise der styrker og opkvalificerer dit arbejde med de unge.

Kriminalitet, misbrug og marginaliserede unge

Ensomhed, vold, misbrug, gæld, kriminalitet og indre kaos var i flere årtier hverdagen for seniorkonsulent Jan Petersen. Et mislykket selvmordsforsøg blev for alvor vendepunktet, og han har i dag dedikeret sit liv til at redde unge på kanten af samfundet. Jan Petersen deler ud af sine erfaringer med at få de unge tilbage til livet – inspiration du kan drage nytte af i dit daglige arbejde. Derudover møder du chef for Den Kriminalpræventive Enhed (DKE), Kasper Fisker, der giver dig viden om, hvilke mekanismer der er udslagsgivende for at få de unge på ret kurs.

Tro, håb og smerte

Om nogen ved Jan Petersen, hvad der motiverer de unge til at vælge livet både fra og til. Han kan rykke noget ved de unge – også dé unge som for alvor sidder fast i kriminalitet og misbrug. Han ved, hvordan han skal nedbryde panseret, og skabe tro og håb på fremtiden gennem sit stærke relationsarbejde. Hvordan? Han dømmer ikke, og han føler de unges smerte. En smerte han selv har mærket på krop og sind. Èn ting er sikkert – Jan Petersen kan noget med motivation, håb og relationer!

Denne viden og inspiration er afgørende, og kan være vendepunktet for dit daglige arbejde med de unge.

Arbejdet med kriminalitet og misbrug i et kommunalt perspektiv

Spørgsmålet er, hvordan du omsætter denne viden i et kommunalt regi i dit daglige arbejde? Det vil Stabsleder for Den Kriminalpræventive Enhed, Kasper Fisker, gøre dig meget klogere på. Kasper Fisker besidder dybdegående kendskab til kriminalpræventive metoder og forebyggelsesteknik. Han sætter fokus på, hvilke enkeltstående mekanismer og opmærksomhedspunkter, der er udslagsgivende i forhold til at lykkes med at få de unge på ret kurs – og hvornår det går galt. Det er mekanismer, der er generalisérbare og relevante, da en stor del af de unge, der er havnet i kriminalitet, også har et misbrug. Kasper Fisker giver dig dertil eksempler på organisering, styring, cases og forløb vedrørende indsatsen i Albertslund Kommune, også kaldet “PRO-modellen”. Det er værdifuld viden, der styrker opkvalificeringen af din daglige arbejdsgang med kriminalitet, misbrug og marginaliserede unge.

Dagens udbytte og undervisere

Jan Petersen indleder dagen med:

  • At dele sin egen historie fra misbruger til mønsterbryder
  • At styrke dine evner til at skabe oprigtig relationsarbejde, motivation og håb – som i sidste ende er dét, der redder liv
  • At give dig et dybdegående indblik i et miljø og en livsstil med altoverskyggende konsekvenser
  • At give dig indblik i sin daglige arbejdsgang med de unge og sit gode samarbejde med kommunen. Dette med afsæt i samtale, vurdering, handleplan og afrusning samt med særligt fokus på betydningen af efterværn

I løbet af formiddagen møder du også Jacob, der var en af Jans første klienter, og som i dag er ansat som konsulent i Petersen Consult. Jacob fortæller om, hvad der skulle til for, at han valgte livet til, og i dag kan kalde sig mønsterbryder.

Jan Petersen, uddannet lærer og har i mere end 10 år arbejdet som speciallærer på en række af landets tungeste institutioner. I dag er Jan Petersen indehaver af konsulentvirksomheden Petersen Consult, som tilbyder hjælp og rådgivning til både familier og institutioner med marginaliserede unge, der sidder fast i kriminalitet og misbrug. Dertil har han stor erfaring med at vejlede bl.a. kommunale sagsbehandlere og familierådgivere. Han har en evne til at omsætte sine egne erfaringer til handlingsorienterede tiltag, der i sidste ende redder liv.

Jan Petersen er kendt fra dokumentaren “Krigerne i det jyske narkoland”, hvor du får et særligt indblik i hans dedikation for at hjælpe unge ud af deres misbrug og kriminalitet.

Kasper Fisker afrunder dagen med:

  • Viden om hvilken betydning den nye lov om ungdomskriminalitet har for organiseringen af arbejdet med de unge
  • Indblik i forebyggelsesteknik og almen kriminalpræventiv metode. Disse metoder styrker din evne til at vurdere, om indsatsen har den ønskede eller den modsatrettede effekt hvad enten der er tale om kriminalitet eller misbrug
  • Indblik i hensigtsmæssig organisering og styring af en kommunal indsats, som tager udgangspunkt i de unges behov samt nedbryder silo-tænkning og andre systembarrierer der kan have negativ indvirkning på de unges progression
  • Eksempler på cases og forløb som involverer proaktiv, reaktiv og operativ forebyggelse (PRO-modellen)

Kasper Fisker, uddannelsesmæssig baggrund indenfor bl.a. kriminologi, pædagogik og jura. Han har i en årrække været ledende kriminolog i Rigspolitiet. Derudover er Kasper Fisker arkitekten bag flere af de mest lovende forebyggelseskoncepter herhjemme og i udlandet, bl.a. Den Danske Model (det nationale program til forebyggelse af voldelig ekstremisme) og PRO- modellen (en modernisering af SSP- samarbejdet). I dag er Kasper Fisker stabsleder for DKE (Den Kriminalpræventive Enhed) og leder af RAN Locan, der er en enhed under EU-kommissionen, som arbejder med den bymæssige terrorforebyggelse i EU- medlemslandende. Desuden er han bestyrelsesmedlem i den kriminal-og retspolitiske tænketank FORSETE.  

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10 %, hvis I er guldkunder. 5 % hvis I er sølvkunder.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top