E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Martin Teicher: Barndommens svigt kan spores i hjernen

 

Barndommens svigt kan spores i hjernen

Martin Teicher: Barndommens svigt kan spores i hjernen

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Mød Martin Teicher: Barndommens svigt kan spores i hjernen. Oplev en af verdens førende specialister i neurovidenskab med særligt fokus på børnemishandling

Mød forsker og professor i psykiatri Martin Teicher på dagen. Barndommens svigt kan spores i hjernen. 

Update: UDSOLGT. Skriv til os på seminarer@seminarer.dk og kom på venteliste.


Banebrydende forskning om, hvordan mishandling ændrer hjernen og kan føre til psykisk sygdom og risikoadfærd i voksenlivet

Seminarer.dk inviterer til unik konference med en af verdens førende eksperter  i neurovidenskab Martin Teicher, forsker og professor i psykiatri.

Martin Teicher præsenterer sin banebrydende forskning om, hvad der sker med barnets hjerne, når det bliver udsat for fysisk eller psykologisk mishandling, vanrøgt eller seksuelle overgreb: Hvilke strukturer i hjernen forandrer sig? Hvornår i livet er hjernen mest sårbar? Og hvad er de langsigtede konsekvenser?

Hjernen forandrer sig synligt, når et barn bliver udsat for fysisk eller psykisk mishandling. Forskellige typer overgreb ændrer forskellige dele af hjernen. Og det har afgørende betydning for barnets udvikling, hvornår i livet traumet eller mishandlingen finder sted.

Martin Teichers forskning viser, at mishandling i barndommen og dens effekt på hjernen har store konsekvenser for psykiske sygdomme og misbrug langt ind i voksenlivet. Helt præcist kan børnemishandling grundlæggende ses som det nederste trin i en pyramide af risici, hvad angår menneskets sundhed og trivsel.

Hvis vi derfor stiller skarpt på at spore og reducere mishandling af børn, vil det samtidig have en betydelig effekt i forhold til at nedbringe forekomst af psykisk sygdom, stofmisbrug og kriminalitet.

Dagens indhold:

På denne spændende konference deler Martin Teicher ud af sin viden og skelsættende undersøgelser. Du får et indblik i:

  • hvordan overgreb og mishandling skaber synlige forandringer i hjernen – og er den alvorligste risikofaktor for psykisk sygdom, stofmisbrug og kriminalitet i voksenlivet
  • hvordan forskellige typer overgreb ændrer forskellige dele af hjernen, på samme måde som alder spiller en rolle for, hvilke dele af hjernen, der er mest sårbare
  • hvordan der kan dannes nye og mere hensigtsmæssige spor i hjernen, f.eks. i hippocampus, med den rette indsats og behandling

Dette er helt afgørende viden for at:

  • kvalificere opsporing og reducere mishandling
  • forstå mulige årsager til destruktiv adfærd og psykiske lidelser
  • igangsætte den rette individuelle indsats

Konferencen er derfor et must for dig, der arbejder med udsatte børn og unge – eller med voksne, der er ramt af psykiske lidelser, personlighedsforstyrrelser, misbrug og kriminalitet.

Martin Teicher, M.D., Ph.D. professor i psykiatri på Harvard Medical School. Martin Teicher er især kendt for sin ekspertise i neurovidenskab og børnemishandlings effekt på hjernens udvikling.

Hans forskning viser, at en barndom med mishandling forandrer hjernens udvikling og fører til social, kognitiv og emotionel svækkelse, som på sigt kan føre til risikoadfærd, sygdom, handicap og for tidlig død. Martin Teicher har udgivet mere 150 videnskabelige artikler og modtaget adskillige æresbevisninger. Han anses for at være en af verdens førende eksperter i neurovidenskab.

Martin Teicher: “ A thick cable of nerve cells connecting the right and left sides of the brain (corpus callosum) is smaller than normal in abused children…We believe that a smaller corpus callosum leads to less integration of the two halves of the brain, and that this can result in dramatic shifts in mood and personality”

Vidste du at:

  • Et barn, som bliver misbrugt i sine første leveår får en forstørret amygdala, som blandt andet afgør, hvordan vi reagerer på trusler
  • Mishandling formindsker hippocampus, der har betydning for korttidshukommelsen. Denne del af hjernen er særligt sårbar for en pige i 10 års alderen, som bliver misbrugt
  • En særlig del af hjernebjælken er mest sårbar over for verbale overgreb i teenagealderen

Kom med på denne konference og hør meget mere om, hvordan mishandling sætter spor i hjernen – langt ind i voksenlivet. Så du kan hjælpe bedst muligt!

Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

OBSKonferencen foregår på engelsk. Du kan tilkøbe tolkning for 169 kr. ekstra ved tilmelding.
priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her. 

PRAKTISKE INFORMATIONER

Transport

Med tog: Fra Københavns lufthavn tager det blot en time med tog til Nyborg Banegård. Hotellet ligger ca. 5 minutters kørsel eller 10 min. gang fra Nyborg Banegård. Foretrækker du at gå fra banegården til hotellet, kan du med fordel bruge ´Naturstien´.

Med bil: Drej fra ved afkørsel 45 på motorvejen, der er fri parkeringe ved hotellet.

Overnatning

Du kan booke overnatning på Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter, tlf. nr. +45 65 31 31 31. Husk at være i god tid.

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top