E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Omsorgssvigt og traumer ændrer hjernen – men det gør gode relationer også

 

Omsorgssvigt og traumer ændrer hjernen – men det gør gode relationer også

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Få redskaber til at bringe sårbare børn i øget trivsel og udvikling

Omsorgssvigt og traumer har indvirkning på børns hjerner – men det har du også!

Nogle børn er mere udsatte og sårbare end andre. Det kan skyldes omsorgssvigt og traumer, som sætter tydelige spor i hjernen og påvirker børnenes trivsel og adfærd. Børnene er måske mere hidsige, angste, kede af det eller foretrækker at lege alene. Mange har også svært ved at koncentrere sig, da deres erindringer om traumatiske oplevelser fylder så meget i hovedet, at der ikke er plads til ny information.

Det er af afgørende betydning, at vi i vores arbejde med udsatte børn og unge forstår sammenhængen mellem hjerne, traumer, svigt og adfærd – så vi forstår deres reaktioner og kan hjælpe dem videre i deres udvikling og trivsel. Hvordan støtter vi f.eks. et barn med påtrængende erindringer? Eller følelsesmæssig nedsmeltning?    

Det handler blandt andet om at gå via de netværk af nerveceller, som der ikke er ramt af traumer – men som kan være en “genvej” til at arbejde med børnenes udfordringer. Det hjælper ikke direkte at træne det, hjernen er dårlig til! Derudover har børnene brug for stabile voksne, der etablerer en særlig form for mental kontakt. Det skaber ro til, at hjernen løsner op for de vanskeligheder, der måtte være, så der kan dannes nye spor i hjernen. Denne kontakt er også af afgørende betydning for børnenes tilknytning, deres tillid og individuelle udvikling.

Dagens indhold

På temadagen sætter cand. mag. Ann-Elisabeth Knudsen og cand. psych. Rikke Yde Tordrup fokus på, hvordan svigt og traumer påvirker børns hjerner – og hvilke pædagogiske tiltag, der har en positiv indvirkning på deres udvikling. Vi ser nærmere på betydningen af hverdagens samspil og udviklende øjeblikke. Og hvordan du kan blive en beskyttende faktor i børnenes liv.

Temadagen kombinerer hjerneforskning med udviklings- og tilknytningsteori. Dagen er relevant for dig, der arbejder med udsatte og sårbare børn. Du er f.eks. pædagog, socialpædagog, dagplejer, ergoterapeut, sundhedsplejerske, lærer eller konsulent.  

Ann-Elisabeth Knudsen kommer omkring

  • hvordan omsorgssvigt og traumer påvirker børns hjerner og dens udvikling
  • hvordan du stabiliserer følelsesmæssigt udsatte børn, herunder arbejder med børns skyld og skam over de følelser, de rummer og det faktum, at de kan have svært ved at regulere dem
  • hvilken forskel der er på piger og drenges krisereaktioner
  • hvordan reaktioner og adfærd kan forstås – er det f.eks. en stressreaktion, når udsatte børn hele tiden kan være i alarmberedskab; klar til kamp eller flugt?
  • hvordan du hjælper børnene til robuste hjerner, mindre sensibilitet og større selvværd

Rikke Yde Tordrup kommer omkring

  • hvilke tegn, der kan være på, at et barn har udviklingsvanskeligheder
  • hvordan du påvirker de neurologiske processer i hjernen, der virker tilbage på barnets udvikling, følelsesmæssige, sociale og kognitive kompetencer
  • hvordan du skaber en særlig kontakt, der udvikler barnets tilknytningsstil og selvfornemmelser, herunder et fokus på blandt andet spejlneuroner og affektiv afstemning
  • hvordan du udformer udviklingsplaner, der dropper den generelle rigtighed og ser det individuelle barns udviklingspotentiale
  • hvordan du forebygger slidsomme relationer og holder dig “langtidsfrisk” gennem neuroaffektive øvelser

Dagens undervisere                                                                                                              

Ann-Elisabeth KnudsenAnn-Elisabeth Knudsen er cand. mag. og lektor i dansk og psykologi med neuropsykologi og hjerneforskning som hovedinteresse. Viden om hjernes udvikling og funktion har været Ann-Elisabeth Knudsens fokusområde gennem mange år – både gennem studier, praksiserfaringer, forskning og formidling. Hun er forfatter til en lang række bøger på området blandt andet “Hallo er der hul igennem” (2008), “Hvor svært kan det være” (2012) og fra 2017 “Diagnose eller opdragelse”. Ann-Elisabeth Knudsen er kendt som en meget dygtig og karismatisk underviser.

Rikke Yde Tordrup er cand. psych., autoriseret psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi samt foredragsholder og gæsteunderviser på Aarhus Universitet. Ud over sin praksis superviserer Rikke Yde Tordrup faggrupper, der har børn, unge og voksnes udvikling som målgruppe. Hun er forfatter til en række populære pædagogiske fagbøger som f.eks. “I skulle bare have set mig” (2011), “Udviklende øjeblikke” (2015) og senest “De markante forældre” (2017). Rikke Yde Tordrup underviser med inddragelse af mange praksiseksempler og med et stort engagement.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10 %, hvis I er guldkunder. 5 % hvis I er sølvkunder.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top