E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Personlighedsforstyrrelse og mentaliseringssvigt

 

Personlighedsforstyrrelse og mentaliseringssvigt

Personlighedsforstyrrelse og mentaliseringssvigt

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Hvordan kan du hjælpe borgere med en personlighedsforstyrrelse og mentaliseringssvigt? Få svaret på dagen!

Personlighedsforstyrrelse og mentaliseringssvigt

Støt borgerens opmærksomhed på følelser, tanker og impulser – hos sig selv og andre. Få redskaber til forstå og hjælpe borgeren til en bedre mentalisering. 

Hvordan hjælper du borgere med en personlighedsforstyrrelse og mentaliseringssvigt? Og lærer dem at indgå i relationer på en mere tilfredsstillende måde?

Mennesker med personlighedsforstyrrelser som f.eks. borderline har ofte en skrøbelig evne til at mentalisere. Det betyder, at de blandt andet kan have svært ved at impulsregulere eller respektere egne og andres grænser. Og der vil ofte være konflikter og splittelser omkring dem.

Der kan være en stor usikkerhed forbundet med at arbejde med mennesker, som har problemer med at mentalisere. For hvordan opbygger du en tryg og tillidsfulds relation? Hvad med de meget følelsesladede situationer, konflikter og misforståelser? Den gode nyhed er, at mentaliseringsevnen kan udvikles gennem hele livet – også ved svære psykopatologiske tilstande som personlighedsforstyrrelser. Og at du ved at mentalisere borgeren kan hjælpe denne til at håndtere sit liv på en mere hensigtsmæssig måde.

Mentalisering er en kompetence som udvikles i en tillidsfuld relation, og som samtidig afhænger af din evne til at håndtere vanskelige følelser. At arbejde med mennesker, der har alvorlige mentaliseringssvigt kan vække så stærke følelser, at den truer din egen mentaliseringskompetence. Men hvis borgeren skal udvikle evnen til mentalisering, skal han/hun være i et samspil, hvor du som professionel er i stand til at fastholde din evne til at mentalisere.

Indhold på dagen

På denne kursusdag har du mulighed for at høre en af de førende eksperter på området, overlæge i psykiatri, Morten Kjølbye, som har arbejdet indgående med forskning i og forståelsen af personlighedsforstyrrelser. Morten Kjølbye er en topevalueret og særdeles kompetent underviser, som på dagen deler ud af sin store viden og erfaring. Du bliver blandt andet introduceret til interventionsmodeller og konkrete redskaber, der styrker mentaliseringsevnen hos borgere med en personlighedsforstyrrelse. Det handler om skabe udviklingsstøttende samspil og hjælpe borgeren til at få nye og bedre måder at håndtere livet på, herunder at være opmærksom på følelser, tanker og impulser – hos sig selv og andre.

Udbytte

Fokusområder:

  • viden om mentalisering og mentaliseringssvigt – og dets sammenhæng med omsorgssvigt og udviklingstraumer
  • den mentaliseringsbaserede forståelse af de problemstillinger, som gemmer sig bag forskellige personlighedsforstyrrelser
  • forståelse for borgerens tilknytning, som giver indsigt i, hvad han/hun forventer sig af dig – og som hjælper dig til at støtte personen til at få nye erfaringer med at være i en relation
  • betydningen af en tillidsbaseret relation. Hvordan skaber du en tryg base? Og hvilken indvirkning har din egen adfærd og mentaliseringsevne på personen?

Redskaber:

  • selvrefleksion og mentaliseringsredskaber, der hjælper dig til at se bag om  personens adfærd og reaktioner
  • mentaliseringsredskaber til opbygning af tillid, blandt andet ved at sikre, at  personen oplever, at I er på samme hold
  • interventionsmuligheder gennem dialog – hvordan kan du f.eks. hjælpe borgeren med at nuancere oplevelsen af sig selv og samspillet med andre i det omgivende miljø

Dagens underviser:

mentaliseringsbaseret miljøterapiMorten Kjølbye, uddannelseskoordinerende overlæge i psykiatri i Region Nordjylland, tidligere specialeansvarlig overlæge i psykoterapi og leder af Klinik for Personlighedsforstyrrelser i Risskov. Morten Kjølbye har i mange år arbejdet indgående med forskning i og forståelsen af personlighedsforstyrrelser, herunder borderline.

Han har opbygget et systematisk mentaliseringsbaseret behandlingsprogram målrettet patienter med personlighedsforstyrrelser. Undersøgelser viser, at behandlingsprogrammet har stor effekt. Morten Kjølbye går ind for en relations- og evidensbaseret behandling i psykiatrien, og er blandt kolleger kendt for at kunne tage sig af særligt udfordrende patienter. Han er bl.a. forfatter til Borderline – psykoedukation, forståelse og behandling, 2012 (red.)

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top