E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Peter Gøtzsche: Myter, misforståelser og skader i psykiatrien – Genudbud

 

Peter Gøtzsche

Peter Gøtzsche: Myter, misforståelser og skader i psykiatrien – Genudbud

25. april 2017 på Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia

Dagen er fra kl. 09.00 til 16.00.

Mød manden der skabte ramaskrig i psykiatrien. På dette enestående seminar vil Peter Gøtzsche dele ud af sin viden om depression, ADHD, psykoser, tvang og ikke mindst psykofarmaka.

Peter Gøtzsche er tilbage – denne gang i Jylland

Den 25. april 2017 gentager vi successen med Peter Gøtzsche og seminaret om myter, misforståelser og skader i psykiatrien. Denne gang sker det hele på Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia. 

Seminar med den kontroversielle, men også fagligt højt respekterede forsker Peter Gøtzsche, om misforståelser, myter og skader i psykiatrien.

Quick navigation


“Måden vi bruger psykofarmaka på i dag, gør langt mere skade end gavn. Vi bør gøre det helt anderledes for borgere med psykiatriske problemer. Lægemidler er ikke løsningen, men en del af problemet”.

Sådan siger overlæge og professor i klinisk forskningsdesign og analyse ved Københavns Universitet, Peter Gøtzsche.

Peter Gøtzsche

Peter Gøtzsche er blandt andet kendt for sin kritik af medicinalindustrien, lægernes omgang med psykofarmaka og de psykiatriske diagnoser, som ofte bliver stillet ved hjælp af simple afkrydsningsskemaer. Til daglig underviser han i, hvordan videnskabelig forskning skal udføres korrekt – det er han i øvrigt en af de dygtigste til på verdensplan.

Indhold

På seminaret går han i dybden med ikke bare den publicerede forskning, men også den ikke-publicerede forskning. Det er den forskning, som medicinalindustrien ikke vil have kommer frem, og som har fået Peter Gøtzsche til at krydse linjen mellem videnskab og politik. Noget han føler sig forpligtet til, med den viden han har.
En af de helt store myter er ifølge Peter Gøtzsche, at patienten lider af en kemisk ubalance i hjernen, som medicinen skal rette op på. Men det er ikke sandt – og vi er heller ikke i stand til hverken at be- eller afkræfte psykiatriske diagnoser via blodprøver eller scanninger. Det er også tvivlsomt for de fleste præparaters vedkommende, om medicinen overhovedet har en relevant klinisk effekt.

Fokus skal i stedet tilbage til mennesket og de historier, som mennesker, der har det psykisk svært, bærer rundt på. Når mennesker kuldsejler, er der ofte en bagvedliggende grund til det, som man kan arbejde med.

Læs mere af og med Peter Gøtzsche – klik her


“Vi kunne gøre det meget bedre, hvis vi kun brugte 2% af de psykofarmaka, vi bruger i dag, og benyttede psykoterapi langt mere” siger Peter Gøtzsche.


På seminaret går han i dybden med ikke bare den publicerede forskning, men også den ikke-publicerede forskning. Den forskning, som medicinalindustrien ikke vil have kommer frem, og som har fået Peter Gøtzsche til at krydse linjen mellem videnskab og politik. Noget han føler sig forpligtet til, med den viden han har.

Fokuspunkter

Med udgangspunkt i mange års forskning, kommer han rundt om:

 • Depression: Det er alt for let at få en depressionsdiagnose og blive sat i antidepressiv behandling.
  Antidepressiva har imidlertid ikke nogen relevant effekt på depression, og de øger risikoen for både selvmord og mord i modsætning til psykoterapi, som synes at kunne forebygge selvmord.
 • ADHD og psykoser: Er ADHD en sygdom? Gør medicinsk behandling af ADHD og psykoser mere skade end gavn? Hvorfor får patienterne ofte mere end én psykiatrisk diagnose, og hvorfor behandles de ofte med flere forskellige slags medicin?
  Kan det gøres anderledes til større gavn for patienterne?
 • Tvang: Tvangsindlæggelse og tvangsbehandling kan ikke forsvares, hverken etisk, videnskabeligt eller juridisk.
  Disse foranstaltningerne gør mere skade end gavn og bør afskaffes i overensstemmelse med FN’s handicapkonvention. Men hvad kan vi gøre i stedet?
 • Psykofarmaka, afhængighed og nedtrapning: I Danmark er omkring 200.000 patienter afhængige af psykofarmaka, men meget få læger gør noget for at trappe patienterne ud, bla. fordi de tror på de myter, der er skabt om psykofarmaka.
  Det er rigtig vigtigt, at ingen stopper psykofarmaka fra den ene dag til den anden eller reducerer deres dosis. Men hvordan skal vi hjælpe de borgere, der ønsker at stoppe med behandlingen? Og hvor kan de få hjælp?

 

Blå bog for Peter Gøtzsche

Han er kendt for sin kritik af medicinalindustrien, lægernes omgang med psykofarmaka og de psykiatriske diagnoser, men han er meget mere end det.

Peter Gøtzsche

 • Uddannet biolog og læge ved Københavns Universitet
 • Dr.med. og professor i klinisk forskningsdesign og analyse ved Københavns Universitet
 • Direktør for Det Nordiske Cochrane Center, som han oprettede i 1993, og hvor han i årtier har stået i spidsen for at undersøge og kvalitetstjekke bla. medicinalindustriens forsøg
 • Forfatter til bl.a. Dødelig psykiatri og organiseret benægtelse (2015) og Dødelig medicin og organiseret kriminalitet (2013). Sidstnævnte blev i 2014 kåret som årets bog af den britiske lægeforening i kategorien “basis of medicine”
 • Den dansker som har udgivet flest videnskabelige artikler i de fem store generelle lægevidenskabelige tidsskrifter (over 70), som blandt andet tæller British Medical Journal

Føler du dig provokeret, forundret eller lettet over Peter Gøtzsches kritik? Har du lyst til at høre mere eller måske selv stille Peter Gøtzsche et spørgsmål? – Så skal du deltage på denne temadag.


Tidligere udtalelser

Seminarer.dk er stolte over endnu en gang at kunne præsentere en dag i samarbejde med Peter Gøtzsche. Se her, hvad tidligere deltagere har sagt om netop denne dag:

“Det var et et rigtigt spændende seminar, hvor jeg lærte nyt om medicinalindustrien. Peter Gøtzsche er meget troværdig”. – Sygeplejerske

“Jeg arbejder på et bosted for psykisk syge, og her er vi meget optaget af, at vores beboer skal have så lidt medicin som muligt. Seminaret med Peter Gøtzsche bekræftede mig i, at vi er på rette kurs”. – Anonym

“Det jeg fik med hjem fra seminaret var, at det arbejde vi allerede har sat i gang her i botilbuddet vedr. en dybere undersøgelse af al ordineret psykofarmaka, det er noget andre også tror på – specielt Peter Gøtzsche”. – Teamleder


 

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Find din pris her:

Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads på www.seminarer.dk under loyalitetsrabat v.h.a. EAN- eller CVR-nummer, hvor du også kan se vores øvrige arrangementer og tilmelde dig vores nyhedsmail. Her kan du også læse gældende betalings- og afbestillingsregler.

Peter Gøtzsche i pressen

IKON_Artikel-60-venstejustPeter Gøtzsche: »Den biologiske psykiatri bygger på en række misforståelser og myter«

Psykofarmaka er langt farligere, end det oplyses, og psykiaternes diagnoser er tilfældige, siger den kontroversielle professor Peter Gøtzsche.

Læs artiklen fra politiken.dk – klik her

 

Gå til top