E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Sensitive børn – udfordring eller ressource?

 

Sensitive børn – udfordring eller ressource?

Torsdag den 10. november 2016 på Scandic Glostrup.
Tirsdag den 22. november 2016 på Scandic Silkeborg.

Begge dage er fra kl. 09.00 – 16.00

Quick navigation


Vend sårbarhed til styrke hos miljøsensitive børn

Er sensitive børn sårbare eller stærke? Selvcentrerede eller socialt ansvarlige? Og er deres forældre overbekymrede eller kompetente? I forskningen, i pressen og i hverdagen ser vi, at forskellige syn på sensitive børn brydes; hvor nogle ser sensitivitet som en belastning, understreger andre, at den også kan berige.

På dette kursus vil psykolog og specialist i psykoterapi Lise August ud fra ny international forskning i miljøsensitivitet kaste lys på, hvem de sensitive børn er, hvordan det meget blandede billede af børnene kan opstå, hvilken indsats de har brug for, og hvordan vi arbejder konstruktivt sammen med børnenes forældre.

Sensitive børn er mere sårbare, når de møder modgang og stærkt påvirkede af miljøet i hjem, institution og skole. Derfor er det vigtigt at have viden og helt konkrete redskaber til at arbejde målrettet med børnenes følelsesregulering før, under og efter situationer, der typisk udfordrer dem.

I gennemgangen af det praktiske arbejde stiller kurset skarpt på faldgruber, vi skal styre udenom: f.eks. at overse psykiske lidelser, give børnene for få udfordringer og krav eller lade sensitivitet blive stridens æble, som adskiller fagpersoner og forældre.

Indhold på dagen

På denne kursusdag får du viden og redskaber til at genkende, forstå og styrke sensitive børn. Du lærer, hvad der spiller en afgørende rolle for, om sensitive børns udvikling tager en negativ eller positiv drejning. Om de bliver såkaldte “problembørn” eller “ressourcebørn”, hvor potentialer i de sensitive træk folder sig ud på en stærk og berigende måde.

Første del af kursusdagen indeholder en begrebsmæssig afklaring og kort introduktion til forskellige grene af forskningen i sensitivitet, herunder vurderingen af sensitive børn og genkendelse af de situationer, som typisk udfordrer børnene.

Anden del af kursusdagen vil gå i dybden med følelsesregulering og konkrete metoder til at styrke børnene og skabe et konstruktivt samarbejde med deres forældre, herunder indsigt i faldgruber og hvordan disse undgås.

Udbytte på dagen

Viden om

  • Teoretisk gennemgang af gener, personlighedstræk og stressrespons, der knytter sig til sensitivitet og praktisk indsigt i, hvad det betyder for barnets udvikling
  • Indsigt i samspil mellem genetisk betinget modtagelighed, tilknytning og følelsesregulering

Redskaber til

  • Vurdering af sensitivitet, ideer til at spotte udfordrende situationer og iværksætte konkret og målrettet intervention
  • Indsigt i faldgruber og hvordan disse undgås i arbejdet med børnene og samarbejdet med forældrene
  • Præsentation af en konkret model, som kan anvendes i det daglige arbejde med følelsesregulering i vanskelige situationer

 

Dagens underviser

LISE_AUGUST_300pxLise August, psykolog og specialist i psykoterapi med en 2 årig efteruddannelse inden for kognitiv terapi og et afsluttende projekt om compassion-fokuseret psykoterapi med sensitive mennesker.

Lise August er dansk pioner inden for sensitivitet og har siden 2002 haft privat praksis på Frederiksberg. Hun har bred erfaring med at arbejde med børns sensitivitet gennem samtaler, kurser for forældre og undervisning af fagpersoner.

Lise August er forfatter til fagbogen “Sensitive børn – fra sårbarhed til styrke”, som udkom hos Hans Reitzels Forlag i 2016. Desuden bidrager hun ofte med sin ekspertviden i medierne.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Find din pris her:

Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads på www.seminarer.dk under loyalitetsrabat v.h.a. EAN- eller CVR-nummer, hvor du også kan se vores øvrige arrangementer og tilmelde dig vores nyhedsmail. Her kan du også læse gældende betalings- og afbestillingsregler.

Gå til top