Når børn deles - pædagogiske perspektiver på skilsmissebørn i praksis - Seminarer
Priser-alm.

Når børn deles – pædagogiske perspektiver på skilsmissebørn i praksis

På denne kursusdag får du en solid, forskningsbaseret viden om, hvordan du kan støtte skilsmissebørn, når familien splittes. Tilmeld din arbejdsplads i dag!
Som fagpersoner får vi en helt central betydning for skilsmissebørn og for skilsmissefamilier.

Quick navigation


“Da jeg fik at vide, at min mor og far skulle skilles, følte jeg det som om, at verden gik under, for de havde lovet, at det aldrig ville ske”

1/3 af alle børn oplever i løbet af barndommen, at deres forældre bliver skilt. Det er næsten blevet så almindeligt, at vi kan komme til at negligere, hvor stor en sorg det er for barnet – også selvom mor og far kan tale sammen og ikke er ramt af hårde konflikter.

Mange skilsmissebørn tumler rundt med tunge tanker om ansvar og skyld. Der er et kaos af følelser, og de skal pludselig forholde sig til en helt ny hverdag – delt mellem mor og far.

Sådan hjælper du skilsmissebørn


I pædagogisk praksis kan familiens opbrud også være en stor udfordring med en række problemstillinger og dilemmaer. For hvad kan vi helt konkret gøre for at støtte barnet, så det kommer bedst muligt igennem krisen? Hvor meget skal vi involvere os i forældrenes indbyrdes samarbejde og eventuelle konflikter? Og kan vi tillade os at blande os, hvis vi kan se, at et barn mistrives med sin deleordning?

Som fagpersoner får vi en helt central betydning i skilsmissefamilien. Vi er et tiltrængt “helle” i en hverdag præget af forandring, skift og splittede følelser. Et sted, hvor alting, er som det plejer, og hvor barnet kan være trygt og få omsorg. Samtidig er vi et vigtigt bindeled mellem barnets to hjem, og vi kan agere “ ankermænd”, hvis bølgerne indimellem går højt mellem forældrene. Men det kræver, at vi er klædt på til at kaste os ud i et til tider kaotisk og konfliktfyldt farvand.

Indhold på dagen 

På denne kursusdag får du en solid og forskningsbaseret viden om, hvordan du kan støtte op om børns trivsel, når familien splittes. Der tages udgangspunkt i barnets perspektiv, og underviser Anja Marschall veksler dagen mellem oplæg, diskussioner samt konkrete refleksionsværktøjer, hvor der arbejdes med problemstillinger og dilemmaer knyttet til arbejdet med skilsmissebørn i praksis.

På kurset får du

Viden om

Redskaber til at

Når du tager hjem, har du fået helt konkrete og praktiske bud på, hvad du kan gøre for at komme i gang med at støtte børn i skilsmisse uden, at det bliver endnu en pålagt opgave men kan kobles til den måde, som i allerede arbejder på.

Dagens underviser


Anja MarschallAnja Marschall, cand.pæd, ph.d., tidligere pædagog og pædagogisk rådgiver i daginstitutioner og fritidshjem. Anja Marschall har igennem mange år arbejdet med børn og familier i forskellige former for vanskeligheder.

I sit arbejde er hun særligt optaget af børnenes perspektiv, og i sin ph.d. afhandling har hun undersøgt børns perspektiver på skilsmisselivet. Her har hun set på, hvordan børn på forskellige måder søger at håndtere de dilemmaer og udfordringer, de møder, når mor og far går fra hinanden. Til daglig forsker Anja Marschall i børns læring og trivsel i dagtilbud og underviser pædagogstuderende på specialiseringen i dagtilbudspædagogik. Desuden blogger hun om familie- og hverdagsliv i medgang og modgang.

Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS

Du får deltagerbevis på dagen.