E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Forstå børns mentale alarmberedskab

 

mentale alarmberedskab

Forstå børns mentale alarmberedskab

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Forstå børns mentale alarmberedskab – Dæmp det overbelastede nervesystem gennem en bio-psyko-sociale tilgang. 

UPDATE: Meget få pladser tilbage.


Vi oplever flere og flere børn får stillet en diagnose, mistrives eller føler sig utrygge i deres hverdag. Som fagprofessionel oplever du måske at børnenes koncentrationsevne svækkes, de trækker sig fra sociale aktiviteter eller i værste fald bliver væk fra skole. Dette kan være som følge af et overbelastet nervesystem, der i sidste ende kan resultere i, at de oplever stresssymptomer.

Men hvordan opdager vi tegn på et overbelastet nervesystem? Hvordan lærer vi børnene, hvordan de slukker for deres indre alarmberedskab? Og hvordan arbejder vi med den bio-psyko-social tilgang sammen med børnene?

Børn med et overbelastet nervesystem oplever det som konstant aktivt alarmberedskab. Hvis barnet ikke får slukket alarmberedskabet, begynder barnet at udvise stresssymptomer, hvilket kan komme til udtryk ved fx fysiske smerter, svækket koncentrationsevne og søvnbesvær. I værste fald udvikler barnet angst og/eller depression. Derfor er det enormt vigtigt at handle forebyggende, så vi mindsker risikoen for, at børn får disse diagnoser.

På temadagen får du bl.a. viden om, hvordan vi forstår trivsel ud fra et bio-psyko-socialt perspektiv. Vi ser på, hvordan kroppen biologisk reagerer på stress, og hvordan vi mindsker stress hos børnene. Derudover ser vi på børns psyko-somatik i et naturvidenskabeligt perspektiv samt de fysiske smerter, som kommer til udtryk ved et overbelastet nervesystem. Og du får du får på dagen håndgribelige redskaber til, hvordan du kan være med til at lette børns hverdag, så barnet oplever færre stressede situationer.  

Udbytte  – På dagen får du

Viden om:

  • trivsel ud fra et bio-psyko-socialt perspektiv
  • børn og psyko-somatik i et naturvidenskabeligt perspektiv
  • hvordan den kognitive hjerne og den somatiske krop påvirker hinanden
  • Interoception – kroppens sensoriske systemer, og hvorledes de kommunikerer med den kognitive hjerne

Forståelse for:

  • hvordan stress, ængstlighed og mistrivsel påvirker hjerne, mavetarmsystem, søvn og bindevæv
  • det autonome nervesystem, og hvordan stress og mistrivsel sætter fysiologiske spor i kroppen
  • hjernens opbygning – med fokus på hippocampus, hypothalamus, amygdala, insula og frontallapperne

Redskaber til:

  • at opdage tegn der neurofysiologisk identificerer et overbelastet nervesystem
  • hvordan du som fagprofesionel kan lette barnets hverdag således, at belastningen på nervesystemet mindskes

Dagens undervisere

Pernille Thomsen fysioterapeut, master i sundhedspædagogik, ekstern lektor ved fysioterapeutuddannelsen og stifter af Fysio flow. Til daglig driver hun klinikken PernilleFys, hvor hun primært møder børn, som har behov for øvelser til at sænke et overbelastet nervesystem. Pernille Thomsen er medforfatter til bogen “Du skal huske at fodre din søhest” (2017), som hun har skrevet i samarbejde med cand.psych Charlotte Bjerregaard.

Charlotte Bjerregaard cand.psych.aut., Indehaver af Familiepsykologisk praksis. Charlotte Bjerregaard driver Familiepsykologisk praksis sammen med cand.psych Ulla Dyrløv, hvor hun møder børn og forældre, der skal have identificeret, hvorfor de lige pludselig har ændret adfærd og bliver kede af det, lider af søvnproblemer eller er blevet udadreagerende. Charlotte Bjerregaard er medforfatter til bogen “Du skal huske at fodre din søhest” (2017), som hun har skrevet i samarbejde med fysioterapeut Pernille Thomsen. 

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10 %, hvis I er guldkunder. 5 % hvis I er sølvkunder.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top