E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Aktuelle arrangementer / Børn i sorgens skygge

 

Børn i sorgens skygge

Den 9. oktober 2017 på Scandic Silkeborg
Den 25. oktober 2017 på Scandic Hvidovre

Begge dage kl. 09.00-16.00

Sæt fokus på børn og unge i sorg med hjælp fra sorgekspert Jes Dige. Dette er en kursusdag, som du ikke må gå glip af, hvis du arbejder med børn og unge – for alle kommer ud for sorg. Med denne dag i rygsækken bliver du klædt på til at hjælpe de børn og unge, som du arbejder med.

Tilmeld

Sorg hos børn og unge – Med Jes Dige

Når børn rammes af sorg, har de brug for ekstra stabilitet, støtte og omsorg. Desværre er det en kendsgerning, at alt for mange børn føler sig oversete, ensomme og alene med deres sorg. Når sorg bliver en del af hverdagen i familien på grund af enten et langvarigt fysisk eller psykisk sygdomsforløb, misbrug, dødsfald eller skilsmisse, medfører det tab af ressourcer og overskud til at tage hånd om barnet.
Derfor har børn og unge i sorg brug for din støtte og hjælp! Men som fagprofessionel kan det være forbundet med store udfordringer at håndtere børn og unge i sorg uden de rette redskaber.

Du oplever sikkert stor kompleksitet ved at bevæge dig ind på barnets og forældrenes private sfære. Hvordan skal du samtale med barnet og hvordan taler du barnets sprog? Hvordan skaber du den fornødne tillid som gør, at barnet vil betro sig til dig? Hvordan håndterer du et meget berørt barn? … og hvad med den resterende børneflok, hvordan skal de informeres om situationen? Hvordan indleder du en samtale om sorg hvis dine iagttagelser blot bygger på en antagelse? Er du bange for din egen reaktion og for, at du ikke er i stand til at være i sorgen sammen med barnet?


På denne kursusdag har du en enestående mulighed for at få redskaberne af pædagogisk psykologisk konsulent Jes Dige, som har en unik evne til at omsætter sine mangeårige erfaring med børn og unge i sorg til praksisnære samtaleredskaber, som henvender sig til dig som fagprofessionel.

Du er dit eget vigtigste redskab
Sorg kan indtræde pludseligt, men kan også være grundlagt efter årelangt mentalt slid og angst for at miste. Uanset forløbet eller årsagen til sorgen er det vigtigt, at du som fagprofessionel griber ind for at forebygge, at børnene ikke selv bliver syge og ikke får mén, som påvirker dem helt ind i voksenlivet. Med et godt relationsarbejde og de rette samtaleredskaber kan du bidrage til, at barnet kommer langsomt, men sikkert tilbage til livet.

Udbyttte

På denne kursusdag lærer du:

  • om børns sorgprocesser, adfærd og reaktionsmønstre.
  • om relationsarbejde med børn og unge i sorg: bl.a. hvordan du skaber tillid til et barn med svag kontakt.  
  • at støtte barnets forældre i at hjælpe barnet: herunder hvordan du bevæger dig hensigtsmæssigt ind i familiens private sfære med henblik på støtte og vejledning.

….. derudover får du konkrete redskaber til:

  • at samtale med børn og unge i sorg: du får indblik i, hvordan du via samtaleteknikker bliver klogere på barnets sorg. Hvordan du indlede den første samtale, samt hvilke samtaleteknikker du kan gøre brug af.
  • at tolke og tale barnets sprog herunder, hvordan du omsætter dit sprogbrug til en børnefaglig samtale.
  • at håndtere børn i dyb sorg: du lærer at mestre din evne til støtte, guide og anerkende barnet, og at give barnet plads til at sætte ord på sin sorg – og ikke mindst får du redskaber til at håndtere et meget berørt barn.
  • at samtale og håndtere en større børneflok, når ét barn i klassen, på holdet eller i klubben bliver ramt af sorg.  

På denne kursusdag er der langt op til dialog, som tager afsæt i dine problemstillinger i mødet med børn og unge i sorg.

Dagens underviser

Jes Dige, pædagogisk psykologisk konsulent. Bag sig har Jes Dige et mangeårigt samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. Derudover startede han landets første sorggruppe op i 1992, og i dag arbejder han stadig aktivt med sorggrupper. Med sine 25 års erfaring med børn og unge i sorg er Jes Dige en anerkendt ekspert på området. Han har en unik evne til omsætte børnenes perspektiv til konkrete praksisnære redskaber, som henvender sig til dig som fagprofessionel.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

Deltagerbevis

Du får deltagerbevis på dagen.

Gå til top