E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Børnekataloget

Børnekataloget

Børnekataloget
Socialstyrelsens Børnekatalog 2019 – 2022

Kort om Socialstyrelsens Børnekatalog

Baggrund

En række undersøgelser og analyser viser, at sager vedrørende udsatte børn og familier er nogle af de mest komplekse sager på det sociale område. Det stiller store krav om, at de personer, der sidder med børnesagerne, har den nødvendige viden og kompetencer til at løfte opgaver og hjælpe børnene og deres familier på rette spor.

Formål

Socialstyrelsens Børnekatalog har for perioden 2019 – 2022 til formål at styrke kvaliteten i den kommunale sagsbehandling og i indsatserne på området udsatte børn og unge og på sigt at skabe en positiv virkning for børnene og deres familier.

Målgruppe

Børnekataloget er primært målrettet:

  • Kommunale myndighedssagsbehandlere, der til dagligt arbejder med børn og unge med særlig behov for støtte i henhold til Lov om Social Service.

Nogle kurser henvender sig til alle, der arbejder med udsatte børn og unge:

  • Medarbejdere i de sociale tilbud, der arbejder med at levere konkrete indsatser for udsatte børn og unge og deres familier
  • Frontmedarbejdere i de almene tilbud, der dels arbejder med opsporing af udsatte børn og unge, dels samarbejder med myndighedssagsbehandlere og leverandører om indsatserne målrettet udsatte børn og unge
  • Kommunale ledere på de områder beskrevet ovenfor, der til daglig har ansvaret for at sikre kvaliteten og lovmedholdigheden i arbejdet for udsatte børn og unge

Oversigt over indhold

Pejlemærker for kvalitet i sagsbehandlingen

Indholdet i Børnekataloget er struktureret omkring Børne- og Socialministeriets fire pejlemærker for kvalitet i sagsbehandlingen på udsatte børn- og ungeområdet:

  1. Inddragelse
  2. Faglig udredning
  3. Valg af indsats
  4. Opfølgning

Socialstyrelsens Børnekatalog består af i alt 23 kurser, heraf er Seminarer.dk leverandør af 17 kurser fordelt på følgende overordnede temaer: Se oversigt over Seminarer.dks kurser: 

Priser:

Det er gratis for en kommune at rekvirere et lokalt kursus i Børnekataloget. Lokale kurser afholdes i den rekvirerende kommune, der selv afholder udgifter til forplejning og lokaler.

På regionale kurser opkræves et deltagergebyr på 450 kr. inkl. moms pr. kursusdag til forplejning og lokaleleje.

Gå til top