Dialektisk Adfærds Terapi (DAT) Hold 3 - Seminarer

Havnegade 90, 5000 Odense C • Tlf: 66 15 90 43

Dialektisk Adfærds Terapi (DAT) Hold 3

Bliv knivskarp i Dialektisk AdfærdsTerapi: er en evidensbaseret metode, som har vist rigtig gode resultater i arbejdet med personer med bl.a. borderline personlighedsforstyrrelser.
400x292px_DAT
Dialektisk AdfærdsTerapi (DAT)

Se videoer om Dialektisk adfærdsterapi med underviser Casper Aaen her!

Introduktion til metoden og praksisnære redskaber som hjælper borgere med personlighedsforstyrrelser

Borgere med personlighedsforstyrrelser, der medfører selvskadende, misbrugs- og selvmordsadfærd samt spiseforstyrrelser, har ofte vanskeligt ved at regulere deres adfærd og være i kontakt med sig selv. Det kommer blandt andet til udtryk ved angsten for at blive forladt, ikke at være tilstrækkelig og i form af ustabile følelsesliv.

Dialektisk adfærdsterapi (DAT) er en evidensbaseret metode, som har vist rigtig gode resultater i arbejdet med personer med personlighedsforstyrrelser, bl.a. borderline. Metoden hjælper dem med at følelsesregulere, skabe struktur og afhjælpe den dømmende tilgang de har til sig selv og deres egen adfærd.

I samarbejde med cand.psyk. Casper Aaen har vi sammensat dette grundkursus i dialektisk adfærdsterapi, som giver dig viden om og redskaber til, hvordan du bruger principperne fra DAT i dit arbejde med borgere som lider af en personlighedsforstyrrelse. Du får bl.a. viden om og redskaber til at styrke dit samarbejde med borgeren og skabe en struktur i borgerens hverdag.

Indhold

Personer med personlighedsforstyrrelser er ofte ustabile i deres evne til at regulere følelser, er sort/hvid tænkende, har en tomheds- eller ude-af-kontrol følelser, som tager styringen over deres adfærd. Omdrejningspunktet i DAT er netop at lære borgeren at regulere sine følelser og skabe en anerkendende frem for en dømmende adfærd.

Dialektisk adfærdsterapi arbejder med færdighedstræning indenfor fire områder:

Ud over at få et indblik i den dialektiske metodens principper, får du helt konkret metoder til at lave strategiske ugeplaner for borgeren, som skaber struktur i deres hverdag.

Udtagelser fra tidligere hold:

“Meget givtigt og informativt. DAT-huset gav rigtig god mening. Kan tage mange gode “værktøjer” med hjem”


Målgruppe:

Dette grundkursus henvender sig til dig, der arbejder med borgere, som har en borderline lidelse eller andre personlighedsforstyrrelser, og som ønsker at arbejde ud fra en dialektisk tilgang.

Udbytte:

På dette grundkursus får du bl.a.:

Derudover får du inspiration til at arbejde med det i egen praksis, når du kommer hjem fra grundkurset.

Hvad er Dialektisk adfærdsterapi?  

DAT er udviklet af den amerikanske Psykolog Marsha Linehan i 1990’erne.

Metoden er en evidensbaseret behandlingsmetode, som er rettet mod personer med personlighedsforstyrrelser, og borderline personlighedsforstyrrelser.

Formålet med DAT er at hjælpe personer med personlighedsforstyrrelser med at regulere stærke følelser. Denne metode giver dem redskaber til selv, at validere og stole på deres egne følelser, tanker og aktiviteter.

Metoden bygger på strategier fra adfærdsterapi og acceptstrategier, som er udviklet fra mindfulness og andre ikke traditionelle tilgange til psykoterapien.

Underviser

Cand. aut. psyk. Casper Aaen arbejder til daglig med klienter med borderline eller emotionel ustabile personlighedsforstyrrelser på Glostrup Hospital. Der arbejdes ud fra principperne i Dialektisk Adfærdsterapi. Han har tidligere arbejdet i 8 år med svære spiseforstyrrelser på Gentofte Hospital og Rigshospitalet.

Derudover er han efteruddannet i systemisk terapi og dialektisk terapi ved bl.a. professor Marsha Linehan.

Han er forfatter til bogen ”Lev med dine følelser” (2011)

Artikel fra Casper Aaen: Når følelser bliver destruktive

PRISER

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Se status for din arbejdsplads på www.seminarer.dk under loyalitetsrabat v.h.a. EAN- eller CVR-nummer, hvor du også kan se vores øvrige arrangementer og tilmelde dig vores nyhedsmail. Her kan du også læse gældende betalings- og afbestillingsregler.

DELTAGERBEVIS

Du får deltagerbevis på dagen.