Alt du behøver at vide om Afkoblet Opmærksomhed
Angst kurser og uddannelser ved Seminarer.dk
Artikel

Alt du behøver at vide om Afkoblet opmærksomhed – Din guide til et balanceret liv

I en verden, der synes at køre på højeste gear, kan det at finde ro i sindet synes som en umulig opgave. Men her præsenteres en løsning, der kommer ind under navnet 'Afkoblet opmærksomhed'. Dette nye og indflydelsesrige begreb inden for mindfulness-disciplinen hjælper individer med at finde fred i deres eget sind. Lad os udforske dybere, hvad denne metode handler om.

Af Seminarer.dk
afkoblet_opmærksomhed_flydende_skyer

Afkoblet opmærksomhed: En introduktion

Afkoblet opmærksomhed er en metode inden for mindfulness, der opmuntrer til at være opmærksom og acceptere dine tanker og følelser, men uden at lade dem påvirke eller definere dig. Denne tilgang fokuserer på at betragte vores interne oplevelser som midlertidige og passerende, snarere end at betragte dem som spejlinger af vores identitet.

Afkoblet opmærksomheds metode: Hvordan virker det?

Men hvordan fungerer denne form for mindfulness? Processen er enkel, men yderst effektiv. I stedet for at bekæmpe dine tanker, lærer du at iagttage dem fra en distance. Du bemærker blot deres tilstedeværelse uden at lade dem påvirke dit sind. Det handler om at forstå, at dine tanker og følelser er midlertidige begivenheder, der kommer og går, men de definerer ikke hvem du er.

Praktiser Afkoblet opmærksomhed: En trin-for-trin guide

Praksis af Afkoblet opmærksomhed indebærer nogle grundlæggende trin. Først skal du finde et roligt sted og en komfortabel siddende position. Fokuser derpå på din vejrtrækning, og tillad dig selv at blive bevidst om dine tanker og følelser uden at reagere på dem. Når tanker eller følelser opstår, bemærk dem blot og lad dem passere, uden at blive fanget i deres indhold. Du skal simpelthen være en stille og observerende tilskuer til dit eget sind.

Fordele ved Afkoblet opmærksomhed: Din vej til velvære

Denne praksis er gavnlig på mange måder. Den kan hjælpe med at reducere stress og angst, forbedre koncentrationen og skabe en større følelse af ro og velvære. Ved at udøve Afkoblet opmærksomhed, kan du udvikle en dybere forståelse for dine tanker og følelser, og dermed være bedre i stand til at håndtere udfordringer, der kommer din vej.

Konklusion: Afkoblet opmærksomhed – Dit redskab til indre ro og balance

Afkoblet opmærksomhed er en potentiel metode til at skabe ro og balance i sindet. Det er ikke en universalløsning på livets udfordringer, men det er en effektiv måde at tackle de indre uroligheder, vi alle støder på. Det handler om at ændre dit forhold til dine tanker og følelser og skabe en indre stilhed, der kan hjælpe dig med at navigere gennem livets op- og nedture med mere ro og klarhed.

Vil du lære mere? Dyk dybere ind i verdenen af mindfulness og metakognitiv terapi

Hvis du er interesseret i at dykke dybere ned i mindfulness og metakognitiv terapi, tilbyder vi en række uddannelser, der kan hjælpe dig med at udvide dine færdigheder og viden inden for dette område.

På vores metakognitive terapiuddannelser, vil du lære vigtigheden af at observere og forstå dine tanker, uden at blive påvirket af dem. Du vil opdage kraften i metakognitiv terapi, og hvordan den bruger principperne i Afkoblet opmærksomhed til at skabe varig forandring og ro i sindet.

Desuden tilbyder vi også en dedikeret Mindfulness uddannelse, hvor du vil få værktøjer til at praktisere og fremme mindfulness i hverdagen, herunder Afkoblet opmærksomhed.

Disse uddannelser er designet til at være dybdegående og praktiske, og de vil give dig de redskaber, du har brug for, til at integrere Afkoblet opmærksomhed i dit daglige liv. Du kan lære at bringe mere ro, klarhed og balance ind i dit eget liv, og potentielt hjælpe andre med at gøre det samme.

Relevante arrangementer

METAkognitiv terapi
Kursusforløb

METAkognitiv terapi

Sjælland

Deltag på dette intensive kursusforløb om metakognitiv terapi, hvor du i løbet af 3 dage bliver klædt på til at benytte den metakognitive tilgang i dit arbejde med dine borgere/klienter. Du opnår bl.a.:

En dybere forståelse for metakognitive processer Konkrete metakognitive psykoterapeutiske redskaber, som du nemt kan anvende i praksis Metoder og teknikker ift., hvordan du tackler mødet med mennesker, der har en psykisk lidelse/diagnose

Din underviser er psykolog og specialist i metakognitiv terapi Linda Burlan Sørensen.

Læs mere om vores metakognitiv terapi-kursusforløb herunder, og mød Linda Burlan Sørensen i introduktionsvideoen.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Tag en grunduddannelse eller instruktøruddannelse i mindfulness med afsæt i kognitiv adfærdsterapi. På uddannelsen undervises du – udover i mindfulnesspraksis og mindfulnessøvelser – i teorien bag, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Afhængigt af uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, f.eks. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

Der er endnu ledige pladser på vores Trin 2, som kræver et gennemført Trin 1 eller tilsvarende ved anden udbyder (kontakt os, hvis du er i tvivl om din uddannelse)

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang
2-dages kursus

Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

Sjælland

Metakognitiv terapi og angst: Angst kan være lammende og gøre hverdagen uoverskuelig, hvis den får for meget magt. På dette udbytterige kursus får du viden om metakognitiv terapi, som er en af de tilgange, der har vist sig effektiv mod angst.

På kurset er der særligt fokus på social og generaliseret angst. Når du deltager på kurset, opnår du bl.a:

Viden om metakognitive processer, der skaber, vedligeholder og evt. forstærker social angst En gennemgang af kognitivt opmærksomhedssyndrom (CAS) Konkrete og straks anvendelige metakognitive psykoterapeutiske redskaber ift. borgerarbejdet Anbefalinger til, hvad omgivelserne bør eller ikke bør gøre for at yde den bedste støtte

Hele vejen igennem kommer du i selskab med den dygtige underviser Linda Burlan Sørensen, som er specialist i metakognitiv terapi.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Læs mere