Bearbejdning af chok og traumer - Seminarer
Nyhedsmails
Artikel

Bearbejdning af chok og traumer

Sådan anvender du SE-terapi og SOMA til forløsning af traumer Chok og traumer lagrer sig i vores nervesystem og kan sætte sig som fastlåst energi i kroppen, hvilket på sigt kan føre til angst, depression, lavt selvværd, stress og fobier. Derfor kan kroppen også være nøglen til forløsning af traumer, ligesom det kan forebygge og […]

Webgrafik_Inge Svane4
Sådan anvender du SE-terapi og SOMA til forløsning af traumer

Chok og traumer lagrer sig i vores nervesystem og kan sætte sig som fastlåst energi i kroppen, hvilket på sigt kan føre til angst, depression, lavt selvværd, stress og fobier. Derfor kan kroppen også være nøglen til forløsning af traumer, ligesom det kan forebygge og afhjælpe psykiske følgevirkninger.

På vores kursus ”Kropsorienteret bearbejdning af chok og traumer” sætter psykoterapeut Inge Svane fokus på, hvordan du via berøring og bevægelse kan forløse fastlåst energi i kroppen. Du lærer, hvordan du kan regulere det autonome nervesystem og hjælpe traumatiserede personer tilbage til livet. Og du får ny indsigt og viden i forhold til, hvordan du møder personerne konstruktivt, når de overvældes eller lukker ned i krop og psyke.

På dagen får du

  • Viden om, hvordan kroppen er nøglen til forløsning af fastlåst energi
  • Introduktion til konkrete kropslige øvelser, du kan anvende til både børn og voksne
  • Kort teoretisk gennemgang af det autonome nervesystem, herunder kendskab til kroppens instinktive stress- og traumerelaterede reaktionsmønstre
  • Kendskab til berøring og bevægelse som regulering samt stabilisering af nervesystemet

Dagen tager udgangspunkt i Somatic Experiencing kombineret med den kropsterapeutiske metode SOMA. Der vil være et kort teoretisk oplæg, hvorefter der vil være introduktion til konkrete øvelser samt måder at lave berøring og bevægelse på ved kropslig traumebehandling. Det er en praksisnær kursusdag, hvor du selv afprøver øvelserne.

Du kan deltage på kurset enten den 26. november 2020 på Scandic Aalborg Øst, den 3. december 2020 på Scandic Hvidovre eller den 8. december 2020 på Scandic Kolding.

Læs mere om dagen – Klik her

Undervisningen og øvelserne bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for covid-19 på afholdelsestidspunktet.