Få mest ud af 'almindelige' pædagogiske redskaber med ernæring og motion - Seminarer
Kost og ernæring
Artikel

Få mest ud af ‘almindelige’ pædagogiske redskaber med ernæring og motion

Få fokus på ernæring! For du kan få mere ud af dine pædagogiske redskaber, hvis man tager kosten og motionen med i det daglige arbejde.

Artikelbillede_600x450px_Umahro Cadogan

I det daglige pædagogiske arbejde med personer med indlærings, adfærds og udviklingsproblemer kan kost og motion, med fordel, tænkes sammen med de andre pædagogiske redskaber der anvendes. Man får nemlig meget mere ud af de almindelige redskaber, hvis man tager kosten og motionen med.

Kost og motion har en positiv indvirkning på en lang række psykiske og fysiske parametre, såsom indlæring, koncentration, energi, drive, motivation og mange flere.

Se også relevant kursus: Når kost og livsstilsændring ændrer liv

Umahro Cadogan, der er ernæringsekspert og adj. professor i ernæring og functional medicine, forklarer det således:

‘Hvis koncentrationen er bedre er det meget lettere at facilitere indlæring og hvis humøret er bedre, er det lettere at indgå en sociale relation med personer, hvor der ikke hele tiden er konflikter og kamp.

Nogle af de institutioner jeg har arbejdet med, har lagt mærke til at i starten hvor de får unge med indlærings, adfærds og udviklingsproblemer ind, hvis de (unge, red) vel at mærke ikke spiser sundt eller er i særlig god fysisk form, så er der ganske enkelt ikke kontakt. Det vil sige at alle de redskaber, der normalt bliver brugt, og alle de tiltag som de professionelle gerne vil bruge virker ikke, for de ikke komme igennem til barnet’

Få mest muligt ud af ‘almindelige’ pædagogiske redskaber med kost og motion

En del af løsningen på dette problem ligger i at få fjernet sløret ved at få stabiliseret blodsukkeret og få noget bevægelse ind i hverdagen, forklarer Umahro.

‘Når de får stabiliseret blodsukkeret hos de her børn og unge, og får noget godt mad i dem og når de begynder at bevæge sig med dem, så er det ligesom der bliver fjernet noget støj på linjen, eller et slør, og så virker alle de klassiske pædagogiske redskaber faktisk.’

Det drejer sig dermed om, i første omgang, at få løftet sløret for overhovedet at kunne nå ind til personen med de pædagogiske eller psykologiske redskaber der nu engang skal bruges. Det er alfa og omega.

Også personer der er medicineret har godt af at få motion og sund kost, for det viser sig nemlig at medicinen virker bedre på personer der er i god fysisk form.

‘Bliver der brugt medicin, så oplever man flere steder at så virker medicinen bedre, og man behøver ikke dosere ligeså aggressivt for at opnå en effekt. Og så giver det bare en højere grad af fysisk sundhed i det store hele.’

Se også relevant kursus: Når kost og livsstilsændring ændrer liv

Forebyggelse af følgevirkninger

Det er ikke kun i det daglige arbejde med personer med adfærds, udviklings og indlæringsproblemer at god sund kost og motion har vist sig at have god effekt. Hvis man kigger lidt ud i personernes fremtid, er der også følgevirkninger på deres problemer, der kan afhjælpes ved at indføre sunde kostvaner og motion i deres hverdag.

‘Et af de store problemer vi ved der er, når vi ser fremad, er også at der tit er en sammenhæng mellem usund kost og livsstil, hvis man har autisme, aspergers, turette eller lignende. Ikke at der er en 100% sammenhæng, men man ser det ofte. Og det giver jo problemer senere i livet med eksempelvis type2 diabetes, overvægt og hjerte/kar problemer. Ved at tage kosten med kan man også forebygge nogle af de problemer der kommer senere hen, og det er jo ret fantastisk.’ 

I videoen herover kan du selv se hvordan Umahro Cadogan forklarer undersøgelserne bag hans tanker og filosofi. 

Relevante arrangementer

Whistleblower-ordninger
Kursus

Whistleblower-ordninger

Fyn, Jylland & Sjælland

Er din arbejdsplads klar til, at der fra december 2021 er krav om en whistleblower-ordning?

Fra den 17. december 2021 bliver det lovpligtigt for alle offentlige myndigheder mv. med 50 ansatte eller mere, samt alle private virksomheder med 250 ansatte eller derover, at have en whistleblower-ordning.

På dette kursus bliver du sat ind i reglerne for ordningen, så du er helt skarp på, hvad den går ud på, og hvad det betyder for din organisation.

Din underviser er cand.jur. Brian Nygaard Oswald, som er kendt for at kunne gøre kompliceret jura letforståeligt og har stor erfaring med undervisning på området.

Pris for online-deltagelse er 2429,- ekskl. moms. Her sparer du udgifterne til hotel og forplejning.

Læs mere
Anti-inflammatorisk kost og livsstil
Kursus

Anti-inflammatorisk kost og livsstil

Jylland & Sjælland

Få evidensbaseret viden om anti-inflammatorisk kost og livsstil fra Jerk W. Langer, som er læge og har været med til at skabe fænomenet anti-inflammatorisk kost.

I løbet af en inspirerende kursusdag bidrager han bl.a. med:

Kendskab til de livstilsfaktorer, som udløser og forværrer kronisk inflammation Praktiske redskaber til at forebygge, lindre og behandle kroniske sygdomme vha. anti-inflammatorisk kost Indsigt i faldgruberne ved anti-inflammatorisk kost

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fundraising
Kursus

Fundraising

Jylland & Sjælland

– Hvilke typer af projekter efterspørger tilskudsgiverne – Lav en projektbeskrivelse og ansøgning, der er svær at afvise – Opstil et transparent budget og finansieringsplan

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Dokumentation, der virker
Kursus

Dokumentation, der virker

Jylland & Sjælland

– som fagligt redskab i dit pædagogiske arbejde

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere