Få de vigtigste pointer fra Svend Brinkmann - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Få de vigtigste pointer fra Svend Brinkmann

Over 300 var mødt op, da Seminarer.dk afholdte temadag med psykologiprofessor Svend Brinkmann. Få de vigtigste pointer fra dagen her!

Svend Brinkmann om diagnosekultur
Svend BrinkmannOver 300 var mødt op, da Seminarer.dk afholdte temadag med psykologiprofessor Svend Brinkmann. På dagen kom Svend Brinkmann rundt om en række eksistentielle holdepunkter, der kan bidrage til at give vores privat- og arbejdsliv mening.Derudover satte Svend Brinkmann fokus på vigtige ståsteder og gik til kamp mod den grænseløse udviklingskultur, som evigt efterstræber livslang kompetenceudvikling og læring.

Se også relevant kursus: Gå glip – men hvorfor og af hvad?

Eksistentielle holdepunkter til et meningsgivende liv

Gik du glip af temadagen? Så deler Seminarer.dk her de vigtigste pointer, som Svend Brinkmann kom med:

  • Gå fra selvindsigt til selvudsigt! Du kan ikke alene finde mening ved at kigge ind i dig selv, da relationer er den primære kilde til mening i livet. Der skal ske en bevægelse væk fra fokus på din indre udvikling til et fokus rettet væk fra dig selv.
  • Find mening og undgå meningstab, som er en trussel mod trivsel i dit arbejdsliv! Du kan blive syg af mangel på mening. Rent psykologisk er det giftigt, hvis du har travlt, og samtidig ikke kan se meningen med de ting, du har travlt med. Det er gældende i alle livets aspekter.
  • Efterstræb stabile mønstre! I en grænseløs udviklingskultur hvor selv det bedste aldrig er godt nok, har vi brug for ståsteder, stabilitet og tryghed. Vi skal ikke altid efterstræbe at udvikle os væk fra vores nuværende faglige position.
  • Find dine ståsteder! Ståsteder er de aktiviteter, der har værdi i sig selv. Jo mere vi gør noget for dets egen skyld, jo mere meningsfuldt lever vi som mennesker. Motivet til at udføre skal være båret af værdien i sig selv.

Mød Svend Brinkmann

Er du klar til en helt unik sammensat dag med psykologiprofessor Svend Brinkmann og sociolog Rasmus Willig? Tirsdag den 26. juni 2018 på Hotel Nyborg Strand er de to populære mænd klar til en dag fyldt med debat om begrænsningens kunst og det at ”gå glip”. Du bliver bl.a. introduceret for begreb som FOMO (Fear of Missing Out) og JOMO (Joy of Missing Out), og du får bud på, hvad der kan vælge fra, og hvilke konsekvenser disse til- og fravalg har for arbejdspladsen som helhed. Dagen rundes af med praksisnær paneldiskussion, hvor vi har inviteret gæster, som vil udfordre Svend Brinkmann og Rasmus Willig på den praktiske tilgang i forhold til det at gå glip.

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere