Job i naturen? Se en liste over jobmuligheder i naturen her - Seminarer
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Artikel

Job i naturen? Se en liste over jobmuligheder i naturen her

Find din drømmekarriere i naturen! Her er 9 jobmuligheder for dem, der elsker det fri og ønsker at beskytte vores planet. 🌱

Af Seminarer.dk
job i naturen
Drømmer du om at arbejde under åben himmel, omgivet af naturens skønhed? Måske føler du dig mest hjemme med jorden under dine fødder og solen på dit ansigt, eller måske er du drevet af en dyb passion for at beskytte vores planet. Uanset hvad, er der utallige muligheder for at omdanne din kærlighed til naturen til en givende karriere.

Her er en liste over 9 forskellige jobmuligheder i naturen, der spænder fra forskning og bevaring til rådgivning og formidling. Disse job er for dem, der er ivrige efter at kombinere deres professionelle liv med deres passion for det fri.

9 forskellige job i naturen:

Skovfoged: Skovfogeder er ansvarlige for at vedligeholde og beskytte skove. De sørger for, at skovene er sunde, sikre og tilgængelige for offentligheden.

Biolog: Biologer studerer forskellige former for liv i naturen, lige fra planter og dyr til mikroorganismer. Mange biologer specialiserer sig i et specifikt område, som f.eks. botanik, zoologi, eller mikrobiologi.

Miljøkonsulent: Miljøkonsulenter hjælper virksomheder og organisationer med at forstå, hvordan de kan minimere deres indvirkning på miljøet. De kan også arbejde med at vurdere miljøpåvirkningen af forskellige projekter.

Naturfotograf: Naturfotografer bruger deres tid i det fri, hvor de fanger billeder af dyreliv, landskaber og miljøer.

Feltepidemiolog: Feltepidemiologer undersøger mønstre og årsager til sygdomme i menneskelige befolkninger, og mange af dem arbejder i naturområder for at undersøge sygdomme, der kan overføres fra dyr til mennesker.

Havbiolog: Havbiologer arbejder med at undersøge livet i havene, herunder alt fra mikroorganismer til store hvaler.

Vildtbiolog: Vildtbiologer studerer og forvalter vilde dyr, især dem der bliver jaget. De arbejder med at sikre, at dyrepopulationer forbliver sunde og bæredygtige.

Konservator: Konservatorer arbejder på at bevare og restaurere naturområder, som kan være truet på grund af menneskelig aktivitet eller naturlige processer.

Landbrugskonsulent: Landbrugskonsulenter rådgiver landmænd om, hvordan de kan optimere deres praksis for at være mere bæredygtige og effektive. Dette kan omfatte alt fra at forbedre afgrødeudbyttet til at minimere brugen af pesticider.

Vil du lære mere om naturens rolle, når det kommer til mental og fysisk velvære? Tag et kig på vores “Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme“.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 11 blev hurtigt udsolgt. Hvis du vil være sikker på en plads på hold 12, så tilmeld dig allerede i dag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet
Kursus

Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet

Jylland & Sjælland

Barndomstraumer påvirker og hæmmer evnen til kontakt med én selv og andre og ligger som en skjult dimension bag mange psykiske lidelser og fysiske problemer i voksenlivet. Vær med på denne kursusdag, hvor psykolog Mehrak Lykkeberg stiller skarpt på udviklingstraumer, og hvordan de kommer til udtryk i voksenlivet. Hun gennemgår, hvordan du genkender traumereaktioner og støtter traumeramte voksne i deres udviklingsprocesser. 

Med fra kurset får du: 

Viden om udviklings-/tilknytningstraumer  Viden om traumereaktioner som PTSD, kompleks PTSD og belastningsreaktion   Indsigt i, hvordan du kan lære at genkende og forstå de måder, mennesker med udviklingstraumer ofte er i verden på – særligt i relationelle sammenhænge  Introduktion til udvalgte metoder og deres tilgange til behandling af mennesker med traumereaktioner  Viden om, hvordan du bedst møder og støtter personer med traumereaktioner, samt redskaber til håndtering af typiske traumereaktioner såsom forhøjet alarmberedskab, genoplevelser og dissociation 
Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker (niveau 3 og 4 i svangreomsorgen) gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
Belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme
Kursus

Belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme

Jylland & Sjælland

Få redskaber til at identificere, forebygge og afhjælpe belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme.

Mennesker med autisme har en øget risiko for at opleve belastningsreaktioner. Årsagerne til belastningsreaktionerne kan dog være anderledes end hos neurotypiske mennesker, og det har betydning for, hvilke strategier der virker for dem. Så hvordan hjælper du egentlig bedst?

Det får du svar på som deltager på denne kursusdag, hvor du opnår:

Viden om, hvordan du kan identificere tegn på belastningsreaktioner ved autisme Indsigt i mulige årsager til belastningsreaktioner ved autisme, f.eks. stress, angst og isolation Redskaber til, hvordan du kan arbejde med belastningsreaktioner ved autisme Eksempler, forklaringer og redskaber, du kan overføre direkte til dine egne opgaver lige efter kurset

Få mere at vide om kurset lige herunder.

 

Læs mere