Mindfulness: Guidet åndedrætsmeditation - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Mindfulness: Guidet åndedrætsmeditation

Her får du en meditationsøvelse fra psykolog og Mindfulness-instruktør, Anne Dorthe Hasholt.

mindfulness
Har der været meget fart på i den seneste tid, eller har du blot lyst til at forkæle dig selv med lidt egenomsorg? Så har vi en mindfulness-øvelse til dig, som du finder nederst i artiklen.

Se også: Uddannelse i kognitivbaseret mindfulness

Selvom sindet er en ganske abstrakt størrelse, er der helt konkret forskning om virkningen af mindfulness på netop vores sind. Denne forskning viser bl.a., at du – gennem regelmæssig udførelse af mindfulness-øvelser – kan forbedre din hukommelse, koncentration, indlæringsevne, søvn og dit humør. I de senere år har forskere også fundet, at sådanne regelmæssige øvelser kan have en meget gavnlig effekt på personer med angst eller depression.

Øvelsen med åndedrætsmeditation herunder er lavet af psykolog og mindfulness-instruktør, Anne Dorthe Hasholt. Meditationsøvelsen tager ca. 15 minutter og har fokus på åndedrættet og tilstedeværelsen i nuet. Hvis du er interesseret i en lidt kortere øvelse, kan du finde den her.

Du kan møde Anne Dorthe Hasholt, når hun underviser på vores roste kognitivbaserede Mindfulness-uddannelse. På uddannelsen tager hun afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får en forståelse for, hvilke processer i hjernen, mindfulness påvirker. Desuden sørger hun for at give dig en lang række træning og øvelser, så du får mindfulness helt ind under huden til gavn for dig selv og/eller de mennesker, du arbejder med.

Rigtig god fornøjelse med mediationsøvelsen!

Relevante arrangementer

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Som noget ganske unikt tager denne mindfulness uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness. Du bliver undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os. På mindfulness uddannelsen får du bl.a.:

Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privat

Vær opmærksom på, at trin 2 forudsætter, at man har deltaget på trin 1 eller tilsvarende.

Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a., hvad du kan få ud af at deltage på vores mindfulness uddannelse, og hvorfor mindfulness kan være det helt rigtige for dig.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse
Kursus

Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse

Jylland

Lær Compassion Fokuseret Terapi (CFT) på denne mini-uddannelse med psykolog Anne Dorthe Hasholt. Med skarp og inspirerende formidling giver hun dig en grundig indføring i Compassion Fokuseret Terapi (CFT) i både teori og praksis.

Det betyder, at du med CFT uddannelsen får:

En dybere teoretisk og praktisk forståelse af compassion fokuseret terapi. Viden om den kognitive tilgang til medfølelse og medfølelsens betydning for selvværd, selvberoligelse og livskvalitet Indblik i hjernes tre affektsystemer: Drivesystemet, Beroligelsessystemet og Trusselssystemet samt hvordan du hjælper med at skabe balance mellem de tre systemer Træning i at bruge de forskellige CFT-interventioner, øvelser og meditationer til skabe udvikling af og få adgang til beroligelsessystemet Kompetencer til at skabe en målrettet træning af borgere, som har brug for at øge deres selvværd og styrke deres indre balance

Få mere at vide om CFT uddannelsen herunder, bl.a. med introvideoen med Anne Dorthe Hasholt, hvor hun forklarer værdien af CFT.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Uddannelse i kognitiv terapi og metode
Uddannelse

Uddannelse i kognitiv terapi og metode

Jylland & Sjælland

Få rygsækken fuld af viden om den kognitive tilgang og dens terapeutiske metoder, så du som fagprofessionel kan gøre en verden til forskel for de borgere, du møder i din dagligdag.

Topevalueret uddannelse! Bliv undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, og få et godt fundament for at forstå kognitiv terapi og metode. Du opnår bl.a. indsigt i, hvordan kognitiv terapi kan anvendes i forbindelse med angst og depression og redskaber til at udfordre og omstrukturere problematiske tanker og regelsæt.

Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a. hvad du kan få ud af at deltage på vores kognitiv terapi uddannelse, og hvorfor kognitiv terapi uddannelsen kan være det helt rigtige for dig.

Nye hold på vej

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND
E-læring

Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND

Undersøgelser peger desværre igen og igen på den samme konklusion: Danskernes mentale sundhed bliver dårligere og dårligere. Så hvad gør du for at styrke dine kollegaers, medarbejderes eller dit eget mentale velvære?  

Dette online-forløb i mentaltræningsprogrammet IRONMiND klæder dig på med viden og redskaber til at opbygge mental modstandskraft – resiliens – så det bliver nemmere at holde balancen i (arbejds)livet. 

Forløbet har en varighed på ca. 7 timer, og du får bl.a.: 

Indføring i den psykologiske, pædagogiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag IRONMiND  Viden om, hvordan vores hjerne, sind og biologi fungerer, og hvordan det har betydning for os  Adgang til tests af den mentale form og til at finde dine topstyrker  Råd til implementering af IRONMiND-faktorene i din praksis på to planer: individ og organisation  Over 30 siders materiale til download, som du kan anvende i arbejdet med opbygning af resiliens hos organisationer, i grupper, blandt kollegaer, klienter etc. 

Se introduktionen til IRONMiND med Christian Taftenberg Jensen herunder.

Vil du med på et heldagskursus om IronMind?

Se vores heldagskursus med Christian Taftenberg Jensen her: Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere i det offentlige

Online lektionerne og kursusdagen supplerer hinanden godt.

Læs mere