NBMC: Nature-Body-Mind-Community - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

NBMC: Nature-Body-Mind-Community

NBMC-konceptet: Nature-Body-Mind-Community. Skab balance i dit liv og opnå en dybere forståelse for din plads i verden. 🌱

Af Seminarer.dk
NBMC

Naturen, kroppen, sindet og samfundet: En rejse gennem NBMC

NBMC, som står for Nature-Body-Mind-Community, er et holistisk koncept, der forstår mennesket som en integreret del af naturen og samfundet. For at leve et sundt og meningsfuldt liv er det vigtigt at finde balance mellem disse fire elementer: naturen, kroppen, sindet og samfundet.

Naturen

Vores forhold til naturen er grundlæggende for vores velbefindende. Naturen kan give os ro, forny vores energi, og hjælpe os med at finde perspektiv i vores travle hverdag. Det er vigtigt at finde tid til at opleve naturen, hvad enten det er gennem en gåtur i skoven, en picnic i parken eller ved at dyrke grøntsager i en køkkenhave.

Kroppen

Kroppen er vores mest direkte forbindelse til den fysiske verden. Vores helbred, energiniveau og evne til at nyde livet er dybt afhængige af, hvordan vi passer på vores krop. En sund kost, regelmæssig motion og tilstrækkelig hvile er afgørende for en sund krop. Men det handler ikke kun om fysisk sundhed; det handler også om at lytte til kroppens signaler og give den, hvad den har brug for.

Sindet

Vores sind er det sted, hvor vi oplever verden. Vores tanker, følelser og drømme er alle en del af vores sind. Ved at pleje vores sind gennem meditation, mindfulness og positiv tænkning kan vi skabe mere glæde, fred og klarhed i vores liv. Det er også vigtigt at anerkende og håndtere vores følelser, så vi kan leve et mere balanceret og autentisk liv.

Samfundet

Vi er sociale væsener, og vores forbindelser til andre mennesker er afgørende for vores lykke og tilfredshed. Samfundet kan give os en følelse af tilhørsforhold, formål og støtte. Ved at bidrage til samfundet gennem frivilligt arbejde, deltagelse i lokale begivenheder eller ved at hjælpe vores naboer, kan vi styrke vores forbindelser og føle os mere forbundne.

Sådan integrerer du NBMC i dit liv

Integrering af NBMC i dit liv handler om at skabe balance mellem disse fire elementer. Det betyder ikke, at du skal bruge lige meget tid på hver enkelt del, men snarere at du skal være opmærksom på alle fire og sørge for, at ingen af dem bliver forsømt. Her er nogle enkle trin for at integrere NBMC i dit liv:

  • Brug tid i naturen hver dag. Det kan være en gåtur, en løbetur, eller bare at sidde i en park og nyde stilheden.
  • Pas på din krop gennem sund kost, regelmæssig motion og tilstrækkelig hvile.
  • Tag tid til at meditere eller praktisere mindfulness hver dag. Det kan hjælpe dig med at klare stress, forbedre dit fokus og skabe en dybere forbindelse til dig selv.
  • Engagér dig i dit samfund. Det kan være gennem frivilligt arbejde, deltagelse i lokale arrangementer eller blot ved at være en god nabo.

Afsluttende tanker

NBMC-konceptet er en kraftfuld vejledning for at skabe et sundt og balanceret liv. Ved at integrere naturen, kroppen, sindet og samfundet i vores hverdag kan vi opnå en dybere forståelse for os selv og vores sted i verden. Uanset hvor du er på din rejse, kan NBMC hjælpe dig med at skabe en mere meningsfuld og tilfredsstillende tilværelse.

Mennesket er skabt til at være i naturen, og vi har brug for naturen til at få krop og sind i balance. Vores uddannelse i naturterapi giver dig konkrete, evidensbaserede redskaber til at inddrage naturen i dit arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer. Læs meget mere om uddannelsen her.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Fyn, Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere? Så finder du meget mere information lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Når sproget er svært
Kursus

Når sproget er svært

Jylland & Sjælland

Developmental Language Disorder (DLD) – udviklingsmæssig sprogforstyrrelse – kan være vanskelig at opdage; ikke mindst hos flersprogede børn, som er ved at lære et nyt andetsprog. På dette kursus får du dog indsigt i, hvordan du spotter DLD hos flersprogede børn, ligesom du bliver klædt på til at understøtte sproget hos et flersproget barn med DLD.

Mere konkret opnår du:

Indsigt i, hvordan du spotter de flersprogede børn, der muligvis har DLD Dybdegående viden om, hvad flersprogethed er Viden om de forskellige typer flersprogethed, der findes Viden om, hvordan du ser på barnets samlede sprogfærdigheder på alle barnets sprog Indsigt i, hvordan du indsamler viden, der kan bidrage til at differentiere mellem et andetsprog i udvikling og en sprogforstyrrelse Redskaber til både at give og omsætte viden, der kan understøtte sproget hos et flersproget barn med DLD

Få mere at vide om kursusdagen lige herunder.

Læs mere
Det præmature barns senfølger
Kursus

Det præmature barns senfølger

Jylland & Sjælland

Vær med på denne kursusdag, hvor omdrejningspunktet er senfølger hos børn, der er født for tidligt, og hvordan du som fagperson bedst møder, forstår og støtter det præmature barn og dets familie.

I spidsen for dagen står sundhedsplejerske og sansemotorisk konsulent Marianne Bentsen, som sørger for, at du bl.a. bliver klædt på med:

Viden om, hvordan en for tidlig fødsel påvirker barnets udvikling En større forståelse af og viden om, hvordan du kan iagttage, møde og forstå de for tidligt fødte og deres forældre Viden om, hvad du skal se efter hos de for tidligt fødte børn – både når de er spæde, og når de bliver større – og viden om, hvordan du danner dig et tidligt billede af barnets sansemotoriske senfølger Viden om, hvordan du er med til at skabe de bedste rammer for det for tidligt fødte barn og skaber det vigtige samspil mellem sanser, hjerne og krop Viden om, hvordan du støtter og samarbejder med forældrene

Læs med herunder, hvor du får mere information om den interessante kursusdag.

Læs mere
Det sociale nervesystem
Kursus

Det sociale nervesystem

Fyn, Jylland & Sjælland

Bliv klædt på med viden om det sociale nervesystem samt redskaber til at hjælpe børn, unge og voksne, der er ramt af stress, angst og traumer. Dét sker på dette kursus, hvor du kommer i fagligt stærkt selskab med psykoterapeut Inge Svane.

Når du sidder med på kurset, får du bl.a.:

En introduktion til nervesystemets opbygning, herunder kendskab til det sociale nervesystem, den polyvagale teori og neuroception Viden om vagusnerven, herunder vagusnervens to dele, og hvordan nerven hænger sammen med en krop og et sind i balance Indsigt i, hvordan sociale relationer påvirker det autonome nervesystem – og både kan øge og nedbringe stress, herunder fokus på tryghedens betydning Forståelse af betydningen af din egen fysiologiske tilstand, fremtoning og omgangsform i mødet med børn, unge og voksne, som er ramt af stress, angst og traumer Kendskab til co-regulering/samregulering som fundament for udvikling af selvregulering Konkrete kropslige øvelser, som er med til at vække det sociale nervesystem, og introduktion til, hvordan berøring som metode kan regulere det sociale nervesystem

Få mere at vide lige herunder.

Læs mere