NBMC: Nature-Body-Mind-Community - Seminarer
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Artikel

NBMC: Nature-Body-Mind-Community

NBMC-konceptet: Nature-Body-Mind-Community. Skab balance i dit liv og opnå en dybere forståelse for din plads i verden. 🌱

Af Seminarer.dk
NBMC

Naturen, kroppen, sindet og samfundet: En rejse gennem NBMC

NBMC, som står for Nature-Body-Mind-Community, er et holistisk koncept, der forstår mennesket som en integreret del af naturen og samfundet. For at leve et sundt og meningsfuldt liv er det vigtigt at finde balance mellem disse fire elementer: naturen, kroppen, sindet og samfundet.

Naturen

Vores forhold til naturen er grundlæggende for vores velbefindende. Naturen kan give os ro, forny vores energi, og hjælpe os med at finde perspektiv i vores travle hverdag. Det er vigtigt at finde tid til at opleve naturen, hvad enten det er gennem en gåtur i skoven, en picnic i parken eller ved at dyrke grøntsager i en køkkenhave.

Kroppen

Kroppen er vores mest direkte forbindelse til den fysiske verden. Vores helbred, energiniveau og evne til at nyde livet er dybt afhængige af, hvordan vi passer på vores krop. En sund kost, regelmæssig motion og tilstrækkelig hvile er afgørende for en sund krop. Men det handler ikke kun om fysisk sundhed; det handler også om at lytte til kroppens signaler og give den, hvad den har brug for.

Sindet

Vores sind er det sted, hvor vi oplever verden. Vores tanker, følelser og drømme er alle en del af vores sind. Ved at pleje vores sind gennem meditation, mindfulness og positiv tænkning kan vi skabe mere glæde, fred og klarhed i vores liv. Det er også vigtigt at anerkende og håndtere vores følelser, så vi kan leve et mere balanceret og autentisk liv.

Samfundet

Vi er sociale væsener, og vores forbindelser til andre mennesker er afgørende for vores lykke og tilfredshed. Samfundet kan give os en følelse af tilhørsforhold, formål og støtte. Ved at bidrage til samfundet gennem frivilligt arbejde, deltagelse i lokale begivenheder eller ved at hjælpe vores naboer, kan vi styrke vores forbindelser og føle os mere forbundne.

Sådan integrerer du NBMC i dit liv

Integrering af NBMC i dit liv handler om at skabe balance mellem disse fire elementer. Det betyder ikke, at du skal bruge lige meget tid på hver enkelt del, men snarere at du skal være opmærksom på alle fire og sørge for, at ingen af dem bliver forsømt. Her er nogle enkle trin for at integrere NBMC i dit liv:

  • Brug tid i naturen hver dag. Det kan være en gåtur, en løbetur, eller bare at sidde i en park og nyde stilheden.
  • Pas på din krop gennem sund kost, regelmæssig motion og tilstrækkelig hvile.
  • Tag tid til at meditere eller praktisere mindfulness hver dag. Det kan hjælpe dig med at klare stress, forbedre dit fokus og skabe en dybere forbindelse til dig selv.
  • Engagér dig i dit samfund. Det kan være gennem frivilligt arbejde, deltagelse i lokale arrangementer eller blot ved at være en god nabo.

Afsluttende tanker

NBMC-konceptet er en kraftfuld vejledning for at skabe et sundt og balanceret liv. Ved at integrere naturen, kroppen, sindet og samfundet i vores hverdag kan vi opnå en dybere forståelse for os selv og vores sted i verden. Uanset hvor du er på din rejse, kan NBMC hjælpe dig med at skabe en mere meningsfuld og tilfredsstillende tilværelse.

Mennesket er skabt til at være i naturen, og vi har brug for naturen til at få krop og sind i balance. Vores uddannelse i naturterapi giver dig konkrete, evidensbaserede redskaber til at inddrage naturen i dit arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer. Læs meget mere om uddannelsen her.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 11 blev hurtigt udsolgt. Hvis du vil være sikker på en plads på hold 12, så tilmeld dig allerede i dag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Omsorgshunger: spiseforstyrrelse i et tilknytningsperspektiv
Kursus

Omsorgshunger: spiseforstyrrelse i et tilknytningsperspektiv

Jylland & Sjælland

Spiseforstyrrelser kan bunde i en dyb længsel efter nærhed og omsorg fra andre mennesker. På dette kursus dykker vi derfor ned i omsorgshunger, spiseforstyrrelser og tilknytning.

Ved at deltage på dagen får du dine kompetencer skærpet gennem:

Nye perspektiver på opmærksomhedspunkter i forhold til spiseforstyrrelse, og hvorfor mennesker udvikler et forstyrret forhold til mad og krop Indsigt i, hvordan behandlere skaber det trygge rum til at udforske udfordringer med klienten Redskaber til at arbejde med følelsesregulering, behov og grænsesætning og selvmedfølelse hos klienten Brugbar viden om, hvordan tilknytningsteorien kan bruges som forklaringsmodel, og hvordan den kan inddrages i behandlingen

Du kommer i fagligt stærkt selskab med Mia Beck Lichtenstein, professor og psykolog, samt Parnian Jarubi, recoverycoach.

Læs mere
Seksuelle overgreb og senfølger – tidlig opsporing, støtte og forebyggelse af retraumatisering
Kursus

Seksuelle overgreb og senfølger – tidlig opsporing, støtte og forebyggelse af retraumatisering

Jylland & Sjælland

Deltag på dette kursus, hvor du får den rette viden til at kunne opspore senfølgesymptomer efter seksuelle overgreb i barn- og ungdommen, og hvor du også bliver undervist i at støtte mennesker med disse senfølger og forebygge retraumatisering.

Dagen igennem lærer du fra psykolog Mehrak Lykkeberg, som bl.a. giver dig viden om:

Antallet af seksuelle overgreb, og hvem der begår dem Hvem der udvikler senfølger, og hvilke forhold der har særlig betydning for det Hvordan senfølger kommer til udtryk hos voksne PTSD og kompleks PTSD efter seksuelle overgreb Typiske reaktioner hos fagprofessionelle i mødet med mennesker med senfølger samt inspiration til, hvordan du passer på både borgeren og dig selv
Læs mere
”Uforståelig” adfærd hos mennesker med kognitive forstyrrelser
Kursus

”Uforståelig” adfærd hos mennesker med kognitive forstyrrelser

Jylland & Sjælland

Mennesker med kognitive forstyrrelser kan have en adfærd, som virker uhensigtsmæssig og frustrerende – men de forsøger altid at kommunikere noget med den. Det er derfor afgørende, at du som fagperson kan afkode, hvad der egentlig bliver sagt med adfærden.

På denne kursusdag står demenspsykolog Anneke Dapper-Skaaning klar til bl.a. at klæde dig på med:

Viden om, hvordan mennesker med kognitive forstyrrelser og et manglende sprog kommunikerer gennem adfærd; hvordan kommer dette til udtryk? Og hvad afspejler det af følelser og psykologiske behov? Redskaber til at forstå og analysere borgerens adfærd, blandt andet ved hjælp af Isbjergsmodellen og en forståelse af hjernens opbygning og kognition Inspiration til, hvordan du styrker relationsarbejdet og møder borgeren ligeværdigt, når sproget mangler Kendskab til et nyt sprog for adfærd – og hvordan du bliver bedre til at aflæse og tale sproget, herunder indsigt i en ny måde at tale til følelser og sanser Mulighed for at arbejde med egne cases og problemstillinger

Hop længere ned på siden for at få mere at vide om kurset.

Læs mere