Etiske Råd, Psykiatrifonden og Børnerådet har udarbejdet materiale til grundskolens ældste klasser, der lægger op til debat om, hvordan unge håndterer psykisk sygdom.
Se også relevant uddannelse: AKT-/Inklusionsvejleder uddannelse
Evnen til at indgå i sociale relationer er helt central for unges udvikling og trivsel. Følelser som tristhed eller angst kan imidlertid komme til at fylde så meget, at det opleves som en barriere for at indgå i sociale sammenhænge og dermed true den unges trivsel eller udvikling. Det er smerteligt for den unge selv, men også udfordrende for den unges venner at forholde sig til en ven med psykiske problemer.
Derfor har det Etiske Råd, i samarbejde med Psykiatrifonden og Børnerådet udarbejdet et materiale til grundskolens ældste klasser, der lægger op til debat om, hvordan unge håndterer psykisk sygdom.
Materialet indeholder konkrete øvelser, som er udarbejdet med henblik på, at eleverne kan få indblik i og reflektere over nogle af de centrale emner i forbindelse med psykisk sygdom og psykisk sundhed. Der følger naturligvis en lærervejledning med til hver øvelse.
Materialet indeholder også mere detaljeret baggrundsinformation om psykiske sygdomme og problemer. Det giver læreren en fleksibilitet i forhold til, hvor meget tid der ønskes at bruge på emnet.
Hent undervisningsmateriale
Materialet er særligt godt i samspil med et besøg på institutionen af psykiatrifondens informationsbus. Informationsbussen er et rullende klasselokale, hvor børn og unge kan blive undervist i psykisk sygdom og psykisk sundhed.
Du kan læse meget mere om børn og unge med psykiske lidelser på Tabu.dk
Se også relevant uddannelse: AKT-/Inklusionsvejleder uddannelse