Satspuljer på børne- og ungeområdet - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Satspuljer på børne- og ungeområdet

Seminarer.dk har et omfattende kursus- og uddannelsesudbud rettet mod børne- og ungeområdet – se kolonnen til højre med udvalgte kurser. Siden 2007 har vi desuden været leverandør på Socialstyrelsens Børnekatalog. Kurserne er enten 1-dags videnskurser eller flerdages praksiskurser, og vi har i perioden afholdt mere end 200 videnskurser og 50 praksiskurser rundt i et bredt […]

Satspuljer på børne- og ungeområdet
Seminarer.dk har et omfattende kursus- og uddannelsesudbud rettet mod børne- og ungeområdet – se kolonnen til højre med udvalgte kurser.

Siden 2007 har vi desuden været leverandør på Socialstyrelsens Børnekatalog. Kurserne er enten 1-dags videnskurser eller flerdages praksiskurser, og vi har i perioden afholdt mere end 200 videnskurser og 50 praksiskurser rundt i et bredt udsnit af landets kommuner.

Ud over at kunne trække på et bredt fagligt netværk af undervisere, har vi også vores egen jurist Bente Adolphsen, der er kendt som en af landets mest kompetente jurister inden for børne- og ungeområdet med en samtidig praktisk fundering i den kommunale forvaltning.

Sådan hjælper vi jer

Vi kan hjælpe jer på flere måder. Hvis I allerede har gjort jer nogle tanker om, hvordan I vil gribe et satspuljeprojekt an, og hvilke temaer der skal arbejdes med, kan vi hjælpe jer med at sætte et uddannelses- og kompetenceudviklingsprogram sammen, der passer præcist til jeres ønsker.

Er I mere uafklarede, kan vi også hjælpe med den strategiske og ledelsesmæssige afklaring, der kan lægges til grund for et satspuljeprojekt.

Kontakt os for et uforpligtende møde.


Kommende satspuljer indenfor børne- og ungeområdet:

Udviklingsstøtte til projekter målrettet sårbare og udsatte børn og unge

Ansøgningspuljens formål er at støtte nye indsatser på socialområdet, som udvikles og afprøves i regi af frivillige organisationer, NGO’er og andre private aktører med henblik på at skabe bedre vilkår for sårbare og udsatte børn og unge.

Projekterne skal være udviklingsprojekter ved enten at:

  • udvikle nye indsatser, der ikke metodemæssigt har lighed med projekter, der tidligere er gennemført,
  • videreudvikle eksisterende indsatser, hvor der forekommer en reel udvikling af indsatsen, der i projektet medvirker til at skabe positive forandringer for borgerne, eller
  • afprøve eksisterende indsatser til nye målgrupper.

Ansøgningsfristen er den 15. juni 2018 kl. 12:00.

Læs mere om satspuljen her


Forsøg med målrettede sociale indsatser i dagtilbud

Socialstyrelsen har udmeldt en ansøgningspulje på 52,1 mio. kr. til forsøg med målrettede sociale indsatser i dagtilbud.

Ansøgningspuljens formål er at mindske betydningen af negativ social arv ved at styrke udsatte børns læring og trivsel i dagtilbud.

Det skal ske via forsøg med målrettede sociale indsatser i dagtilbud, der har en høj andel af børn i udsatte positioner. Indsatserne skal have fokus på at styrke, udvikle og systematisere dagtilbuddenes samarbejde, dels med forældrene, dels med særligt sundhedsplejen, men også med socialrådgivere og frivillige aktører.

Ansøgningsfristen er den 14. august 2018 kl. 12:00.

Læs mere om satspuljen her

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere