Vi skal hjælpe med at uddanne børn i verdens brændpunkter - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Vi skal hjælpe med at uddanne børn i verdens brændpunkter

Seminarer.dk vil det kommende år hjælpe Dansk Flygtningehjælp med at uddanne børn i verdens fattigste lande ved at være erhvervspartner.

videreuddannelse

Seminarer.dk vil i det kommende år hjælpe Dansk Flygtningehjælp med at uddanne børn i verdens aller fattigste lande. Vi er nemlig blevet erhvervspartner i Dansk Flygtningehjælp, og vil fremover støtte arbejdet med at sikre undervisning til børn i verdens brændpunkter.

“Bevidstheden om at være med til at sikre skolegang og undervisning til mennesker på flugt giver os og vores mange kunder glæde og tilfredshed i hverdagen. Intent i virksomheden oplever vi som ansatte en stolthed over, at vi yder vores. Derfor har vores medabejdere også været positive over for samarbejdet med dnaks flygtningehjælp, og er glade for at arbejde i en virksomhed, som tænker bredere end blot det forretningsmæssige perspektiv” fortæller vores direktør Bernhardt Stranstoft.

Fordi vi arbejder med efter og videreuddanelse er det helt naturligt for os at gå ind og støtte Dansk flygtningehjælps arbejde med uddannelse til børn og unge. Vi ser nemlig uddannelse som nøglen til udvikling, så da vi fik mulighed for at støtte udvikling i verdens brændpunkter med noget vi også står på mål for, så havde vi fundet det perfekte match. Samtidig håber vi at vores samarbejde med Dansk Flygtningehjælp vil være til inspiration for andre virksomheder, så vi allesammen kan støtte de mennesker der bor i verdens brændpunkter.

Læs mere om at støtte dansk flygtningehjælp

Uddannelse er bedste investering i udvikling

Et barns skolegang er en af de bedste investeringer du kan lave i et udviklingsland. Uden uddannelse -ingen udvikling. Børn på flugt er specielt udsatte for at gå glip af at få en uddannelse, og derfor arbejder Dansk Flygtningehjælp specifikt med at hjælpe børn på flugt med at få en uddannelse.

”Efter krige og konflikter genopbygger vi skoler og sikrer, at børnene får en kvalificeret undervisning. Det handler om at give børn og unge en god start på livet, og fordi det arbejde er så centralt for verdens udvikling, så er støtten fra danske virksomheder enormt vigtig,” siger Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

10 % af verdens børn går ikke i skole, og det er disse børn som seminarer.dk i det kommende år arbejder for at hjælpe sammen med Dansk Flygtningehjælp. Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største humanitære organisation og arbejdere i flere end 35 lande.

“Det er vigtigt for os at støtte humanitært arbejde og være med til at gøre blot en lille forskel for mennesker, som har det svært. Vi har valgt Dansk Flygtningehjælp som vores samarbejdspartner, fordi vi oplever en god organisering og er overbeviste om, at vores bidrag kommer frem til dem, vi i sidste ende ønsker at støtte” siger Bernhardt Strandstoft.

Se mere om at blive erhvervspartner med Dansk Flygtningehjælp:

Relevante arrangementer

Ængstelig personlighed – den oversete lidelse
Kursus

Ængstelig personlighed – den oversete lidelse

Jylland & Sjælland

Få redskaber til at hjælpe borgere og patienter med en ængstelig evasiv personlighedsstruktur

Læs mere
Når traumer sætter sig i kroppen
Kursus

Når traumer sætter sig i kroppen

Jylland & Sjælland

Opnå en større forståelse for kroppens reaktioner på traumer, så du kan være med til at styrke trivslen for børn, unge og voksne med traumer. Det sker på denne kursusdag, der tager afsæt i den psykosomatiske traumemodel.

Din underviser er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Gitte Retbøll, og hun sørger for, at du får:

Indsigt i, hvordan du kan tale om traumer og et indblik i, hvordan traumer opstår i barndommen og følger mennesker op igennem livet  Indsigt i, hvorfor det er vigtigt at spørge “Hvad er der sket dig”, når du møder en person med et traume  Indsigt i, hvordan kroppen reagerer på traumer, f.eks. barndomstraumer  Viden om, hvordan traumer sætter sig i kroppen som eksempelvis smerter eller ubehag  Viden om, hvordan smerterne forløses, når traumet behandles 

 

Læs mere
DLD – en overset sproglig udviklingsforstyrrelse
Kursus

DLD – en overset sproglig udviklingsforstyrrelse

Jylland & Sjælland

Det anslås, at 7-8% af alle børn har Developmental Language Disorder (DLD), udviklingsmæssig sprogforstyrrelse. Der er dog tale om et skjult handicap, som ofte er svært at opdage. Tag derfor med på denne temadag, som giver dig kompetencer til at spotte og hjælpe børn og unge med DLD. Mere konkret får du:

Viden om generel og forsinket sprogudvikling hos børn Konkret og håndgribelig viden om DLD Redskaber til at spotte de børn, som har brug for hjælp En lang række konkrete og praksisnære tips til, hvordan du kan hjælpe børn med DLD Gode tips til at finde yderligere viden om DLD

Underviser på dagen er ph.d. og audiologopæd Trine Printz.

Læs mere
Traumer og deres effekt på borgere og fagprofessionelle
Kursus

Traumer og deres effekt på borgere og fagprofessionelle

Jylland & Sjælland

Jo mere du ved og forstår om traumer, des bedre kan du gøre en vedvarende forskel for dine borgere og samtidig passe på dig selv i relationen. Kom derfor med på disse temadage i selskab med Louise Brückner Wiwe, specialist i neuropsykologi og psykopatologi, samt Camilla Bechsgaard, cand.psyk. og VISO-specialist.

Ved at tilmelde dig får du to temadage, hhv. en teoridag og en praksisdag, og efter dagene har du:

Opnået en teoretisk forståelse for sammenhængen mellem traumer og udviklingen af bl.a. hjernen, personlighed, sindslidelser, misbrug og spiseforstyrrelser Fået kendskab til ICD-11’s diagnoser af PTSD og kompleks PTSD og kan anvende analyseredskaber til at skabe overblik over borgernes liv og yde støtte Fået indblik i, hvordan du kan være med til at skabe optimale betingelser for en hverdag, som hjælper til at forstå traumernes effekt på nutiden og mindsker effekterne af borgernes traumehåndtering
Læs mere