Seminarer.dk: Alt i kurser, seminarer, konferencer & uddannelser i 2024

Oplæg med to af de førende eksperter inden for Low Arousal og Low Arousal 2

Vi har fået psykologerne Bo Hejlskov Elvén og Trine Uhrskov til at give os et indblik i de to tilgange, som komplimenterer hinanden i arbejdet med at styrke konflikthåndtering og forebyggelse af magtanvendelse.

Header_Forebyg konflikter
Slide

Høj kvalitet.

”Hele vejen igennem har kommunikationen været venlig og imødekommende. Der har været tjek på alt det praktiske i forbindelse med undervisningsmateriale og program. Underviserene har været meget velvalgte, opdaterede og professionelle. Højt kvalitetsniveau. Tak."

- Elizabeth

Slide

Engagerede og dygtige undervisere

”Jeg kan kun anbefale en uddannelse ved Seminarer.dk. Det er vigtigt, når man i en travl hverdag som pædagog vælger at bruge tid på uddannelse, at det giver mening. Det giver mening, når Seminarer.dk vælger undervisere, som har erfaring med almindelige hverdagsudfordringer, og når underviserne kan relatere og forstå, hvad vi står i til hverdag, og hvad vi har brug for nye værktøjer til.”

- Gitte Pedersen

Slide

“Stor tak til Seminarer.dk for toptjekket og højaktuelt arrangement med en af vor tids allerstørste ledelsestænkere, Amy Edmondson.”

- Betina Rohr, Chefkonsulent hos Syddansk Universitet

Slide

”Indhold af undervisningsmateriale, undervisningsindhold samt underviser var virkelig relevant og godt. Høj faglighed og materiale, som man kan implementere på sin arbejdsplads. (…) Seminarer.dk-teamet var meget imødekommende og opmærksomt på, at vi fik undervisning i gode rammer, og at der var gode pauser til os.”

- Thuy My Huynh Ludwigs, socialpædagog

Slide

”Jeg har deltaget i flere af Seminarer.dk’s kurser, og det er en rigtig god oplevelse hver gang. Godt fagligt indhold – masser af spændende kurser, lækker forplejning og god kommunikation fra Seminarer.dk’s personale. Der har været styr på alle de ydre rammer hver gang. Jeg vender helt sikkert tilbage.”

- Maria Nielsen

Slide

“For det første var seminarlederen på uddannelsen fuldstændig fantastisk til at lede. Hun havde enormt meget struktur, og hun var god til at fikse det, der måtte opstå undervejs. Det er første gang, jeg nogensinde har oplevet én, der er så professionel i sin måde at tackle stort og småt på og får det hele til at køre.”

- Janne Vagn Nielsen, selvstændig

Slide

”Uddannelsen var også godt organiseret, og det var dejligt med en gennemgående værtinde i form af seminarlederen, som var super imødekommende, havde god energi og var omsorgsfuld. Hun gjorde det virkelig godt, så hun skal have ros!”. 

- Lis Nielsen, familieterapeut og sorggruppeleder for børn og unge

Slide

”Jeg er så imponeret over Seminarer.dk. I er professionelle og har så mange kurser på gaden, alle af en vildt høj kvalitet. Det er som, I altid ved, hvad der rører sig, og så er det simpelthen altid så dygtige undervisere. Og der er styr på det hele inde hos jer.”

- Pia Riemer, familiebehandler

Slide

”Seminarer.dk har topprofessionelle undervisere, som er meget velforberedte og kommer med det sidste nye inden for hver deres område.
Man får så meget ud af det!
Kursuslederne er "på" og er ægte interesserede i at yde det bedste for kursisterne på alle fronter.”


- Malene Damgaard Cichosz, pædagog

Slide

”Mange tak for super god og kompetent undervisning. Det har været meget givende, spændende og interessant - tiden er fløjet afsted. Meget velplanlagt.”


- Deltager på Socialpædagogernes e-læringsforløbet om neuropædagogik

Slide

”Mange tak for super god og kompetent undervisning. Det har været meget givende, spændende og interessant - tiden er fløjet afsted. Meget velplanlagt.”


- Deltager på Socialpædagogernes e-læringsforløbet om neuropædagogik

previous arrow
next arrow

Kurser

Gå på opdagelse blandt vores mange kurser, temadage og workshops
Nyeste
Populære
Autisme, tilknytning og traumer
Kursus

Autisme, tilknytning og traumer

Jylland & Sjælland

På dette kursus lærer du at forbedre kontaktevnen og derved samspillet og tilknytningen til mennesker med autismespektrumforstyrrelser. I spidsen for kurset står specialiseret autismekonsulent Nadjia Tamechmecht.

Ved at deltage på denne unikke kursusdag får du bl.a:

Teoretisk og praktisk anvendelig viden om tilknytningsadfærd hos mennesker med autisme Viden om, hvordan udfordringer i kontaktevne og det mellemmenneskelige samspil har en betydning for tilknytning – og hvordan du som fagperson kan arbejde med dette i den daglige pædagogiske praksis Kendskab til, hvordan du skaber sikkerhed og tryggere tilknytning i relation til mennesker med autisme Viden om, hvordan du skaber et traumeinformeret miljø og arbejder med traumer i forhold til mennesker med autisme

Læs meget om arrangementet herunder.

Læs mere
Sådan leder du med mere nærvær og mindre autopilot
Kursus

Sådan leder du med mere nærvær og mindre autopilot

Jylland & Sjælland

En kursusdag om neuroaffektiv ledelse

Ønsker du at lære noget revolutionerende nyt om ledelse af mennesker? Så vær med på denne kursusdag, hvor ledelsescoach og psykoterapeut Peter Kofoed stiller skarpt på neuroaffektiv ledelse. 

Med fra kurset tager du håndgribelige værktøjer, som både du og dine medarbejdere med det samme vil kunne mærke effekten af.

Foruden at blive klædt på med konkrete værktøjer, vil du på kurset:

Blive bevidst om dit personlige lederskab Få indblik i, hvordan dit eget nervesystem spiller sammen med dine medarbejderes, og hvordan en bevidsthed om det kan skærpe fundamentet for den psykologiske tryghed på arbejdspladsen/i dit team/din afdeling Lære at forstå dine egne og medarbejdernes neuroaffektive kompasser bedre Lære, hvordan du kan skabe mødeøjeblikke med dine medarbejdere, som fremmer udvikling og motivation hos dem Blive bevidst om din autoritet og måde at forvalte autoritet på Få konkret, praksisorienteret og forskningsbaseret viden om psykologi, biologi, neurologi og socialpsykologi, som vil give dig en bedre forståelse af dig selv som menneske og som leder

Læs mere om den inspirerende kursusdag herunder.

Læs mere
LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere
Kursus

LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere

Fyn

Oplev to af de førende eksperter inden for Low Arousal og Low Arousal 2, når psykologerne Bo Hejlskov Elvén og Trine Uhrskov deler ud af deres store viden på denne inspirerende kursusdag.

På dagen stiller de skarpt på, hvordan du vha. Low Arousal og Low Arousal 2 kan forebygge og deeskalere konflikter – og dermed skabe større trivsel for dine borgere og dig selv/dine kollegaer.

Du lærer bl.a.:

hvordan vi som professionelle forstår konflikter og problemskabende adfærd hvordan du skaber en udvej for personen med udadreagerende adfærd hvordan du kan arbejde systematisk og metodisk med at forebygge konflikter LA2 som metode til at forebygge magtanvendelse hvorfor metoderne har stor betydning for personalegruppens trivsel

Kom med – du kan læse mere om den særlige kursusdag herunder.

Læs mere
Fra anbragt til MØNSTERBRYDER
Kursus

Fra anbragt til MØNSTERBRYDER

Jylland & Sjælland

Hvordan kan du som fagperson bedst understøtte trivslen og udviklingen for anbragte børn og unge? Dét giver coach og forfatter Thomas de Oliveira sit meget kvalificerede bud på i løbet af denne temadag.

Thomas har selv været anbragt og har på dagen et særligt fokus på at gøre dig klogere på, hvordan du, vha. effektive redskaber, kan gøre en afgørende positiv forskel i børnenes/de unges liv.

Som deltager får du derfor bl.a.:

Bedre forståelse af anbragte børn og unges livsudfordringer En introduktion til effektive coachingværktøjer, du kan anvende til at forstå, støtte og guide anbragte børn og unge Mulighed for casearbejde, hvor du kan afprøve de nye værktøjer og indsigter, du har fået, på nogle af de konkrete situationer og udfordringer, du møder i dit arbejde
Læs mere

Søg kompetencemidler

Er din arbejdsplads’ sparegris til kompetenceudvikling tom? Så har du mulighed for at søge om tilskud gennem en kompetencefond. På denne side har vi samlet nyttig information til dig, der vil søge.

Header_kompetencemidler (003)_ny

Uddannelser

Vi udvikler altid nye uddannelser. Se et udvalg af dem her
Nyeste
Populære
Affektstyring og spændinger i teamet
Uddannelse

Affektstyring og spændinger i teamet

Sjælland

Er der noget positivt at hente i de spændinger og konflikter, som kan opstå ifm. samarbejde? Ja – og dét dykker vi ned i på denne kursusdag med mediatorer og undervisere i konfliktteori, Thor Clasen Jonasen og Kåre Wangel.

Sammen zoomer de ind på, hvordan du og dine kollegaer håndterer konflikter hensigtsmæssigt, så I sammen kan lære af det, konflikten egentlig handler om.

Når du deltager på kursusdagen, får du derfor bl.a.:

En forståelse af, hvorfor vi undgår konflikter, indtil de har vokset sig langt større, end de behøver, og hvad vi kan gøre ved det To essentielle analyseredskaber, som vil hjælpe dig til at forstå konflikter bedre Konkrete redskaber til at kunne stå i ubehaget af følelser, der brager løs Tre simple tricks til mødeledelse, som kan øge den psykologiske tryghed i teamet Trin-for-trin faciliteringsredskaber til at tale om spændinger og konflikter, så snart de opstår
Læs mere
Certificeret pårørendevejleder
Uddannelse

Certificeret pårørendevejleder

Jylland

Bliv uddannet pårørendevejleder på denne nye praksisnære uddannelse udviklet i samarbejde med Hanne Gullestrup, cand.mag., og Helle Lindgaard, cand.psych. og ph.d.

Med uddannelsen i rygsækken bliver du i stand til at sætte pårørendes trivsel på dagsordenen og styrke pårørendesamarbejdet.

Mere konkret tager du bl.a. fra uddannelsen med:

Viden om pårørendes ressourcer, belastninger og behov Færdigheder i at etablere og facilitere støttenetværk for pårørende Færdigheder i at kende eget ansvar og muligheder i rollen som pårørendevejleder Kompetencer i at støtte pårørende og give redskaber til egenomsorg i dennes aktuelle livssituation Kompetencer i at kommunikere empatisk og præcist i mødet med pårørende, der søger hjælp Kompetencer i at varetage funktionen som pårørendevejleder i sundheds- og omsorgsregi

Rul længere ned på siden og få meget mere at vide om uddannelsen.

Læs mere
Når naturen heler barndomstraumer
Uddannelse

Når naturen heler barndomstraumer

Fyn

– Understøt den helende proces gennem ophold, leg og bevægelse i naturen

Vores nye uddannelsesforløb, ledet af psykoterapeuterne Jette Rønn Smits og Inge Svane, udforsker, hvordan naturen kan være en transformerende kraft i helingsprocessen for børn og unge med traumer.

Deltagere vil:

Lære at anvende naturen til at hjælpe børn og unge med at regulere deres nervesystem og finde ro. Opnå færdigheder i at bruge leg og bevægelse i naturen som redskaber til at styrke børn og unges følelsesmæssige og fysiske velbefindende. Få indsigt i hvordan sociale relationer og fællesskaber kan understøtte helingsprocessen.

Uddannelsen er skræddersyet til fagprofessionelle, der ønsker at integrere naturbaseret terapi i deres arbejde med traumatiserede børn og unge, og tilbyder praktiske øvelser samt teoretisk forståelse for naturens helende potentiale.

 

Læs mere
Søvnvejleder i praksis
Vejlederuddannelse

Søvnvejleder i praksis

Jylland

Søvn er grundstenen i vores sundhed og trivsel. Alligevel er den ofte et underbelyst område i diverse sundhedsfremmende indsatser – og dét på trods af, at mange mennesker har søvnudfordringer. Der er således brug for viden og redskaber til at hjælpe søvnen på vej, og det får du på dette forløb til søvnvejleder.

I spidsen for det står søvnkonsulenterne Birgit Ingemann Knudsen og Maja Bjerregaard Kubel Olesen, og de sørger for, at du:

Får grundlæggende viden om søvn Kan spotte søvnudfordringer Kan vejlede mennesker med søvnudfordringer – både på hold og individuelt – så deres livskvalitet øges markant Kan bruge søvndagbøger som et aktivt redskab Kan udregne søvnindeks og dermed dokumentere din indsats

Interesseret i at vide mere? Så læs med lige herunder

Læs mere

E-læring

Vi udvikler altid nye e-læringsmuligheder. Se dem her
Nyeste
Populære
Håndtering af adfærdsproblemer – digital lektion med Bo Hejlskov
Digital lektion

Håndtering af adfærdsproblemer – digital lektion med Bo Hejlskov

Varighed: ca 1½ time. I denne lektion med Bo Hejlskov Elvén kan du lære teknikker til adfærdsregulering for personer med ADHD og lignende udfordringer.

Du får en dybdegående introduktion til pædagogikkens historie, der strækker sig fra de tidlige filosofiske grundlag i antikkens Grækenland til moderne pædagogiske perspektiver på etik og moral. Derudover udforsker vi strategier til at støtte børn, unge og voksne i at regulere deres følelser og adfærd, samt diskuterer de mest effektive evalueringsmetoder for at fremme motivation og struktur i dagligdagen.

Lektionen varer ca. 1½ time og giver dig:

Indblik i, hvad der er særligt ved adfærdsproblemer Indsigt i, hvordan du som fagprofessionel forholder dig til adfærdsproblemer Viden om, hvad vi kan gøre ved adfærdsproblemer

Målgruppe: Lektionen er målrettet fagprofessionelle, der arbejder med børn, unge eller voksne med ADHD. Er du som forælder/pårørende interesseret i en eller flere af lektionerne, og mener du, at du kan drage nytte af indholdet, er du naturligvis også velkommen til at gennemføre lektionen.

Læs mere
Psykologi, kognition og kognitiv terapi
Digital lektion

Psykologi, kognition og kognitiv terapi

Varighed: ca. 1 time. Her finder du vores digitale lektioner med psykolog Anne Dorthe Hasholt, der underviser dig i psykologi, kognition, kognitiv terapi, m.v.

Læs mere
Praksisnær neuropædagogik
Kursus

Praksisnær neuropædagogik

Med dette e-læringskursus får du viden om neuropædagogik med fokus på praksis, herunder konkrete neurofaglige redskaber og strategier til implementering af den neuropædagogiske tankegang i arbejdet med mennesker med dysfunktioner i hjernen.

Dine undervisere, Susanne Bommelund og Bente Juul fra Hjerneskadecentret i Odense har mere 25 års specialistvirke på området.

Forløbet er 100% digitalt med faglige videooplæg, praksiseksempler og redskaber og bidrager til en faglig styrket pædagogisk praksis.

I e-læringskurset får du: – Forståelse for anvendelse af en neuropædagogisk tilgang i teori og praksis – Undervisning i neurofaglige redskaber, der kan styrke dit daglige arbejde – Adgang til refleksionsøvelser, slides, cases og implementeringsstrategier – Mulighed for at downloade neurofaglige redskaber til brug i egen praksis

Læs mere
Bliv certificeret børne-stressvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere

Artikler

Læs de nyeste artikler - helt gratis!
Nyeste
Populære
Smølfespark, stress & søheste: Stress sidder i kroppen, så den skal med i ligningen, når børn & unge mistrives

Smølfespark, stress & søheste: Stress sidder i kroppen, så den skal med i ligningen, når børn & unge mistrives

Børn og unges trivsel har desværre været nedadgående i de sidste mange år. Hvorfor er der ikke et entydigt svar på, ligesom der ikke findes ét svar på, hvordan de igen får det godt. Fysioterapeut Pernille Thomsen oplever dog, at kroppen ofte får alt for lidt fokus i arbejdet med at styrke børn og unges trivsel. Her slår hun derfor et slag for det arbejde og fortæller om stress, nervesystemet og behandlingstilgangen ”Søhestemad”.

Alle nyheder
Læs mere
Dina & Amanda er med til at lægge kimen til psykologisk tryghed på deres arbejdsplads

Dina & Amanda er med til at lægge kimen til psykologisk tryghed på deres arbejdsplads

Dina Milword Lorentzen og Amanda Dahl Mathiesen er administrative medarbejdere i Center for Børn, Unge og Familier i Faxe Kommune – og i 2023 blev de uddannet certificerede practitioners i The Fearless Organization Scan og skal nu stå for at facilitere arbejdet med psykologisk tryghed i organisationen. Læs her om deres oplevelse med uddannelsesforløbet, og hvordan arbejdet med psykologisk tryghed er blevet modtaget af deres kollegaer.

Alle nyheder
Læs mere
Sansemodulering – Lær at styrke trivslen ved hjælp af sansemodulerende teknikker

Sansemodulering – Lær at styrke trivslen ved hjælp af sansemodulerende teknikker

I denne artikel udforsker vi sansemodulerende teknikker, essentielle for at hjælpe personer med psykiske lidelser, autisme, ADHD, eller demens. Vi giver indblik i ergoterapeut Charlotte Andersens metoder til at bearbejde sanseindtryk og fremme trivsel. Lær om nervesystemets stressreaktioner og teknikker til selvregulering.

Alle nyheder
Læs mere
Hvad er kimen til forråelse – og hvordan undgår vi den?

Hvad er kimen til forråelse – og hvordan undgår vi den?

Når gode mennesker handler dårligt – f.eks. inden for relations- og omsorgsarbejde – kan det bunde i forråelse: en lumsk følelse, der kan få os til at smide det moralske kompas ud ad vinduet, og som både skal og kan bekæmpes. I denne artikel dykker vi ned i, hvad forråelse er for en størrelse, og hvordan den kan forebygges og håndteres.

Alle nyheder
Læs mere
Relationsarbejde – “Mellem empati og udmattelse” undgå omsorgstræthed i dit arbejde

Relationsarbejde – “Mellem empati og udmattelse” undgå omsorgstræthed i dit arbejde

Gå i dybden med relationsarbejde og dets uundværlige rolle i samfundet, samt de skjulte udfordringer, der kan føre til omsorgstræthed. Læs videre og få indsigt i, hvordan du kan styrke relationsarbejdet, samtidig med at du beskytter dig selv mod omsorgstræthed og udbrændthed.

Børn & unge
Læs mere
Den Kloge Krop – Kroppens intelligens kan hjælpe os til at tage vare på os selv i det relationelle arbejde

Den Kloge Krop – Kroppens intelligens kan hjælpe os til at tage vare på os selv i det relationelle arbejde

Hvad er embodiment? Og hvordan kan tilgangen hjælpe til at forebygge og håndtere omsorgstræthed? Det forklarer psykoterapeut Maja Pålsson i denne lille artikel.

Alle nyheder
Læs mere
Behandling af ADHD – Lær om mulige ADHD behandlinger fra Dr. Russell Barkley

Behandling af ADHD – Lær om mulige ADHD behandlinger fra Dr. Russell Barkley

Behandling af ADHD er mere end bare medicin; det er en rejse mod forståelse, accept og korrekt intervention. I denne artikel vil du lære om ADHD's mange facetter, dets indvirkning på forskellige aldersgrupper, og hvordan tidlig og skræddersyet ADHD behandling kan gøre en verden til forskel. Med indsigt fra den førende ekspert, Dr. Russell Barkley, vil du blive bedre rustet til at forstå, støtte og hjælpe borgere med ADHD.

Børn & unge
Læs mere
ADHD hos piger: Se bag om adfærden og opdag de mere subtile symptomer

ADHD hos piger: Se bag om adfærden og opdag de mere subtile symptomer

ADHD, en almindeligt diagnosticeret neurobiologisk forstyrrelse, har længe været forbundet med forestillinger om urolige drenge. Men hvad sker der, når symptomerne ikke er så tydelige? I denne artikel dykker vi ned i hvordan ADHD præsenterer sig hos piger, fra subtile symptomer til de unikke sociale og akademiske udfordringer de står overfor. Ved at forstå disse kønsspecifikke nuancer kan vi tage skridt mod en mere præcis diagnose og effektive interventionsstrategier. Læs videre for at opdage den ofte oversete verden af piger med ADHD.

Børn & unge
Læs mere
Metakognitiv Terapi: Overvind Angst Trin for Trin

Metakognitiv Terapi: Overvind Angst Trin for Trin

Metakognitiv terapi er en banebrydende tilgang til at håndtere angst. Men hvordan adskiller den sig fra andre terapiformer, og hvorfor er den så effektiv? I denne artikel dykker vi ned i metakognitiv terapis kerneprincipper, dens forskningsbaserede fordele, og hvordan den kan berige både terapeuters og patienters liv.

Angst kurser og uddannelser ved Seminarer.dk
Læs mere