Børn, fysioterapi og ADHD – digital lektion med Pernille Thomsen
ADHD og fysioterapi
E-læring

Børn, fysioterapi og ADHD – digital lektion med Pernille Thomsen

Varighed: ca. 1 time. I denne lektion præsenterer fysioterapeut Pernille Thomsen dig for effekten af fysisk aktivitet hos børn med ADHD, og hvorfor fysisk aktivitet er en vigtig del af behandlingen af børn med ADHD – samt hvordan vi forholder os til ADHD ud fra et bio-psyko-socialt perspektiv.

I lektionen får du viden om neurofysiologien bag ADHD og hjernens reaktioner på stresspåvirkning. Du får introduceret et sprog, der gør det håndgribeligt at snakke med børnene om hjernens funktioner. Derudover præsenterer hun konkrete forslag til, hvordan du som fagprofessionel inddrager aktivitet i hverdagen og derigennem bringer ro i børnenes sansesystem.

I lektionen får du:

  • Indblik i neurofysiologien bag ADHD
  • Viden om neurotransmittere
  • Viden om spejlneuroner
  • Indsigt i øvelser, du kan lave sammen med børnene

Målgruppe: Lektionen er målrettet fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge med ADHD. Er du forælder/pårørende kan du også drage nytte af indholdet og blive inspireret af viden og øvelser, som du kan lave med barnet/den unge.

Vil du lære endnu mere om ADHD?

Bliv certificeret vejleder i ADHD hos Seminarer.dk

Gennem vores enestående online uddannelsesprogram ledet af Dr. Russell Barkley, en globalt anerkendt autoritet inden for ADHD-feltet, kan du blive certificeret ADHD-vejleder. Vores omfattende uddannelse tilbyder dig omkring 30 timers undervisning med Dr. Barkley og et team af danske specialister, herunder psykolog Bo Hejlskov Elvén, overlæge Per Hove og fysioterapeut Pernille Thomsen. Dette program dækker essentielle emner som:

  • ADHD's effekt på eksekutive funktioner
  • Diagnosens indflydelse på livsbetingelser for børn, unge og voksne
  • Forståelse for medicinske og psykosociale behandlinger samt deres virkninger
  • Komorbide forstyrrelser
  • Den udviklingsmæssige forstyrrelse SCT (Sluggish Cognitive Tempo)

Gennemførelse af hele uddannelsen kvalificerer dig til at blive en certificeret ADHD-vejleder, udstyret med dybdegående viden og praktiske færdigheder til at støtte individer med ADHD.

Underviser

Pernille-Thomsen
Klik for at se
samvær_portræt_af_pige
Klik for at se
Pernille-Thomsen
Pernille Thomsen
FYSIOTERAPEUT, MASTER I SUNDHEDSPÆDAGOGIK OG EKSTERN LEKTOR VED FYSIOTERAPEUTUDDANNELSEN
Til daglig driver Pernille klinikken PernilleFys, hvor hun primært møder børn, som har behov for øvelser til at sænke et overbelastet nervesystem. Pernille Thomsen er forfatter til bogen Børn, stress og søhestemad (2020) og medforfatter til Du skal huske at fodre din søhest (2017), skrevet i samarbejde med psykolog Charlotte Bjerregaard.

Pernille Thomsen er også medudvikler og underviser på vores uddannelse Certificeret bio-psyko-social børnestressvejleder sammen med Charlotte Bjerregaard, hvilken Pernille bl.a. har udtalt sig om i "Vi bliver nødt til at stå sammen i professionerne".
samvær_portræt_af_pige
Bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder
Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv børne-stressvejleder
Vores uddannelse Certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder sætter fokus på børn og unges mistrivsel. Med den digitale certificeringsuddannelse på 70+ timer  kan du som fagprofessionel få praksisnære kompetencer til at skabe en hurtig og effektiv helhedsindsats for børn og unge, der udviser stresssymptomer og afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever.

Læs mere om uddannelsen som børne-stressvejleder.