Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet - Seminarer
Header2_Forebyg omsorgstræthed
Personlig udvikling
Kursus

Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet

I det daglige arbejde inden for socialpædagogik og omsorgsfeltet er nærvær og omsorg to uundværlige elementer. Men disse nøglekvaliteter kan med tiden føre til omsorgstræthed og udbrændthed. Hvordan bevarer du din mentale og fysiske trivsel, så du kan fortsætte med at yde den bedste omsorg?

Oplev underviser Maja Pålsson, psykomotorisk terapeut og psykoterapeut MPF, på dette kursus dedikeret til at udforske og forstå de dybere lag af relationsarbejdet gennem en kombination af teori og praksis. Du får bl.a.:

 • Viden om kroppens intelligensformer gennem begrebet embodiment
 • Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke dit nærvær
 • Skærpede relationskompetencer i praksis
 • Forståelse af dine egne reaktionsmønstre i mødet med borgeren
 • Strategier til at styrke dit nærvær og undgå at blive følelsesmæssigt drænet

Tilmeld dig og dine kollegaer her på siden.

Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet

Arbejder du inden for det socialpædagogiske felt, ældre- eller omsorgsområdet, er relationen til borgeren et helt centralt og meningsfyldt element i din faglige tilgang. Omsorg og nærvær er vigtige kvaliteter i mødet med borgerne, men netop denne del af relationsarbejdet kommer med risiko for omsorgstræthed og udbrændthed. På denne kursusdag lærer du mere om, hvorfor din egen trivsel og balance er det vigtigste redskab i hverdagen. Du r på kurset nye metoder til selvregulering og konkrete redskaber, du kan implementere i din hverdag samt en øget forståelse af dine egne reaktionsmønstre i relation til borgeren.

Få nye redskaber til at styrke dit kropslige og mentale nærvær, og bliv bedre til at tage vare på dig selv i hverdagens relationsarbejde

Kunsten at være sig selv sammen med andre har været et tema siden tidernes morgen. Vores krop, psyke og nervesystem er skabt til at indgå i sociale forbindelser og samspil med andre mennesker. Sammen med Maja Pålsson, psykoterapeut og master i psykologi, dykker vi ned i, hvad der er på spil i en relation, ud fra viden om hjernens udvikling og nervesystemets rolle for vores sociale intelligens. Dagen er en kombination af teori og praksis, hvor vi med udgangspunkt i de neuroaffektive og tilknytningspsykologiske perspektiver afprøver konkrete metoder til at træne og afbalancere nervesystemet, så det er fintunet til at fornemme os selv og andre.

Embodiment er både et perspektiv og en praksis, som styrker vores evne til at integrere og bruge vores kropslige, følelsesmæssige og mentale intelligens. Vi kommer til at arbejde med sansninger, mavefornemmelser og grundfølelser i praksis for at få indsigt i egne reaktionsmønstre og øve praktiske færdigheder til øget nærvær og selvregulering.

Hvis du har indsigt i dine egne reaktioner og grundfølelser i det relationelle møde, vil du få et stærkere grundlag for at vedligeholde relationen, skabe udvikling hos borgeren, styrke din egen trivsel og undgå omsorgstræthed. Derfor træner vi også det konkrete nærværs færdigheder, så du bedre kan tage vare på dig selv og samtidig være til stede for dine omgivelser.

Udbytte:

 • Viden om kroppens intelligensformer gennem begrebet embodiment
 • Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke dit nærvær
 • Viden om vores nervesystemers samspil og den sociale intelligens
 • Skærpede relationskompetencer i praksis
 • Forståelse af dine egne reaktionsmønstre i mødet med borgeren
 • Strategier til at styrke dit nærvær og undgå at blive følelsesmæssigt drænet
 • Indsigt i, hvordan du skelner mellem egne og andres følelser

Målgruppe 

Kurset henvender sig til alle professionelle, hvor relationen til borgeren er en central del i arbejdet. Det kan være, at du arbejder i det socialpædagogiske felt, med børn og unge eller inden for ældre-, sundheds- eller omsorgsområdet.  

Kursusdagen er en kombination af teori og praksis, og der vil på dagen være indlagt tid til afprøvning af øvelser.

Dagens underviser

Maja Paalsson underviser på naturterapi uddannelse
Klik for at se
Maja Paalsson underviser på naturterapi uddannelse
Maja Pålsson
Psykoterapeut MPF og Master i psykologi
Maja Pålsson er psykomotorisk terapeut og psykoterapeut MPF og har egen praksis på Fyn.
Hun har 20 års erfaring med at undervise i sammenhængen mellem krop-psyke og embodiment. Maja underviser desuden i kropsterapi, naturterapi og regenerativ ledelse.
TID & STED:
Det sker:
Den 27. februar 2024 på Scandic Hvidovre
Den 29. februar 2024 på Scandic Kolding

Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.380, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for yderlige rabatmuligheder.