Manipulerende adfærd - Kursusdag med psykolog Anja Leavens
Manipulerende adfærd
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Kursus

Manipulerende adfærd

Lær, hvordan du spotter og tackler psykologisk manipulation, når psykolog Anja Leavens deler ud af sin store viden og konkrete redskaber på denne kursusdag.

Du opnår bl.a.:

 • Indsigt i, hvordan du genkender og spotter manipulerende adfærd. Hvilke signaler, psykologiske mekanismer og handlemønstre skal du være opmærksom på?
 • Viden om, hvad der kendetegner en manipulerende persons karakteristika og adfærd
 • Indsigt i forskellige psykologiske taktikker, der ligger bag manipulerende adfærd, f.eks. gaslighting, projektion, løgne, trusler og psykologiske fordrejninger
 • Viden om magt og afmagt i relationen. Hvad er der på ”spil” i relationen?
 • Redskaber til, hvordan du håndterer manipulerende adfærd, herunder fokus på mestringsteknikker, grænsesætning, selvbeskyttelse og slitagepunkter

De første 2 hold blev udsolgt. Skal du med til december 2022? Tilmeld dig her på siden. 

Få redskaber til professionel håndtering af destruktiv manipulerende adfærd

I det daglige bliver vi påvirket af andres holdninger, meninger, adfærd og strategier. Oftest er der tale om en ligeværdig udveksling, men nogle gange står man tilbage med en følelse af at være blevet snydt, rykket på, ændret eller manipuleret uden egentlig at kunne sætte fingeren på, hvad der skete i interaktionen med det andet menneske.

Psykologisk manipulation handler om at påvirke og kontrollere andre ved at lyve og bevidst vildlede. I starten er der ofte masser af ros, overfladisk charme og medfølelse i relationen – men det er alt sammen en del af et psykologisk spil med henblik på at opnå noget til egen fordel. Og bag ”masken” gemmer sig løgne, bedrag og udnyttelse.

Manipulerende adfærd kan være så destruktiv, at det truer psykisk velbefindende. Derfor er det et vigtigt fænomen at kende til i det professionelle arbejde med mennesker, der udviser denne adfærd. Gennem øget viden og helt specifikke redskaber ruster vi os bedst muligt til at håndtere de psykologiske mekanismer og handlemønstre, som kan være på ”spil” i interaktionen. Samtidig skal vi også passe på os selv, så vi ikke bliver ”blinde” eller mister os selv og vores dømmekraft.

Dagens indhold

På denne kursusdag sætter psykolog Anja Leavens fokus på psykologisk manipulation. Hvad er manipulerende adfærd, og hvordan virker den? Hvilke mekanismer er i ”spil”, og hvordan kan vi forstå dem og beskytte os imod dem? Er det en særlig type menneske, der manipulerer, og skal man være en særlig type for at blive påvirket af det? Dette er nogle af de emner, som Anja Leavens kommer omkring på kursusdagen.

Udbytte

 • Viden om psykologisk manipulation
 • Indsigt i, hvordan du genkender og spotter manipulerende adfærd. Hvilke signaler, psykologiske mekanismer og handlemønstre skal du være opmærksom på?
 • Viden om, hvad der kendetegner en manipulerende persons karakteristika og adfærd
 • Indsigt i forskellige psykologiske taktikker, der ligger bag manipulerende adfærd, som f.eks. gaslighting, projektion, løgne, trusler og psykologiske fordrejninger
 • Viden om magt og afmagt i relationen. Hvad er der på ”spil” i relationen?
 • Redskaber til, hvordan du håndterer manipulerende adfærd, herunder fokus på mestringsteknikker, grænsesætning, selvbeskyttelse og slitagepunkter
 • Indsigt i den manipuleredes rolle: Hvem er særlig udsat for manipulation? Og hvad er følgevirkningerne?

Målgruppe

Kurset er for dig, som i dit arbejde kommer i berøring med borgere/patienter/klienter, der udviser en manipulerende adfærd, og derfor ønsker mere viden og bedre redskaber til at genkende og håndtere adfærden.

Dagens underviser

Anja Leavens
Anja Leavens
CAND. PSYCH. AUT. MED EGEN PRAKSIS OG KONSULENTVIRKSOMHED
Anja Leavens har speciale i personlighedsforstyrrelser, hvor særligt den dyssociale personlighedsstruktur og deraf følgende problematikker har været i fokus. Hun arbejder blandt andet tæt sammen med Kriminalforsorgen i forhold til både forsorgens forskellige personalegrupper og de indsatte. Hun har indgående terapeutisk erfaring, hvor hovedvægten af klientgrupper kommer fra ekstreme miljøer. Anja Leavens har stort kendskab til forskellige problemstillinger med borgere i offentlig regi og er en særdeles erfaren underviser.
TID & STED:
Vælg mellem:
Den 12. december 2022 på Scandic Kolding
Den 15. december 2022 på Scandic Hvidovre


Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.080, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulige rabatter:
Maillisterabat (10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan din arbejdsplads få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for yderlige rabatmuligheder.

FAQ om manipulerende adfærd

Hvad er manipulerende adfærd?

Manipulerende adfærd er en form for interaktion, hvor en person forsøger at få andre til at gøre noget, de ellers ikke ville gøre, ved f.eks. at bruge tricks, bedrag eller trusler. Det kan være både bevidst og ubevidst.

Hvordan kan man genkende manipulerende adfærd?

Der er mange forskellige former for manipulerende adfærd, men nogle almindelige tegn kan være, at personen forsøger at skjule sandheden, skaber skyld eller usikkerhed hos andre eller bruger trusler eller ultimatummer. På dette kursus får du bl.a. indsigt i, hvordan du spotter og genkender manipulerende adfærd.

Hvordan kan man håndtere manipulerende adfærd?

Det kan være svært at håndtere manipulation, fordi vedkommende, som manipulerer, ofte er meget dygtig til at skjule sine handlinger. Nogle ting man kan gøre er dog at forsøge at sætte grænser for, hvad man accepterer, og at være opmærksom på tegnene på manipulering.

På dette kursus sætter vi bl.a. fokus på, hvordan du kan håndtere manipulerende adfærd.

Er manipulerende adfærd altid ondskabsfuld?

Nej, hensigten er ikke nødvendigvis ondskabsfuld. Nogle gange kan folk manipulere uden at vide det, eller fordi de tror, det er den bedste måde at få, hvad de vil have. De kan også manipulere, fordi de mener, at de i sidste ende gør andre en tjeneste ved at få dem til at gøre/sige noget bestemt. Selvom hensigten kan være god, kan manipulerende adfærd dog stadig være ubehagelig og måske ligefrem skadelig.

Er manipulerende adfærd kun i relationer?

Nej, det kan forekomme i alle slags relationer og situationer, inklusiv arbejdsmæssige, familiære, sociale og romantiske relationer. Det kan også forekomme i politik, reklame og andre professionelle sammenhænge, hvor folk forsøger at få andre til at gøre noget, de ellers ikke ville gøre. Det er vigtigt at være opmærksom på tegnene på manipulering og lære at sætte grænser for, hvad man accepterer, for at beskytte sig selv mod manipulering. På dette kursus fokuserer vi især på, hvordan du kan bruge redskaberne i professionelt øjemed.