Når en stjernemand styrker dialogen - Seminarer
grafisk facilitering
Information

Vælg venligst hold herunder:

Mulig rabat

Loyalitetsrabat (op til 10 %)
Maillisterabat (op til 10 %)
Prisekskl. moms
3.088 DKK
Børn & unge
Kursus

Når en stjernemand styrker dialogen

Vi husker langt bedre, når der bliver sat billeder på ord – og derfor lærer du på dette kursus, hvordan du arbejder med grafisk facilitering i det pædagogiske arbejde.

Dit udbytte er mere konkret, at:

  • Du lærer simpel tegneteknik og visuelle metoder, der kan bruges til at understøtte det pædagogiske arbejde
  • Du får viden om den visuelle hjerne, hvorfor visuelle metoder virker og inspiration til, hvordan du kan bruge grafisk facilitering i dit arbejde
  • Du kommer godt i gang med selv at tegne og visualisere, så du kan fortsætte arbejdet derhjemme

Dine undervisere er visuel udviklingsagent Marie Lørring Dahl og kreativ facilitator samt pædagogisk antropolog Pia Vinther Dyrby.

Visualisering fremmer forståelse og læring

1000 ord

Vi kender godt ordsproget og har hørt det mange gange før, og det er med god grund! For forskningen viser, at vi optager billeder 60.000 gange hurtigere end tekst. Har du for eksempel oplevet, at du har arbejdet med en person, hvor du har brugt grafiske virkemidler, og oplevet at samtalen er blevet styrket, og at barnet, den unge eller den voksnes forståelse af budskabet er blevet øget?

Netop fordi billeder opfattes hurtigere end tekst eller tale, så er grafisk facilitering et stærkt virkemiddel i den kommunikation, vi har med vores børn, unge eller voksne. Og når vi understøtter vores kommunikation med billeder, er der større sandsynlighed for, at vores budskab bliver modtaget og husket.

På denne workshop bliver du introduceret til metoden grafisk facilitering og anvendelsen af visuelle virkemidler i pædagogisk arbejde. Vi tegner sammen og øver os i at kombinere ord og billeder. Det foregår i et energifyldt tempo – og så er det ikke mindst rigtig sjovt. Vi udvikler sammen ideer til, hvordan du kan tegne og visualisere i arbejdet med børn, unge og brugere, i forældresamarbejdet, med kollegerne og meget mere.

Udbytte

  • Du lærer simpel tegneteknik og visuelle metoder, der kan bruges til at understøtte det pædagogiske arbejde
  • Du får viden om den visuelle hjerne, hvorfor visuelle metoder virker og inspiration til, hvordan du kan bruge grafisk facilitering i dit arbejde.
  • Du kommer godt i gang med selv at tegne og visualisere, så du kan fortsætte arbejdet derhjemme.

Program formiddag: 
Visualisering fremmer forståelse og læring – og du bliver klogere på hvorfor og hvordan. Med tuschen i hånden bliver du guidet igennem simple tegneteknikker. Du lærer at tegne mennesker, kommunikation og kontekst. Vi udvikler sammen pædagogiske ikoner og begreber, som du kan få brug for at tegne i din praksis. Formiddagen indeholder også kortere oplæg omkring det visuelle sprog og den visuelle hjerne.

Program eftermiddag: 
Underviserne sætter grafisk facilitering i spil i pædagogiske praksis – og du får gode ideer til, hvordan du kan bruge grafisk facilitering i det pædagogiske arbejde og mulighed for at arbejde med dine egne ideer. Det kan være, du får lyst til at bruge visuelle virkemidler i samtaler med børn, unge og brugere eller bruge det i arbejdet med den pædagogiske læreplan, i udviklingen af en evalueringskultur eller til at skabe dynamiske personalemøder.

Hvad er grafisk facilitering?  
Grafisk facilitering er en kommunikationsmetode og et visualiseringsværkstøj. Det handler om at gøre processer lettere ved at kombinere ord og billeder. I pædagogisk arbejde vil vi noget med nogen. Ved at kombinere ord med billeder bliver det nemmere (og sjovere) for os at se, hvad vi vil med hinanden, og hvor vi er på vej hen.

Målgruppe
Dagen er til dig, der arbejder med børn, unge og voksne, hvor grafiske virkemidler vil hjælpe dialogen. Dagen henvender sig både til dig, der har praksiserfaring og ledelseserfaring inden for det pædagogiske område.

Dagens undervisere

Marie-Lorring-Dah
Marie Lørring Dahl
Visuel udviklingsagent
Marie Lørring Dahl driver virksomheden www.udviklingsrum.dk, der arbejder med at udvikle, synliggøre og dokumentere pædagogisk arbejde. Ved hjælp af visuelle virkemidler og grafisk faciliterede processer og samtaler hjælper hun pædagogiske ledere og deres personale med at sætte ord på og skabe fælles billeder af den pædagogiske mening og retning.

Marie er uddannet grafisk facilitator, cand. pæd. i Pædagogisk Psykologi og pædagog. Hun har tidligere arbejdet som pædagogisk konsulent, ledelses- og organisationskonsulent, leder, pædagog og støttepædagog.
Pia-Vinther-Dyrby
Pia Vinther Dyrby
Kreativ facilitator og pædagogisk antropolog 
Pia Vinther Dyrby har erfaring fra det pædagogiske område og i at arbejde visuelt og facilitere processer i pædagogisk praksis. Pia har bl.a. arbejdet i Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), hvor hun har udviklet materialer, processer og redskaber til dagtilbudsområdet og trækker på grafisk facilitering og designtænkning i sin tilgang. Pia er uddannet pædagog og cand. pæd. i pædagogisk antropologi og har desuden arbejdet som konsulent i Lederforeningens sekretariat i BUPL og som pædagog, støttepædagog og souschef i en integreret institution.  
TID & STED:
Vælg mellem:
Den 14. december 2021 Scandic Kolding
Den 16. december 2021 Scandic Hvidovre


Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.088, - ekskl. moms.

Prisen er inkl. hæftet, ”Tegn og visualisér” samt tusher til dagens øvelser. Prisen er desuden inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum. 

Mulig rabat:
Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan I få rabat. Læs mere under loyalitetsrabat.
Maillisterabat (op til 10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat allerede ved første tilmelding.