Skab RO hos borgere med psykiske lidelser - Seminarer
rolates
Personlig udvikling
Kursus

Skab RO hos borgere med psykiske lidelser

Kom med på dette kursus og få en praksisnær introduktion til træningsmetoden RO-lates, som genskaber kontakten til kroppen.

Når du deltager på kurset, opnår du:

  • Viden om sammenhængen mellem krop og sind
  • Konkrete redskaber til, hvordan du arbejder ud fra metodens principper
  • Mulighed for at afprøve metoden i praksis

Få mere at vide på siden herunder.

Skab RO hos borgere med psykiske lidelser

Mange borgere med psykiske lidelser har en tendens til at være meget i hovedet og mindre i kroppen. Det skaber en ubalance i den mentale og fysiske tilstand.  

RO-lates gør det muligt at arbejde med mentale udfordringer gennem lette fysiske øvelser. 

Med RO-lates lærer du borgerne, hvordan man med simple øvelser og greb kan fornemme kroppens tilstand igen.  Mange borgere mister fornemmelsen af kroppens afgrænsninger i forbindelse med et overbelastet nervesystem. Nogle borgere er overopmærksomme på kroppen, mens andre føler sig afkoblede eller ligefrem uden fornemmelse af, hvor i verden de og deres krop befinder sig.  

Gennem RO-lates-træning øger borgeren sin kropsfornemmelse og skaber en balance mellem krop og sind. Denne træning beroliger nervesystemet og egner sig derfor til en bred vifte af borgere med psykiske udfordringer – både lette og svære udfordringer.  

På dette kursus har vi fokus på sårbare unge mennesker med stress, psykiske lidelser og andre mentale funktionsnedsættelser – men metoden kan let overføres til andre målgrupper. Kurset giver dig teoretisk viden og baggrund for metoden, understøttet af teori om sammenhængen mellem kroppens reaktion på den mentale tilstand. Derudover får du konkrete redskaber til, hvordan du arbejder ud fra metodens principper hos dine borgere samt øget bevidst om sammenhængen mellem sind og krop. Desuden får du viden om, hvordan du øger trivslen mellem både fysisk og mental udfoldelse. Dagen byder også på øvelser i praksis, så du får mulighed for at komme på gulvet og afprøve metoden.

På kurset får du:   

  • Introduktion til metoden, herunder kommer vi bl.a. ind på nervesystemet, hjernebølger, de metakognitive principper, grounding, kropsholdning og metakognitive meditationsteknikker
  • Viden om sammenhængen mellem krop og sind samt betydningen af balance i dem begge
  • Mulighed for at afprøve metoden i praksis

 

Hvad er RO-lates?

Det er en træningsform, som er udviklet af Charlotte Ander Ernsø. Metoden tager afsæt i den metakognitive terapi, neurovidenskab, fysiologi, biologi og recovery-tilgangen kombineret med øvelser, der understøtter kropsholdningen og balancen i kroppen. Metoden forener mentale og fysiske øvelser. Øvelserne er med til at udvikle nye spor i hjernen, der faciliterer til ro samt mental og fysisk trivsel.  

Metoden er bygget op på følgende måde: Introduktion til dagens tema, groundende øvelser, holdningskorrigerende øvelser, udspænding af væv som faciliterer ro, meditation med afsæt i den metakognitive metode, opsamling på dagens session.  

NB: Træningen skal selvfølgelig ikke stå alene, hvis borgeren er i gang med et behandlingsforløb, men den er et godt supplement til en igangværende behandling. 

Lyt med: En nænsom metode til at øge mental sundhed

Dagens underviser

Charlotte Ander Ernsø
Charlotte Ander Ernsø
fysioterapeut, stresscoach og metakognitiv terapeut
Ejer af RO by Charlotte Ander og medejer af Mind Institute. Charlotte er uddannet fysioterapeut og har mange års erfaring bag sig som bl.a. chefkonsulent, tværfaglig leder, underviser hos tværfagligt personale i krop, sind og forandringsprocesser, faglige udviklingsprojekter, habilitering og rehabilitering i kommuner. Charlotte underviser i metakognitiv terapi og afholder foredrag, workshops og supervision i kommuner og regioner. Desuden laver Charlotte podcasten "RO med Charlotte Ander", der har lyttere fra hele landet – herunder fagligt personale fra det specialiserede- og sundhedsfaglige område.
TID & STED:
Det sker:
Den 22. november 2022 på Scandic Glostrup

Undervisning fra kl. 09.00-16.00.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.080, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulige rabatter:
Maillisterabat (10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan din arbejdsplads få rabat. Læs mere her

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for yderlige rabatmuligheder.