Rollespil - Seminarer
Rollespil

Rollespil

Pædagogik, inklusion, læring – og kongemord! Få fuldt udbytte af de pædagogiske og læringsmæssige muligheder, der ligger i rollespil. For det er mere end bare leg, kreativitet og motion – det er inklusion, når det virker. Og så elsker børnene det.

Denne dag er afholdt. Se vores nyeste arrangementer her. 

Se hvordan rollespil giver dig nye og unikke muligheder for at nytænke indhold og rammer i dine aktiviteter med børn:

http://youtu.be/mNieG5sZ-fQ

Rollespil kombinerer leg, læring, motion, kreativitet, friluft og håndværksfag som sløjd og syning. Samtidig styrker rollespillet i den grad børns sociale kompetencer og inkluderer, som ingen anden aktivitet, alle børn i gruppen – uanset de vanskeligheder og udfordringer, de måske kæmper med til daglig. Der mangler derfor ikke argumenter, hvis du endnu ikke for alvor har prøvet kræfter med rollespil.

På denne særlige seminar-dag gennemgår vi en række konkrete redskaber, spørgsmål og elementære færdigheder, der gør det muligt at opbygge, spille og arrangere rollespilsforløb med børn i alle aldre. Hvilken rolle skal du indtage, og hvordan styrer du forløbet? Hvordan sammensætter du en god og spilbar historie? Hvordan fordeles børnenes roller, og hvad kan I nå på en eftermiddag? Endelig kommer vi omkring rollespillets enorme rummelighed og afprøver og gennemspiller et klassisk rollespilsscenarie.

Udbytte

Indhold

Grundlæggende elementer og virkemidler

Variation, fornyelse og udvikling

Rollespil på egen krop

Undervisere

Claus Raasted, professionel rollespilsinstruktør med speciale i rollespil som pædagogisk værktøj. Medejer af Rollespilsakademiet, forfatter til mere end 10 bøger om rollespil – herunder Rollespil for børn og voksne og senest Opskrifter på rollespil (udg. 2013). Desuden chefredaktør på magasinet ROLLE|SPIL og i sin fritid formand for Danmarks største rollespilsforening, Rollespilsfabrikken.

Kasper Friis Hansen, erfaren rollespilsinstruktør, kandidatgrad i kommunikation med speciale i transmedia og ekspert i Story Worlds. Desuden medforfatter til bogen Opskrifter på rollespil (2013) og redaktør på det internationale rollespilsmagasin Playground.

Både Claus Raasted og Kasper Friis Hansen har gennem mange år rådgivet og hjulpet institutioner, skoler og klubber i både opstartsfasen og deres efterfølgende udvikling af deres rollespilsscenarie, og kender derfor indgående de praktiske og pædagogiske overvejelser og spørgsmål, der ofte er forbundet med rollespillet.

Pris

Pris pr. deltager er kr. 2.640,-, der dækker materiale, morgenmad, frokost inkl. én vand og kaffe/te samt andre forfriskninger dagen igennem. Med nyhedsmail- og kollegarabat, jf. nedenfor, er pris pr. deltager kr. 2.112,-. Priserne er ekskl. moms

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til deltagere, som senest på tilmeldingstidspunktet har tilmeldt sig vores nyhedsmail på www.seminarer.dk. Der kan yderligere opnås 10 % rabat på den samlede pris ved samtidig tilmelding af tre eller flere deltagere fra samme arbejdssted