Seligman: Brug dine styrker på jobbet - Seminarer
Ledelse
Artikel

Seligman: Brug dine styrker på jobbet

Her får du et praktisk eksempel fra Martin Seligman om, hvordan man kan bruge ens styrker til at blive mere glad og tilfreds på jobbet.

24 personlige styrker

De 24 personlige styrker – og hvordan kan man gøre brug af positiv psykologi, når målet er at få et bedre arbejdsliv? Seminarer.dk har spurgt Martin Seligman, grundlæggeren af positiv psykologi, som siger at forskning har vist, at folk bliver gladere og mere tilfredse, hvis de bruger deres styrker på jobbet. Og han leverer et interessant eksempel, hvordan det kan gøres i praksis i lydfilen herunder.

Se også vores store positiv psykologi konference med Martin Seligman

Man kan finde ud af, hvad der er ens største styrker ved at tage testen på www.viacharacter.org. Den består af 120 spørgsmål, hvor man skal tage stilling til, i hvor høj grad forskellige udsagn passer på ens egen person.

I lydfilen fortæller Martin Seligman, at testen er taget af flere end 3,5 millioner mennesker, men det tal er formentligt nogle år gammelt. Ifølge hjemmesiden har flere end 7,3 millioner gennemført testen.

Seligman er selv via et forskningsprojekt kommet frem til, at ens karakterstyrker kan deles op i 24 kategorier. Testen giver et svar på, hvilke karakterstyrker, der er bedst udviklede.

Når det er gjort, skal man ifølge Martin Seligman tænke på noget på ens arbejde, som man ikke bryder sig om at lave, men som man er nødt til at gøre hver dag og så overveje, hvordan man ved at gå en omvej kan bruge ens største styrker til at gøre det.

I denne artikel fortæller Lester Johannessen Henry, hvordan man kan bruge testen, som han har taget regelmæssigt siden 2008.

Du har mulighed for selv at høre Martin Seligman på Seminar.dk’s store konference om positiv psykologi den 19. september i år i Bella Center, København. Her vil du også kunne høre Danmarks førende autoritet inden for positiv psykologi, Hans Henrik Knoop samt filosof og erhvervsleder Morten Albæk. Læs mere om dagen her.

De 24 styrker er:

Grafik lavet af Christian Jensen, www.konsulentcj.dk

Relevante arrangementer

Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere
Kursus

Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere

Jylland & Sjælland

Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:

Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudvikling

Bemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag.

Læs mere
Ledelse af grupper – i et neuroaffektivt perspektiv
Kursus

Ledelse af grupper – i et neuroaffektivt perspektiv

Jylland & Sjælland

Styrk din ledelse af grupper med denne berigende kursusdag, hvor konsulent og psykoterapeut, Peter Kofoed, bl.a. sikrer, at du opnår:

Kendskab til den neuroaffektive forståelse af gruppedynamik Indsigt i forskellige udviklingsfaser i gruppekulturer Viden om sociale motivationssystemer, bl.a. tilknytnings- og statussystemet Forståelse for mentalisering som redskab til at bearbejde status og tilknytning i grupper

 

Læs mere
23. socialretlige konference
Kursus

23. socialretlige konference

Jylland

Ønsker du ny viden om og perspektiver på børn og unges vilkår, så tag med på den 23. socialretlige konference. I år er temaerne ”Børns processuelle rettigheder”, ”Ungdomskriminalitetsnævnet” samt ”Overgangen fra barn til voksen”, og du har mulighed for at høre en lang række interessante oplæg og debatter, som giver dig et vigtigt socialretligt indblik i vilkårene for de mest udsatte børn og unge.

Læs mere
Fundraising
Kursus

Fundraising

Jylland & Sjælland

Virkeliggør din projektidé! Med dette kursus sætter vi fokus på fundraising og giver dig viden om og redskaber til, hvordan du:

Sammensætter et strategisk veludført projekt Griber ansøgningsarbejdet an Møder forventningerne til, hvad din projektbeskrivelse skal indeholde Sikrer dig en gnidningsløs ansøgningsproces
Læs mere