100 Myter om kærlighed og forelskelse - boganmeldelse - Seminarer
Personlig udvikling
Artikel

100 Myter om kærlighed og forelskelse – boganmeldelse

Vi er nu klar med en helt ny boganmeldelse. Denne gang er det bogen "100 Myter om kærlighed og forelskelse" af Jacob Mosgaard, der bliver anmeldt.

100 Myter om kærlighed og forelskelse

100 Myter om kærlighed og forelskelse.

Af Catrine Hansen, SundhedsplejerskeJeg har haft den glæde at læse bogen “100 Myter om kærlighed og forelskelse” af Jacob Mosgaard. Den er udgivet på FADL´s Forlag og er én ud af en række ”100 myter om” – bøger.

Myterne og fordommene er mange, når det kommer til emnerne kærlighed og forelskelse.

Først i bogen “100 Myter om kærlighed og forelskelse” bliver læseren klogere på hvad myter egentlig er, hvorfra de stammer og hvordan de holdes i live. Det bliver bl.a beskrevet, at myter er generaliserede erfaringer, der ikke tager højde for nuancer. Det er overleveringer og traditioner, som har rod i vores forhistorie og kultur. Myter er komplekse størrelser, der ikke bare kan forkastes på en sort/hvid måde. I bogen bliver nogle myter afvist, andre understøttes og nuanceres.

Bogen “100 Myter om kærlighed og forelskelse” kommer med både videnskabelige og psykologiske betragtninger, og det krydres med citater og tegninger, der gør bogen letlæselig. Den tager mange vigtige emner op, og det gøres på en både humoristisk og seriøs måde.  Bogen er delt op i forskellige afsnit: kærlighed, forelskelse og sex, køn og identitet, mænd og kvinder, parforhold og parforhold i krise. Den handler således ikke kun om kærlighed og forelskelse, men er, trods det lille format, overraskende informativ.

Køn og identitet

Særligt fandt jeg kapitlet om køn og identitet spændende. Det var dejligt at læse, at myterne omkring køn og kønsidentitet bliver behandlet så nænsomt og respektfuldt. Det er et emne der er rigtig mange fordomme og myter omkring, og som jeg synes det er vigtigt at få en sober og saglig debat omkring. Der er rigtig mange stereotype forestillinger om hvordan drenge og piger opfører sig, men tager vi et kik på os selv vil vi finde, at vores handlinger overfor disse børn også er stereotype og kønsbestemte.

Som sundhedsplejerske har jeg mødt børn og unge der ikke følte sig som det køn de er født ind i, og det kan være særdeles svært for forældrene og omgangskredsen at forstå. Her kan kapitlet om køn og identitet være fin at læse.

Bogen er god at bruge som opslagsværk, og særligt kapitlerne om parforhold og parforhold i krise, kan være gode at læse sammen som par. Generelt er bogen en god samtalestarter, og savner man mere læsning og uddybning af emnerne, så indeholder bogen mange gode kildehenvisninger.

Som sexologisk rådgiver og studerende indenfor psykoterapi og parterapi lærte jeg ikke så meget nyt ved at læse bogen, men jeg blev alligevel positivt overrasket over så meget information den rummer. Jeg er sikker på at bogen kan være en slags selvhjælpsbog for par, og at den kan være med til at punktere nogle af de mange myter der florerer omkring emnerne kærlighed, sex og køn.

Relevante arrangementer

Mod i kriseledelse
Kursus

Mod i kriseledelse

Jylland & Sjælland

Få kompetencer til at lede dine medarbejdere gennem svære tider! På dette kursus stiller vi skarpt på kriseledelse, når du bliver undervist af ledelsesforsker og -konsulent, Karsten Mellon, der bl.a. sætter fokus på:

Mod i kriseledelse: Hvilken type mod kræver det? Og hvorfor er modet afgørende for god ledelse? Troværdighed og betydningen af lederens egen adfærd – oplever dine medarbejdere, at de kan stole på dig? Herunder et fokus på integritet og følgeskab Kriseledelse og kommunikation, blandt andet med fokus på at skabe psykologisk tryghed

Kursusdagen byder både på oplæg, øvelser og gruppedialoger.

Læs mere
Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere
Kursus

Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere

Jylland & Sjælland

Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:

Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudvikling

Bemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag.

UPDATE: Blev hurtigt udsolgt i Kolding. Nyt hold oprettet i Silkeborg.

Læs mere
Ledelse af grupper – i et neuroaffektivt perspektiv
Kursus

Ledelse af grupper – i et neuroaffektivt perspektiv

Jylland & Sjælland

Styrk din ledelse af grupper med denne berigende kursusdag, hvor konsulent og psykoterapeut, Peter Kofoed, bl.a. sikrer, at du opnår:

Kendskab til den neuroaffektive forståelse af gruppedynamik Indsigt i forskellige udviklingsfaser i gruppekulturer Viden om sociale motivationssystemer, bl.a. tilknytnings- og statussystemet Forståelse for mentalisering som redskab til at bearbejde status og tilknytning i grupper

 

Læs mere
Stærk og troværdig kommunikation med Tina Bilsbo
Kursus

Stærk og troværdig kommunikation med Tina Bilsbo

Jylland & Sjælland

På dette kursus bliver du undervist af Tina Bilsbo – hele mediebranchens hemmelige våben, værtstræner og public speaking coach – når hun bl.a. giver dig redskaber til at håndtere din nervøsitet, sikre god stemmeføring og skabe bedre overensstemmelse mellem ord og kropssprog, så din kommunikation bliver klar og troværdig. 

Læs mere