Bliv mindfulness instruktør her: Mindfulness instruktør uddannelse
Personlig udvikling
Artikel

Bliv mindfulness instruktør – Mindfulness instruktør uddannelse hos Seminarer.dk

I denne artikel vil vi udforske den spændende verden af mindfulness, og hvordan du kan blive en dygtig mindfulness instruktør. Vi dykker ned i vores kognitivbaserede mindfulness instruktør uddannelse, der kombinerer kognitiv adfærdsterapi med dybdegående mindfulness praksis. Læs videre for at finde ud af, hvordan denne uddannelse kan hjælpe dig med at forandre dit eget og andres liv.

Af Seminarer.dk
mindfulness instruktør uddannelse

Introduktion til mindfulness og din mulighed for at tage en mindfulness instruktør uddannelse

Mindfulness, en dybt rodfæstet praksis med rødder i buddhistisk meditation, har vundet enorm popularitet i det moderne samfund. Den har trådt i forgrunden som en kraftfuld metode til at reducere stress, forbedre mental klarhed og fremme et overordnet velbefindende(1).

I denne højhastighedsverden, hvor vi konstant bombarderes med information og krav, har vi brug for værktøjer, der kan hjælpe os med at forblive centrerede og fokuserede. Det er her, mindfulness træder i spil. Som mindfulness instruktør har du en afgørende rolle i at guide andre i at mestre denne praksis, tilbyde dem værktøjer til bedre at navigere i livets udfordringer og forbedre deres mentale sundhed.

Hvis du er passioneret omkring mindfulness og interesseret i at dykke dybere, er vores mindfulness instruktør uddannelse det perfekte næste skridt. Med et fundament i kognitiv adfærdsterapi, vil vores uddannelse ikke kun give dig de nødvendige værktøjer til at implementere mindfulness i dit eget liv, men også den viden og erfaring, du har brug for at undervise andre effektivt i denne livsændrende praksis. Uanset om du ønsker at forbedre din egen praksis, eller du har en drøm om at guide andre, så er vores mindfulness instruktør uddannelse det perfekte springbræt.

Se vores uddannelse: Mindfulness uddannelse – med afsæt i kognitiv adfærdsterapi

Hvad er en mindfulness instruktør?

En mindfulness instruktør er en professionel uddannet i kunsten og videnskaben om mindfulness. De er eksperter i at guide individer gennem mindfulness teknikker og øvelser, der hjælper dem med at forbedre deres opmærksomhed, accept og tilstedeværelse i nuet. Mindfulness instruktører arbejder på at hjælpe folk med at skabe et mere balanceret og fredeligt liv gennem øget bevidsthed om egne tanker, følelser og omverden.

Mindfulness instruktører kommer fra en bred vifte af baggrunde og anvender deres færdigheder i mange forskellige sammenhænge. De kan arbejde i sundhedspleje, uddannelse, erhvervslivet eller som selvstændige praktiserende. Deres rolle kan omfatte en-til-en vejledning, gruppeundervisning, workshops, eller endda online kurser.

En effektiv mindfulness instruktør er ikke kun dygtig i mindfulness praksis, men har også en dyb forståelse for de underliggende teorier og forskning. De er i stand til at tilpasse deres undervisning til forskellige individers behov og omstændigheder, og har en stærk evne til at skabe et trygt og støttende læringsmiljø.

At blive en mindfulness instruktør kræver dedikation, praksis og uddannelse. Gennem vores mindfulness instruktør uddannelse vil du få dybdegående kendskab til mindfulness teori og praksis, samt værdifulde pædagogiske færdigheder, der vil hjælpe dig med at dele disse værdifulde teknikker med andre.

Hvad laver en mindfulness instruktør?

En mindfulness instruktør bærer mange hatte. De fungerer som vejleder, træner og mentor for dem, der ønsker at udvikle mindfulness i deres liv. En stor del af en instruktørs rolle er at facilitere mindfulness øvelser – dette kan omfatte guidet meditation, åndedrætsøvelser, kropsbevidsthedsøvelser og mange andre teknikker.

Mindfulness instruktører lærer også deres elever om mindfulness-principper og teorier, herunder de videnskabelige fund bag praksis. De forklarer, hvordan og hvorfor mindfulness virker, og hjælper eleverne med at forstå deres egne erfaringer med praksis. Dette kan indebære at undervise i mindfulness-baserede interventioner og hvordan disse teknikker kan hjælpe med at håndtere stress, angst, depression og andre psykologiske udfordringer.

Udover undervisningen arbejder mindfulness instruktører ofte en-til-en med elever, hjælper dem med at skræddersy deres praksis til deres individuelle behov og livssituation. De er til stede for at støtte deres elever på deres mindfulness-rejse, at lytte, tilbyde vejledning, og hjælpe dem med at overvinde eventuelle udfordringer, de støder på undervejs.

Endelig spiller mindfulness instruktører en vigtig rolle i at skabe et trygt og støttende læringsmiljø. De bidrager til at opbygge et stærkt og nærende fællesskab blandt deres elever, et rum, hvor alle føler sig velkomne og i stand til at udforske deres egen mindfulness-praksis i dybden.

Hvad kræver det at blive mindfulness-instruktør?

At blive en mindfulness instruktør kræver mere end blot interesse for mindfulness. Først og fremmest skal du have en dyb personlig praksis. Dette indebærer regelmæssig meditation og anvendelse af mindfulness principper i dagligdagen. Det er vigtigt at forstå, at undervisning i mindfulness ikke kun er teoretisk, men kræver personlig erfaring og indsigt.

Næste trin er uddannelse. En certificeret mindfulness instruktør uddannelse vil give dig den nødvendige viden om mindfulness-teorier, teknikker, og undervisningsmetoder. Vores kognitivbaserede mindfulness instruktør uddannelse kombinerer mindfulness praksis med principper fra kognitiv adfærdsterapi for at give en omfattende og dybdegående tilgang.

Endelig er evnen til at undervise afgørende. Dette omfatter kommunikationsfærdigheder, tålmodighed, og empati for at hjælpe studerende med at lære og anvende mindfulness i deres eget liv. Det er vigtigt at skabe et støttende og accepterende læringsmiljø, hvor alle studerende føler sig komfortable og engagerede.

Mindfulness instruktør kursus

En måde at blive uddannet som mindfulness instruktør er ved at tage et mindfulness-instruktør kursus eller en mindfulness instruktør uddannelse. Træning og undervisning, der dækker alt fra teori og forskning til praksis og undervisningsmetoder, er essentiel for at blive instruktør. Kurserne og uddannelserne kan vare fra nogle få dage til flere uger. Nogle kurser kan også være rettet mod bestemte målgrupper, såsom børn, stresshåndtering eller arbejdspladsen.

Bliv mindfulness instruktør – Tag din mindfulness instruktør uddannelse hos Seminarer.dk

En måde at blive mindfulness instruktør på, er ved at tage Seminarer.dk’s Kognitivbaseret Mindfulness uddannelse. Uddannelsen er baseret på den forskning inden for mindfulness og kognitiv adfærdsterapi og er designet til at give deltagerne en omfattende forståelse af mindfulness og hvordan man underviser det (såfremt man tager trin 2).

Uddannelsen er opdelt i to trin. På Trin 1 vil deltagerne lære om teori og praksis om kognitivbaseret mindfulness.

Uddannelsen i Kognitivbaseret Mindfulness (trin 1) består af:

 • Online kursusopstart m. gennemgang af indhold, struktur og hjemmeøvelser
 • 2 indlagte fysiske træningsdage
 • Adgang til 14 digitale lektioner samt 6 guidede meditationer, bl.a.:
  • Hvad er mindfulness – og hvad er det ikke
  • Guidet ”Bodyscan”-meditation med intro og vægt på automatpilot
  • Guidet ”kort meditation” med perspektivering til det kognitive system og betydningen af stress og mindfulness’ betydning for beskyttelse af hukommelsessystemet
 • Uddannelsesbevis for gennemført forløb

På Trin 1 sørger uddannelsen for, at du bliver helt tryg ved teorien bag mindfulness, så deltagerne ved, hvilke processor i hjernen man påvirker.

Trin 2: Mindfulness instruktør uddannelsen  

Trin 2 bygger oven på Trin 1 og du bliver herved certificeret Mindfulness-instruktør.

Som Mindfulness-instruktør er du i stand til at introducere og undervise borgere, beboere, medarbejdere og kolleger i Mindfulness efter det internationale 8-ugers program af Segal, Williams og Teasdale. Kan dine borgere eller beboere ikke rumme et 8-ugers program, lærer du, hvordan du kan tilpasse programmet efter deres behov.

Uddannelsen i Kognitivbaseret Mindfulness (trin 2) består af:

 • 2 indlagte fysiske træningsdage
 • Adgang til 21 digitale lektioner og instruktioner i guidning og inquiries, bl.a.:
  • Din rolle som Mindfulness-instruktør
  • Forståelse og anvendelse af ”8-ugers programmet” i mindfulnesstræning
  • Instruktørens afgørende egen praksis og forståelsen heraf
 • Uddannelsesbevis for gennemført forløb

Seminarer.dk har uddannet fagpersoner og private i Kognitivbaseret Mindfulness i mere end 10 år og flere end 2.000 har er allerede blevet uddannet. Uddannelsen har en stærk teoretisk og praktisk tilgang og er designet til at give deltagerne en omfattende forståelse af mindfulness og hvordan man underviser det effektivt. Læs et udpluk af deltagerne rosende ord herunder:

“Uddannelsen har gjort indtryk både personligt og jobmæssigt. Jeg er meget tilfreds med udbyttet af uddannelsen.”

“En ny verden har åbnet sig.”

“Kognitiv Mindfulness-uddannelse. Underviser Anne-Dorte Hasholt er en fantastisk formidler og underviser, hun forklarer og uddyber levende og arrangegeret og på en måde så alle er med, uanset baggrund. Den evidensbaserede uddannelsen består både af teori og praktiske øvelser og givende sparring og deling mellem alle på holdet. Uddannelsen har min varmeste anbefaling – alle mennesker har godt af at lære mindfulness.”

“Det var rart at kunne se lektionerne og lave meditationerne, når der var tid til det. (…) Rigtig fint, at vi alle havde samme baggrundsviden fra lektionerne, da vi mødtes første gang. De to fysiske møder var super i forhold til at få tingene på plads gennem dialog. (…) Jeg kunne ikke have ønsket det anderledes.”

Tag en mindfulness instruktør uddannelse – Bliv uddannet i Kognitivbaseret mindfulness her!

 


* Kilde: https://videnskab.dk/krop-sundhed/hvad-kan-du-faa-ud-af-mindfulness

Relevante arrangementer

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?

OBS: Opstartsmødet på Trin 1 er afholdt, men du kan stadig nå at få en plads på holdet! Det kræver blot, at du kan afsætte tid til at se det digitale indhold (ca. 11-12 timer). Kontakt os for at høre mere.

På disse mindfulnessuddannelser underviser cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).

Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitiv terapi uddannelse
Uddannelse

Kognitiv terapi uddannelse

Fyn

Denne uddannelse kvalificerer dig til at anvende kognitiv adfærdsterapi, som er én af de mest evidensbaserede og effektive metoder til behandling af psykiske og psykosociale problemstillinger.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt og består af to semestre, så du selv kan bestemme din uddannelses varighed og faglige dybde.

På denne kognitiv terapi uddannelse får du bl.a.:

Indføring i kognitiv adfærdsterapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Viden om kognitionspsykologi og neuropsykologi Træning i kognitive metoder, bl.a. kognitiv analyse og omstrukturering Øvelse i at agere i den særlige rolle som kognitiv facilitator

Hvert semester indeholder ca. 40 timers undervisning fordelt på fysiske og digitale kursusdage.

OBS: Vi har få pladser tilbage på grunduddannelsen (1. semester) i foråret 2024. Opstartsmødet er afholdt, men første fysiske kursusdag er d. 4. marts 2024. Kontakt os på [email protected], hvis du ønsker en plads på holdet.

Læs mere
Mindfulness-, CFT- og ACT-meditationer
Digital lektion

Mindfulness-, CFT- og ACT-meditationer

Varighed: ca. ½-3 timer. Her finder du mindfulnessmeditationer, Compassion Focused Therapy-meditationer og Acceptance and Commitment Therapy-meditation.

Meditationerne er inddelt i følgende meditationspakker:

Mindfulnessmeditationer  CFT-meditationer (Compassion Focused Therapy)  ACT-meditation (Acceptance and Commitment Therapy) 

Alle meditationer guides af Anne Dorthe Hasholt, der er klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og mindfulness-baseret kognitiv behandling. Alt du skal bruge er internetadgang.

Læs mere
Følelser under lup – sådan skabes og reguleres følelser
Kursus

Følelser under lup – sådan skabes og reguleres følelser

Jylland & Sjælland

sådan skabes og reguleres følelser

Læs mere