Portræt af Amy Edmondson – en banebrydende ledelsestænker
Alle nyheder
Artikel

Portræt af Amy Edmondson – en banebrydende ledelsestænker

I april 2022 slog vi dørene op til en unik masterclass om psykologisk tryghed med Harvard-professor Amy Edmondson. Her kan du læse et portræt af Amy Edmondson, som er blevet udnævnt som en af verdens mest indflydelsesrige ledelsestænkere.

Af Nana Rafn

Digital Content Manager hos Seminarer.dk

Amy Edmondson

Amy Edmondson – Eksperten i psykologisk tryghed

I april 2022 stod Amy Edmondson på scenen i Oslo, København og Herning, da vi afholdt en stor masterclass om psykologisk tryghed. Hun er nemlig den helt rette at lære fra, når det handler om netop denne tryghed, for hun har studeret emnet i mere end 20 år. Det skete dog – med hendes egne ord – lidt ved et uheld.

Amy Edmondson havde på daværende tidspunkt en bachelorgrad i ingeniørvidenskab og design, en mastergrad i psykologi og var nu i gang med sit første år af sin ph.d. ved Harvard University. Selvom hendes plan egentlig var at forske i noget andet, kunne hun ikke lade være at takke ja, da hun blev inviteret til at deltage i et forskningsstudie med fokus på fejl i sundhedssektoren – nærmere bestemt fejlmedicinering.

I forbindelse med forskningsprojektet opdagede Amy Edmondson, at den indsamlede data ikke viste det, hun havde forventet. Data indikerede nemlig, at de bedste arbejdsteams var dem, der lavede flest fejl. Det virkede helt uforståeligt for hende, for det stred med al umiddelbar logik og med tidligere studier af piloters teamarbejde.

Hun grublede i noget tid over det billede, som dataet tegnede, og så slog det hende: Måske handlede det reelt ikke om, at bedre teams lavede flere fejl, men derimod om at de var langt mere villige og i stand til at tale om dem?

Med afsæt i denne tanke hyrede hun en etnograf, der skulle opholde sig på forskellige patientplejeafsnit for at undersøge nærmere. Etnografen indsamlede en lang række kvalitative data, og disse pegede på, at de forskellige patientplejeafsnit havde voldsomt forskellige arbejdsklimaer.

Amy Edmondson vidste, at hun var nødt til at dykke dybere ned i dette, og som sagt så gjort. Hendes videre studier viste, at de arbejdsteams, der præsterede bedst, havde udviklet og kontinuerligt vedligeholdt et arbejdsklima, hvor alle – uanset titel eller rang – følte sig trygge ved at tale højt om fejl, tvivl, bekymringer o.l. Det var denne type arbejdsklima, hun døbte ”psykologisk tryghed”.

Siden har Amy Edmondson foretaget et væld af studier, som alle har demonstreret, at denne tryghed er en helt afgørende faktor hos de arbejdsteams, der trives og præsterer bedst.

Hendes store forskningsarbejde om psykologisk tryghed har vist sig at være banebrydende. Faktisk så banebrydende, at hun har vundet en lang række priser for det. I efteråret 2021 blev hun rangeret som verdens mest indflydelsesrige ledelsestænker af Thinkers50, og i 2019 kårede HR Magazine hende som verdens mest indflydelsesrige tænker inden for HR.

Amy Edmondsons videnskabelige artikler på området er publiceret i et utal af fagblade og tidsskrifter, og i 2018 udgav hun bogen ”The Fearless Organization” om psykologisk tryghed. Året efter blev hun tildelt Thinkers50’s Breakthrough Idea Award for bogen, og den er oversat til 11 sprog, herunder dansk. I Danmark har bogen også fået stor ros, bl.a. fra Jyllands-Posten som har kaldt den ”Årets uundværlige ledelsesbog”.

Styrk den psykologiske tryghed

Vil du lære mere om psykologisk tryghed og have redskaber til at skabe psykologisk tryghed i din organisation? Så vær med på uddannelsen til certificeret practitioner i psykologisk tryghed med ledelsesrådgiver og bestsellerforfatter Christian Ørsted i spidsen. Han har arbejdet med psykologisk tryghed siden 2014 og har rådgivet utallige organisationer og virksomheder om implementeringen af denne tryghed.

Vil du læse endnu mere om psykologisk tryghed?

Læs om hvad, hvorfor og hvordan i vores artikel: Hvad er psykologisk tryghed, og hvorfor er den vigtig?

Relevante arrangementer

Psykologisk tryghed: Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan
Uddannelse

Psykologisk tryghed: Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan

Jylland & Sjælland

Bliv certificeret i værktøjet The Fearless Organization Scan, så du kan være med til at styrke den psykologiske tryghed i din organisation og derigennem skabe bedre resultater, mere læring og større jobtilfredshed.

Dine undervisere på forløbet er Christian Ørsted, dansk ekspert i psykologisk tryghed, samt Sarah Møller Lundberg, som har bred erfaring med at styrke kommunikationskompetencer, der løfter den psykologiske tryghed.

Seminarer.dk er partner med “The Fearless Organization Scan” og er den eneste danske udbyder af forløbet.

Flere hold til efteråret 2024 på vej. Hold øje med siden eller skriv dig på venteliste.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Masterclass ved Amy C. Edmondson i psykologisk tryghed
Masterclass

Masterclass ved Amy C. Edmondson i psykologisk tryghed

Jylland & Sjælland

Masterclassen er afholdt med over 1.100 glade deltagere!

Vil du vide endnu mere om Psykologisk Tryghed, så se nærmere på “Certificeret practitioner i psykologisk tryghed“. Det er en ny uddannelse om psykologisk tryghed. Den er kvalitetssikret af Amy Edmondson, og du bliver undervist af Christian Ørsted.

Du bliver bl.a. certificeret i værktøjet “The Fearless Organization Scan”.

 

Unik 1-dags masterclass med Harvard-professor Amy Edmondson og bestsellerforfatter Christian Ørsted i Danmark og Norge. Journalist og tv-vært, Cecilie Beck, er konferencier. Finn det norske arrangementet her.

Oplev Amy C. Edmondson, en af verdens førende og mest toneangivende ledelsestænkere. Deltag i unik masterclass i april 2022, hvor Edmondson stiller skarpt på psykologisk tryghed, og ledelsesrådgiver Christian Ørsted bl.a. bidrager med redskaber til implementering af psykologisk tryghed i din organisation.

Program for dagen: 

Program – Herning (PDF)

Program – København (PDF)

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere