Hvad er en stress coach? Og hvordan fungerer stresscoaching?
Personlig udvikling
Artikel

Hvad er en stress coach? Og hvordan fungerer stresscoaching?

Hvad en stress coach egentlig? Og hvordan fungerer stresscoaching? I denne artikel uddyber vi hvad en stress coach er for en størrelse og hvem en stress coaches typisk arbejder med, samt fordelene ved denne værdifulde tilgang. Vi vil også udforske forskellige retninger inden for stress coach uddannelser, og præsentere dig for vores omfattende uddannelsesprogrammer.

Af Seminarer.dk
stress coach

Hvad er en stress coach?

En stress coach er en professionel rådgiver, der er specialiseret i at hjælpe individer med at forstå, håndtere og reducere stress. Stress coachen bruger en række metoder og teknikker, herunder mindfulness, kognitiv terapi og naturterapi, for at støtte deres klienter i at navigere gennem stressende situationer og livshændelser. Stress coachens rolle går ud over at undervise i stresshåndtering – de hjælper også klienter med at identificere stressudløsere, udvikle sunde coping-mekanismer og implementere positive livsstilsændringer. Ved at arbejde med en stress coach kan folk forbedre deres generelle mentale sundhed, forbedre deres arbejdsliv, personlige relationer og øge deres livskvalitet.

Hvad er stresscoaching?

Stress coaching er en proces, der hjælper folk med at forstå og håndtere stress i deres liv. Gennem en-til-en samtaler, gruppeworkshops eller uddannelsesprogrammer, hjælper stress coaching folk med at identificere deres stressfaktorer, lære effektive teknikker til stresshåndtering, og skabe en balance mellem arbejde og privatliv. Stress coaching er ikke kun for folk, der oplever høj stress. Det er også for dem, der ønsker at forbedre deres generelle velvære, forbedre deres præstationer på arbejdet, og dem, der ønsker at udvikle robusthed mod fremtidige stressende situationer. Stress coaching kan være en integreret del af et større personligt eller professionelt udviklingsprogram, og kan suppleres med andre terapeutiske tilgange som mindfulness, kognitiv terapi, og naturterapi.

Hvem arbejder en stress coach typisk med?

En stress coach arbejder med en bred vifte af klienter, da stress er noget, der kan påvirke alle, uanset alder, erhverv eller baggrund. En stress coach kan arbejde med erhvervsledere, der kæmper med pres fra arbejde, eller med studerende, der føler stress fra eksaminer og studiekrav. De kan også arbejde med forældre, der oplever stress i forbindelse med familieforpligtelser eller med individer, der oplever stress som følge af en livsbegivenhed, såsom en skilsmisse, flytning, eller tab af et job.

Stress coaches kan også arbejde med organisationer og virksomheder for at hjælpe medarbejderne med at håndtere arbejdsrelateret stress, forbedre arbejdsmiljøet og øge medarbejdernes produktivitet og trivsel. Endelig kan stress coaches arbejde med professionelle atleter eller andre personer i højtryks- og konkurrenceprægede miljøer, der ønsker at forbedre deres præstation gennem bedre stresshåndtering.

Kort sagt, en stress coach arbejder med alle, der ønsker at lære at håndtere stress mere effektivt og forbedre deres generelle velvære. Uanset hvem de arbejder med, er stress coaches fokuseret på at hjælpe deres klienter med at opnå et mere afbalanceret og sundt liv.

Fordele ved stresscoaching

Stresscoaching byder på mange fordele, der kan være transformative for både individer og organisationer. Her er nogle af de vigtigste fordele:

Forbedret Mentalt Helbred: Stresscoaching hjælper med at forbedre mental sundhed ved at lære folk, hvordan de kan håndtere stress på en sund måde. Dette kan føre til en reduktion i symptomer på stress, angst og depression og hjælpe med at forbedre generel trivsel.

Øget Produktivitet: Når stress bliver håndteret effektivt, kan det føre til en markant forbedring i produktivitet. Mindre stress betyder ofte bedre koncentration, bedre beslutningstagning, og mere energi til at udføre opgaver.

Forbedret Livskvalitet: Ved at lære at håndtere stress, kan folk forbedre deres livskvalitet. Det kan hjælpe folk til at få mere ud af deres personlige og professionelle liv, og forbedre deres relationer med andre.

Bedre Arbejdsplads Velvære: For organisationer kan stresscoaching hjælpe med at skabe et sundere og mere produktivt arbejdsmiljø. Det kan reducere sygefravær, forbedre medarbejdertilfredshed og øge organisationens samlede præstation.

Styrket Resiliens: Stresscoaching hjælper også med at opbygge resiliens, så folk er bedre rustet til at håndtere fremtidige stressorer. Det hjælper folk med at udvikle stærkere coping-mekanismer og blive mere robuste i mødet med livets udfordringer.

Bedre Søvn: Stress er en almindelig årsag til søvnproblemer. Stresscoaching kan hjælpe folk med at forbedre deres søvnkvalitet, hvilket igen kan forbedre deres generelle sundhed og velvære.

Ved at investere i stresscoaching, investerer folk og organisationer i deres fremtidige sundhed, lykke og succes.

Forskellige retninger inden for stress coach uddannelser

I vores bestræbelser på at hjælpe folk med at navigere i deres stressrejse, tilbyder vi en bred vifte af stress coach uddannelser. Vores uddannelsesprogrammer er designet til at møde de unikke behov hos forskellige mennesker og tage højde for de mange måder, hvorpå stress kan manifestere sig.

Vi er stolte af at tilbyde en række uddannelser, der gør brug af forskellige tilgange til stresshåndtering. Vores uddannelser inkluderer:

Hver uddannelse er omhyggeligt struktureret og leveres af erfarne fagfolk for at sikre, at du får den mest effektive og meningsfulde læringserfaring. Vi vil snart give mere detaljerede oplysninger om hver af disse uddannelser.

Med vores uddannelser bliver du altså IKKE certificeret stress coach, men du får værdifulde redskaber og viden der gør dig i stand til at hjælpe og coache stressramte borgere.

Bliv Certificeret Børne-Stressvejleder

Certificeret børne-stressvejleder – Stress hos børn og unge er et stigende problem, og der er et voksende behov for professionelle, der kan hjælpe disse unge mennesker med at håndtere stress. Som svar på dette, tilbyder vi en certificeret uddannelse for at blive børne-stressvejleder.

Denne uddannelse er udviklet i samarbejde med og undervist af fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og består af fire digitale moduler, der dækker alt fra symptomer og løsninger på stress hos børn og unge, til strategier for at afhjælpe stress. Desuden er der fysisk supervision efter det fjerde modul. Det tager omkring 70 timer at gennemføre hele uddannelsen, med hver modul varer cirka 1,5 timer.

Denne certificeringsuddannelse er målrettet fagprofessionelle med en professionsbachelor eller anden videregående uddannelse, og det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med børn og unge i alderen 6 til 16 år.

Som certificeret børne-stressvejleder vil du være i stand til at spotte stresssymptomer hos børn og unge, tale med forældre og kollegaer om disse symptomer, og forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde. Du vil også være i stand til at afprøve forskellige tiltag for at se, om de har en gavnlig effekt på barnet/den unge, samt afhjælpe noget af den stress, som barnet/den unge oplever.

Det er vigtigt at bemærke, at denne uddannelse styrker dig i din egen profession, og ikke gør dig til psykolog, fysioterapeut eller socialrådgiver. Men du vil få en langt større forståelse for, hvordan din egen fagprofession kan være med til at spille de andre professioner stærke, og hvordan du kan bidrage til at styrke barnets og familiens robusthed og give dem handlemuligheder i en vanskelig tid.

Uddannelsen indebærer adgang til obligatorisk pensum, som inkluderer bøgerne: “Børn, stress og søhestemad” og “Du skal huske at fodre din søhest: – En håndbog til stressramte børn og deres forældre”.

Hvis du har et ønske om at gøre en forskel i livet for stressramte børn og unge, er denne uddannelse et vigtigt skridt på vejen.

Stress coach med fokus på kognitivbaseret mindfulness

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse er et unikt program, der integrerer aspekter af kognitiv adfærdsterapi med mindfulness praksis. Denne uddannelse er baseret på solid videnskabelig teori og giver deltagerne et dybtgående indblik i mekanismerne bag mindfulness og dens positive virkninger på sind og krop. Vi lægger vægt på praktisk læring gennem øvelser, der skaber solide færdigheder i mindfulness-praksis. Med uddannelsen får du adgang til omfattende ressourcer, herunder en række guidede meditationer. Dette er en delvis digital uddannelse, hvilket betyder at du kan lære når som helst, hvor som helst, og i dit eget tempo.

Mindfulness har dokumenterede fordele som stressreduktion, forbedret søvn og øget mentalt overskud. Derfor er denne uddannelse ikke bare nyttig til personlig udvikling, men også som et værdifuldt værktøj i professionelle sammenhænge.

Bekæmp stress med kognitiv adfærdsterapi

Vores uddannelse i kognitiv adfærdsterapi er en unik blanding af digitale lektioner og træningsdage, der giver dig en dybdegående forståelse for og praktisk erfaring med kognitiv terapi. Denne uddannelse, udviklet i samarbejde med cand.psych. Anne Dorthe Hasholt, er skræddersyet til at imødekomme behovene hos dem, der arbejder med mennesker, der oplever stress, depression, angst og andre psykiske og psykosociale udfordringer. Med sin fleksible struktur giver denne uddannelse dig mulighed for at bestemme din egen uddannelses varighed og faglige dybde.

Ved at deltage får du praktiske værktøjer og teknikker, der kan gøre en reel forskel i dit arbejde og i andres liv. Uddannelsen giver dig de nødvendige forudsætninger for at kunne kalde dig certificeret kognitiv terapeut, hvilket kan øge dine karrieremuligheder betydeligt.

Opdag naturens kraft: Den helbredende effekt af naturterapi

Naturterapi er et dynamisk felt, der anvender naturens beroligende og helbredende kræfter for at fremme fysisk, psykisk og social sundhed. Denne unikke uddannelse udforsker dybden og bredden af denne transformative praksis, og giver dig de nødvendige værktøjer til at anvende den i dine professionelle og personlige liv.

Gennem en kombination af praktisk læring, teoretisk indsigt og interaktive aktiviteter, vil du lære at skabe, tilpasse og gennemføre naturbaserede programmer, der kan hjælpe mennesker med psykiske, fysiske og sociale udfordringer. Du vil opnå en dyb forståelse af naturens helbredende effekt, og lærer at integrere kropslige øvelser, leg og åndedrætsøvelser i terapien.

Derudover vil uddannelsen give dig et solidt fundament i teorierne bag naturterapi, herunder biophilia, Aesthetic Affective Theory, Attentive Restoration Theory og Supportive Environment Theory.

Hvorfor skal du deltage? For det første giver det dig mulighed for at bringe naturens helbredende kræfter ind i dit arbejde og dit liv. For det andet giver det dig evnen til at skabe meningsfulde forandringer i menneskers liv. For det tredje giver det dig et solidt fundament i et voksende felt, der er ved at blive anerkendt for sin effektivitet og værdi.

Naturterapi uddannelsen er et uundværligt redskab for enhver, der søger at forbedre deres forståelse af, og færdigheder indenfor, naturbaseret terapi og sundhedsfremme.

Styrk resilience og mental sundhed med IRONMiND

IronMind – Mental sundhed har aldrig været vigtigere. Med stigende stress og pres i vores moderne verden, har vi brug for værktøjer til at styrke vores mentale robusthed. IRONMiND er et online mentaltræningsprogram, der fokuserer på at opbygge mental modstandskraft – også kendt som resilience. Uddannelsen gennemgår den psykologiske, pædagogiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag programmet og giver praktiske værktøjer til at implementere disse principper i både personlige og professionelle liv.

Uanset om du er leder, psykolog, coach, eller bare interesseret i personlig udvikling, vil du finde stor værdi i dette program. Lær at forstå din hjerne og sind bedre, opdag dine styrker og anvend disse i praksis for at forbedre din mentale sundhed og robusthed.

Så tag ansvar for din mentale sundhed og styrk din evne til at håndtere livets udfordringer. Deltag i IRONMiND – fordi mental sundhed betyder noget.

Opdag kraften i regenerativ ledelse

Regenerativ ledelse – I en tid, hvor bæredygtighed, stresshåndtering og mental sundhed er centrale emner, kan regenerativ ledelse være nøglen til en vellykket og blomstrende organisation. Regenerativ ledelse handler om at skabe mere værdi end man tager – for både individer, organisationen og planeten. Gennem vores 6-dages uddannelse i samarbejde med ViNatur, vil du erhverve procesværktøjer til at skabe en kultur, der er inkluderende og bæredygtig, opnå redskaber til at lede med en økosystemisk tankegang, og få indsigt i forskningsbaserede sundhedsfremmende metoder med rødder i naturen.

Denne uddannelse er for dig, der ønsker at styrke din ledelseskompetencer og samtidig bidrage til en bæredygtig fremtid. Du vil opnå en dybere selvindsigt og skabe forbindelse til dit indre kompas og dine livsværdier. Desuden vil du lære hvordan man afstresser og restituerer krop og sind, hvilket er afgørende i vores hastige og konstant ændrende verden. Med regenerativ ledelse kan du bidrage til en sundere og mere meningsfuld arbejdsplads, samtidig med at du støtter planetens trivsel. Grib denne mulighed for at blive en del af løsningen på nogle af vores tids største udfordringer.

Tag styringen med metakognitiv terapi

Søger du dybere forståelse for metakognitive processer og ønsker at mestre psykoterapeutiske redskaber, der virkelig gør en forskel? Vores intensive metakognitive terapi kursus, ledet af den erfarne psykolog Linda Burlan Sørensen, er designet til at give dig præcis dette og meget mere.

På kurset lærer du ikke kun at afdække og afvikle kognitive processer, der skaber og vedligeholder psykiske symptomer og dårlig trivsel, men også hvordan man bruger metakognitiv terapi til at optimere personers hverdag og ændre deres forståelse af psykiske processer.

Uddannelsen er præget af både teori og praksis, med en blanding af evidensbaserede teoretiske oplæg, gruppearbejder, plenumdiskussioner og inddragelse af konkrete cases. Du får et intensivt 2-dages internatkursus efterfulgt af en øvelses-og-træningsdag ca. 6 uger senere for at sikre, at du bliver skarp i din anvendelse af den metakognitive metode.

Hvorfor deltage? Fordi du får redskaberne til at gøre en reel forskel i livet for mennesker, der kæmper med psykiske udfordringer. Du får den nyeste viden om psykoterapeutisk forskning, og du bliver udfordret på din egen rolle og bias.

Bliv en del af denne uddannelse, og udnyt metakognitiv terapi til at transformerer dit arbejde og livet for dem, du hjælper.

Relevante arrangementer

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?

På disse mindfulnessuddannelser undervises ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).

Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitiv terapi uddannelse
Uddannelse

Kognitiv terapi uddannelse

Fyn

Denne uddannelse kvalificerer dig til at anvende kognitiv adfærdsterapi, som er én af de mest evidensbaserede og effektive metoder til behandling af psykiske og psykosociale problemstillinger.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt og består af to semestre, så du selv kan bestemme din uddannelses varighed og faglige dybde.

På denne kognitiv terapi uddannelse får du bl.a.:

Indføring i kognitiv adfærdsterapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Viden om kognitionspsykologi og neuropsykologi Træning i kognitive metoder, bl.a. kognitiv analyse og omstrukturering Øvelse i at agere i den særlige rolle som kognitiv facilitator

Hvert semester indeholder ca. 40 timers undervisning fordelt på fysiske og digitale kursusdage.½

Læs mere
Meditationer – med Anne Dorthe Hasholt
Lektioner

Meditationer – med Anne Dorthe Hasholt

Varighed: ca. ½-3 timer. Her finder du mindfulnessmeditationer, Compassion Focused Therapy-meditationer og Acceptance and Commitment Therapy-meditation.

Meditationerne er inddelt i følgende meditationspakker:

Mindfulnessmeditationer  CFT-meditationer (Compassion Focused Therapy)  ACT-meditation (Acceptance and Commitment Therapy) 

Alle meditationer guides af Anne Dorthe Hasholt, der er klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og mindfulness-baseret kognitiv behandling. Alt du skal bruge er internetadgang.

Læs mere
Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab
Kursus

Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab

Fyn, Jylland & Sjælland

Dyk ned i narcissismens komplekse verden. Er du klar til at forstå narcissismens mange nuancer -og lære at navigere i relationer og lederskab med selvsikkerhed og indsigt?

På dette kursus vil du, sammen med ledelsesrådgiver og psykoterapeut, Marina Møller, udforske narcissismens spektrum og undersøge, hvordan narcissistiske træk kan transformeres til redskaber til bevidsthed og udvikling.

På dagen vil du bl.a. blive blive klogere på:

– Introduktion til narcissisme – Identificering og håndtering af narcissistisk splitting og triangulering – Håndtering af narcissister i relationer – Narcissistisk adfærd i teams og samarbejde – Anvendelse af sund narcissisme i praksis – Anvendelse af konstruktive energier i narcissisme

Sommerrabat på dette arrangement! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere